Social Media
Light
Dark

Hoeveel kost een Tesla-lading?

Het merk Tesla heeft de wereld van elektrische auto’s volledig gerevolutioneerd. Onder leiding van Elon Musk biedt ‘s werelds grootste verkoper van 100% elektrische auto’s sinds 2008 steeds efficiëntere methoden voor het opladen van batterijen. Om de gebruikerservaring te vergemakkelijken, ontwikkelt het merk ook snellere en efficiëntere oplossingen. De kosten van het opladen kunnen echter per model verschillen. Ontdek met Green Drive hoeveel het kost om een Tesla op te laden.

Hoeveel kost het om een Tesla op te laden?

De kosten van het opladen van een Tesla met een stopcontact

De kosten voor het opladen van een Tesla auto met een huisaansluiting zijn afhankelijk van de prijs per kWh en de grootte van de accu’s. Deze verschillen per automodel. Tot een paar jaar geleden was het beleid van Tesla gericht op het verbeteren van de actieradius van elektrische auto’s.

Tegenwoordig ligt de nadruk meer op oplaadmogelijkheden om het voertuig snel te kunnen gebruiken. Gebruikers van elektrische auto’s van Tesla hebben nu de keuze uit verschillende oplaadopties.

Sommige elektrische autobezitters kiezen voor thuis opladen. Dit gebeurt meestal door de stekker in het stopcontact thuis te steken. Als alternatief kunnen gebruikers gebruik maken van een speciaal stopcontact dat is ontworpen voor het veilig opladen van een elektrische auto.

Om de kosten van het thuisladen te kennen, moet rekening worden gehouden met de tarieven van de energieleveranciers en het gemiddelde verbruik van het voertuig. Bij energieleverancier EDF bijvoorbeeld bedroeg de prijs per kilowattuur (kWh) in april 2022 € 0,174 0 en € 0,184 1 inclusief btw tijdens de piekuren. Laten we het voorbeeld nemen vaneen Tesla Model 3 met een gemiddeld verbruik van 14,9 kWh/100 km. Dat kost ongeveer € 8 voor een volledig uur opladen, of € 2,74/100 km.

Hoeveel kost het om een Tesla-voertuig op te laden met een Supercharger?

Tesla biedt eigenaars van hun eigen merk elektrische auto’s zijn eigen netwerk van oplaadstations. In Frankrijk zijn er ongeveer 152 Tesla-stations uitgerust met een Supercharger. Dit is een apparaat waarmee de elektrische auto in minder dan een uur kan worden opgeladen.

De Tesla Model S kan bijvoorbeeld in minder dan 15 minuten worden opgeladen. Net als bij een huishoudelijk stopcontact zijn de kosten voor het opladen met een Supercharger afhankelijk van schommelingen in de prijs van kWh.

Momenteel kost een kWh €0,62 met een Supercharger. Voor de daluren (22.00 tot 6.00 uur) bedraagt het tarief € 0,53. Om 100 km te rijden, kan de prijs van een oplaadbeurt tussen 8 en 12 euro liggen. Om 200 km te rijden kost het opladen van eenTesla Model S met een Supercharger 14 euro. Voor een gelijkwaardige benzineauto kost het daarentegen 26 euro.

Momenteel reserveert het Californische merk de installatie van zijn Superchargers voor gedeeld gebruik. Over enkele jaren zullen deze meer ecologische oplaadoplossingen gemeengoed worden. Ondertussen is het mogelijk om thuis een laadstation te laten installeren. Deze oplossing past bij uw elektrische auto.


Vind al uw Tesla-accessoires

www.greendrive-accessories.com

Geef een reactie