Social Media
Light
Dark

Opening van de GigaBerlin en opleveringsceremonie

Het Californische bedrijf viert altijd grote evenementen. Op woensdag 9 maart 2022 heeft Tesla uitnodigingen uitgegeven voor een leveringsceremonie van de eerste Tesla Model Y’s van Duitse makelij in de nieuwe fabriek in Berlijn.

Image

Tesla werkt namelijk al vele maanden hard aan de bouw van deze fabriek, en het Amerikaanse bedrijf is er vorige week in geslaagd de exploitatievergunning te verkrijgen. De toelating was een moeizame procedure, gecompliceerd door de Duitse administratie, zoals te zien is op onderstaande foto die de documenten toont die hiervoor nodig waren.

Image

In die zin kan Tesla officieel produceren en leveren aan klanten die deze auto al bijna twee jaar hebben kunnen reserveren

De eerste Tesla Model Y’s die in Duitsland worden geproduceerd, zullen uitsluitend Performance-modellen zijn, met 2170 batterijen en in het begin voornamelijk in zwart en wit

Image

De eerste eigenaars krijgen de kans om hun Tesla Model Y rechtstreeks in de fabriek op te halen op 22 maart 2022 om 15 uur. Hiervoor heeft Tesla via een e-mail de mogelijkheid geboden om zich in te schrijven voor de ceremonie van de leveringsdag op het fabrieksterrein.

Image
Image

Bezoek onze Tesla accessoires online shop

Geef een reactie