Social Media
Light
Dark

Tesla beperkt autorijden in Europa als gevolg van nieuwe VN/ECE-reglementen

De Europese Commissie heeft geoordeeld dat het bedrijf Tesla verordening 79 van de Economische Commissie voor Europa van de Verenigde Naties heeft overtreden.

De landen waarop deze beperking van toepassing is, zijn : België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Letland, Litouwen, Monaco, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Slowakije, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije en het Verenigd Koninkrijk.

Daarom is Tesla verplicht haar Autopilot-systeem aan te passen. Het gaat om de draaicirkel, overeenkomstig punt 5.6.4.4., die de maximale zijdelingse versnelling die door een waarschuwingssysteem voor het verlaten van de rijstrook van “categorie B” is toegestaan, beperkt tot 3 meter per seconde in het kwadraat.

Tesla is ook bezig met het aanpassen van twee andere specificaties : – zijn rijstrookwisselsysteem binnen vijf seconden nadat het is gesignaleerd, – afstandsbediening beperkt tot 6 meter door de gebruiker te dwingen zich binnen 6 meter van de auto te bevinden en via Bluetooth te verbinden. Deze situatie doet ons denken aan de Duitse fabrikant, die de inzet van zijn “Traffic Jam Pilot”-systeem, dat SAE-niveau 3 mogelijk maakt, heeft moeten afzeggen. De fabrikant moest het gebruik ervan op het oude continent beperken.

Code van de update:

Geef een reactie