Social Media
Light
Dark

Hvor meget koster en Tesla-opladning?

Tesla-mærket har fuldstændig revolutioneret verdenen af elbiler. Under ledelse af Elon Musk har verdens førende sælger af 100 % elektriske biler siden 2008 tilbudt stadig mere effektive batteriopladningsmetoder. For at lette brugeroplevelsen udvikler mærket også hurtigere og mere effektive løsninger. Omkostningerne ved opladning kan dog variere fra den ene model til den anden. Med Green Drive kan du finde ud af, hvor meget det koster at oplade en Tesla.

Hvor meget koster det at oplade en Tesla?

Omkostningerne ved at oplade en Tesla-bil med en stikkontakt i hjemmet

Omkostningerne ved at oplade en Tesla-bil med en stikkontakt i hjemmet afhænger af prisen pr. kWh og batteriernes størrelse. Disse varierer mellem bilmodellerne. Indtil for et par år siden var Teslas politik fokuseret på at forbedre elbilernes rækkevidde.

I dag er der mere fokus på opladningsmuligheder, der gør det muligt at bruge bilen hurtigt. Brugere af Tesla-elbiler har nu et udvalg af opladningsmuligheder.

Nogle elbilsejere vælger opladning i hjemmet. Dette sker oftest ved at sætte stikket i en stikkontakt i hjemmet. Alternativt kan brugerne bruge en særlig stikkontakt, der er beregnet til sikker opladning af en elbil.

For at finde ud af, hvad det koster at lade op derhjemme, skal der tages hensyn til de takster, som energileverandørerne opkræver, og køretøjets gennemsnitlige forbrug. Hos energileverandøren EDF var prisen pr. kilowatt-time (kWh) i april 2022 f.eks. 0,174 0 EUR og 0,184 1 EUR inklusive moms i spidsbelastningstimer. Lad os tage eksemplet meden Tesla Model 3 med et gennemsnitsforbrug på 14,9 kWh/100 km. Det vil koste ca. 8 EUR for en fuld times opladning eller 2,74 EUR/100 km.

Hvor meget koster det at oplade en Tesla-bil med en Supercharger?

Tesla tilbyder ejere af deres eget mærke af elbiler sit eget netværk af opladningsstationer. I Frankrig er der ca. 152 Tesla-stationer, der er udstyret med en Supercharger. Dette er en enhed, der gør det muligt at oplade elbilen på mindre end en time.

For eksempel kan Tesla Model S oplades på mindre end 15 minutter. Ligesom med en stikkontakt i hjemmet afhænger prisen for opladning med en Supercharger af udsving i prisen på kWh.

I øjeblikket koster en kWh 0,62 EUR med en Supercharger. I perioder uden for spidsbelastningsperioder (fra kl. 22.00 til kl. 6.00) er prisen 0,53 EUR. For at køre 100 km kan prisen for en opladning være mellem 8 og 12 euro. For at køre 200 km vil enTesla Model S koste 14 euro at oplade med en Supercharger. For en tilsvarende benzinbil koster det på den anden side 26 euro.

Det californiske mærke forbeholder i øjeblikket installationen af sine Superchargers til fælles brug. Om nogle få år vil disse mere økologiske opladningsløsninger blive udbredt. I mellemtiden er det muligt at få installeret en ladestation i hjemmet. Denne løsning vil passe til din elbil.


Find alt dit Tesla-tilbehør

www.greendrive-accessories.com

Skriv et svar