Social Media
Light
Dark

Tesla Optimus ja sähköautot: 5G:n avulla tapahtuva vallankumous

Tesla Optimus and EVs: Revolutionizing with 5G

Tesla Optimus viitoittaa tietä futuristiselle robotiikalle. Tesla hakee solujärjestelmien integrointi-insinööriä osana yksityisen 5G-verkkoinfrastruktuurin rakentamissuunnitelmiaan. Tällä pyrkimyksellä pyritään tarjoamaan Teslan ajoneuvoille ja Optimukselle paremmat yhteydet Teslan tiloissa.

Tesla Optimus: Elon Muskin visio julki

Elon Muskin debyytti robotiikan alalla hämmästytti maailmaa, kun hän esitteli Optimuksen, joka tunnetaan myös nimellä Tesla Bot, humanoidirobotti-idean. Musk visioi tulevaisuutta, jossa Optimuksen kaltaiset robotit täydentävät teollisuudessa ihmistyövoimaa, mikä saattaa muuttaa ihmisten työskentelytapoja.

Musk uskoo Optimus-robotin maksavan alle 20 000 dollaria, mikä tekee siitä huomattavasti Teslaa edullisemman. Alhaisempi hinta johtuu robotin yksinkertaisesta rakenteesta, joka käyttää vähemmän materiaaleja ja virtaviivaistaa tuotantomenetelmiä autoihin verrattuna.

Teolliset ja kotitalouskäyttöön tarkoitetut sovellukset

Vaikka Optimuksen ensimmäiset markkinat voivat olla varakkaat varhaiskäyttäjät, teollinen käyttö on todennäköistä, erityisesti Teslan omissa tuotantolaitoksissa. Musk visioi Optimuksen toimivan robottihovimestarina ja -hoitajana, joka vapauttaa ihmiset yksitoikkoisesta työstä.

Yksityisten 5G-verkkojen edelläkävijä

Tesla pyrkii kehittämään yksityistä 5G-verkkoinfrastruktuuria ja etsii siksi solujärjestelmien integrointi-insinööriä. Tällä pyrkimyksellä pyritään tarjoamaan Teslan ajoneuvoille ja Optimukselle paremmat yhteydet Teslan tiloissa.

Teslan siirtyminen yksityisiin 5G-verkkoihin tapahtuu, kun tällaisten verkkojen kysyntä kasvaa eri liiketoiminnoissa. Verizonin, Ericssonin ja Amazonin kaltaiset yritykset ovat tulleet yksityisen 5G:n maailmaan, koska ne ovat tunnistaneet sen potentiaalin tarjota räätälöityjä ja luotettavia yhteysratkaisuja.

Yhteyksien parantaminen

5G-teknologian integroiminen Teslan ajoneuvoihin lupaa pienempää latenssia ja nopeampia tiedonsiirtonopeuksia. Siinä on vallankumouksellisia ominaisuuksia, kuten over-the-air-ohjelmistopäivitykset ja täydet itseajo-ominaisuudet.

Teslan IT Manufacturing Solutions Engineering -yksikön johtava henkilöstöinsinööri Pat Ruelke paljasti kehityksen LinkedInissä julkaistussa työpaikkailmoituksessa.

Hän kirjoitti:

Onko sinulla ainesta, jolla voit nostaa Vehicle- ja Optimus-soluliittymän seuraavalle tasolle? Etsin huippuinsinööriä rakentamaan saumatonta yksityistä 5G-palvelua Teslan tuotteiden ja yksityisen 5G-infrastruktuurimme välille. Matalien viiveiden ja datanopeuksien työntäminen äärirajoille on taattu.

Tehtävänkuvauksessa kerrotaan tarkemmin tehtävän vastuualueista.

Tesla etsii erittäin motivoitunutta Cellular Systems Integration Engineeriä maailmanlaajuiseen IT Manufacturing Solutions Engineering -tiimiin, jonka tehtävänä on tarjota luokkansa paras yhteyskokemus kaikille Teslan ajoneuvoille (Model S 3 X Y, Cybertruck, …) ja Optimukselle Teslan tiloissa. Tehtävään kuuluu sisäisten asiakasvaatimusten ymmärtäminen, testausmenettelyjen suunnittelu ja toteutus, ESIMin saumaton käyttöönotto ja luotettava integrointi Teslan yksityiseen 5G-verkkoinfrastruktuuriin.

Innovatiiviset tekniset haasteet

Cellular Systems Integration Engineer analysoi yhteysvaatimuksia, laatii testaussuunnitelmia ja tekee yhteistyötä ulkoisten toimittajien kanssa. Hän osaa integroida eSIM-ominaisuudet saumattomasti Teslan yksityiseen 5G-verkkoon.

Tulevaisuuden vaikutukset ja maailmanlaajuinen vaikutus teollisuuteen

Teslan pyrkimys yksityisiin 5G-verkkoihin luo ennakkotapauksen auto- ja robotiikkateollisuudelle. Yhteyksiä parantamalla Tesla toivoo voivansa muuttaa käyttäjäkokemuksia, nopeuttaa autonomisen ajamisen läpimurtoja ja aloittaa robottiteknologian uuden aikakauden.

Teslan pyrkimys on yhdenmukainen laajempien yksityisiä 5G-verkkoja suosivien teollisuussuuntausten kanssa, mikä osoittaa teknologian lupaavuuden eri aloilla. Teslan pioneerityö yksityisten 5G-verkkojen alalla voi edistää innovointia ja älykkäiden kaupunkien ja esineiden internetin kehitystä.

Tesla tasoittaa tietä tulevaisuuden yhdistetylle liikenteelle ja älykkäälle automaatiolle Optimuksen ja autojen paremman liitettävyyden avulla. Teslan kunnianhimoinen tavoite on yhdenmukainen maailmanlaajuisten pyrkimysten kanssa käyttää 5G:tä teollisiin käyttötarkoituksiin tehtaiden tehokkuuden parantamisesta uusien etätyö- ja koulutusmuotojen mahdollistamiseen. Teslan osoitus yksityisten 5G-verkkojen toteutettavuudesta ja hyödyistä todennäköisesti innostaa suurempaan hyväksyntään ja innovointiin 5G-teknologioissa, mikä edistää älykkäiden kaupunkien kehitystä.

Vastaa