Social Media
Light
Dark

Gigafactory Texas tillverkar den 20 miljonte 4680-battericellen

Gigafactory Texas achieves 20 millionth 4680 battery cell

Tesla skapar rubriker efter att ha bekräftat ett betydande genombrott i produktionen av 4680-battericeller vid Gigafactory Texas. Företaget har nått den otroliga milstolpen att skapa sin 20 miljonte battericell vid denna banbrytande anläggning på bara fyra månader. Denna prestation innebär ett enormt framsteg för Tesla och dess ambitiösa elfordonsinitiativ, särskilt den efterlängtade Cybertruck.

Den banbrytande 4680-battericellen

Battericellen 4680 är en banbrytande uppfinning som skapats för att förbättra Teslas elfordons räckvidd, kraft och livslängd. Den presenterades under Teslas batteridag 2020. Biltillverkaren har arbetat obevekligt för att få denna nya batteridesign i fullskalig produktion. Dess potential att minska batterikostnaderna med över 50% har varit en spelväxlare inom elfordonsindustrin.
Fram till nu har Tesla hållit sina produktionshastigheter för 4680 battericeller noga bevakade. Det senaste tillkännagivandet kastar dock ljus över företagets produktionsförmåga. Det uppskattas att Tesla har producerat i genomsnitt 625 000 celler per vecka. Med tanke på de fortsatta produktionsframstegen och optimeringarna är det troligt att den nuvarande tillverkningstakten överstiger detta antal. Den kan överstiga 800.000 celler varje vecka.

Vi har precis byggt vår 20 miljonte 4680-cell i Giga, Texas! pic.twitter.com/6PCD6UC9PS

– Tesla (@Tesla) 11 oktober 2023

Ta tillvara på Gigafactory Texas potential

Vid Gigafactory Texas producerar Tesla cirka 80 megawattimmar (MWh) 4680-battericeller varje vecka, där varje cell har en kapacitet på cirka 26 amperetimmar (Ah). Med en batterikapacitet på 65 kilowattimmar (kWh) räcker denna produktionsvolym för att bygga mer än 1.200 bilar varje vecka. Denna siffra kan komma att halveras för den kommande Cybertruck, som kan komma att ha ett större batteripaket, men potentialen är fortfarande stor.

Gigafactory Texas achieves 20 millionth 4680 battery cell

Elektriska drömmar blir verklighet

Denna historiska prestation visar Teslas engagemang för elbilsinnovation. Den nuvarande milstolpen är ett steg i rätt riktning, eftersom företagets VD Elon Musk betonade betydelsen av 4680-batterier i företagets framtida ambitioner. Olika batterikemier, som 4680-celler för fordon med längre räckvidd och nyttofokus och LFP-celler för fordon med standardräckvidd, visar Teslas anpassningsförmåga och engagemang för att tillgodose en rad olika kundbehov.

Strategiska val

Medan vissa Texas-tillverkade Model Y-fordon redan har 4680-celler installerade, kan Tesla medvetet spara en betydande andel för den framtida Cybertruck. Tillverkningen och leveransen av denna elektriska pickup är planerad att starta i slutet av året, vilket gör den till en uppenbar tillämpning för de banbrytande 4680-cellerna. Naturligtvis är detta bara gissningar, men det passar Teslas mål att maximera batteriförbrukningen.

Teslas prestation att producera 20 miljoner 4680-battericeller vid Gigafactory Texas är en anmärkningsvärd milstolpe som driver elfordonsindustrin in i framtiden. När Tesla fortsätter att förnya och tänja på gränserna för EV-teknik kommer tillgängligheten av 4680-celler att spela en avgörande roll för att förverkliga företagets ambitiösa mål. Med denna senaste prestation är Tesla ett steg närmare att elektrifiera världens transporter och göra hållbar energi till verklighet.

Lämna ett svar