Social Media
Light
Dark

Tesla kirveet koko Yhdysvaltain mainosryhmä viimeaikaisissa irtisanomisissa

Tesla Axes Entire US Advertising Team in Recent Layoffs

Tesla on jättänyt dramaattisella tavalla hyvästit koko yhdysvaltalaiselle mainostiimilleen osana viimeaikaista irtisanomiskierrosta. Tämä päätös on aiheuttanut järkytyksen koko alalla, sillä se on merkki merkittävästä muutoksesta yhtiön markkinointistrategiassa.

Epätraditionaalisen markkinoinnin historia

Tesla on perustamisestaan lähtien viitoittanut tietään markkinointialalla. Toisin kuin muut autonvalmistajat, Tesla päätti olla käyttämättä perinteisiä mainosmuotoja, kuten mainostauluja, internetiä ja televisiomainoksia. Yritys käytti pikemminkin luovia tapoja markkinoida nimeään, kuten myymälän perustamista ostoskeskuksiin ja suosittelujärjestelmän käyttöä, jotta omistajista tulisi brändin lähettiläitä.

Perinteisen mainonnan edistäminen

Teslaa on jo pitkään painostettu ottamaan käyttöön perinteistä mainontaa, huolimatta sen ei-perinteisestä strategiasta. Kannattajat väittivät, että Tesla voisi tehokkaasti mainostaa sähköautoja laajassa mittakaavassa huomattavien resurssiensa ja vaikutusvaltansa ansiosta. Toimitusjohtaja Elon Musk on avoimesti ilmaissut vastenmielisyytensä mainoksia kohtaan, mutta tämän paineen vuoksi hän mietti lopulta perinteisiä markkinointimenetelmiä.

Epäonnistunut kokeilu

Viime vuonna Tesla teki suuren muutoksen, kun se teki varovaisen debyyttinsä perinteisen mainonnan parissa. Yritys alkoi käyttää mainoksia Facebookissa, Twitterissä ja YouTubessa. Musk ilmaisi tyytymättömyytensä näiden kokeilujen menestymättömyyteen ja kutsui mainoksia “liian yleisiksi”

Teslan astumisella perinteiseen mainontaan on ollut välittömiä ja merkittäviä vaikutuksia. Seniorijohtaja Alex Ingramin johdolla koko “kasvusisällön” mainontatiimi oli vaarassa hävitä. Tämä toimenpide korostaa Teslan sitoutumista tehokkuuteen ja valmiutta mukauttaa strategiaansa nopeasti muuttuvien markkinaolosuhteiden mukaan.

Turbulenttien aikojen keskellä

Yrityksen kohtaamien esteiden keskellä Tesla on päättänyt pienentää markkinointitiiminsä kokoa. Viimeaikaiset irtisanomiset, hinnankorotukset ja tuotepalautukset ovat määritelleet vaikean ajanjakson. Lisäksi Teslan neljännesvuosittaiset toimitusluvut jäivät alle ennusteen, mikä viittaa mahdollisiin tuleviin vaikeuksiin. Kun Tesla valmistautuu julkistamaan neljännesvuosituloksensa, se on kriittisessä vaiheessa. Markkinointitiimin lakkauttaminen herättää kysymyksiä sen tulevista markkinointistrategioista.

Poissaoleva toimitusjohtaja?

Monet ovat huolissaan Muskin vähäisemmästä osallistumisesta Teslan toimintaan, erityisesti viimeaikaisten irtisanomisten valossa. Entiset työntekijät ovat todistaneet Muskin osallistumisen vähentyneen ja maininneet tilanteita, joissa hänen määräyksensä eivät liittyneet yrityksen päivittäiseen toimintaan.

Musk näyttää osoittavan muutosta huolimatta huhuista, joiden mukaan hänen kiinnostuksensa Teslaa kohtaan on vähenemässä. Ajoitus on huomionarvoinen, sillä se tapahtuu yrityksen kannalta ratkaisevalla hetkellä, juuri ennen kuin osakkeenomistajat äänestävät siitä, otetaanko Muskin huomattava palkitsemisohjelma uudelleen käyttöön.

Elon Musk: “Kyyhkynen toimitusjohtaja”

Toimitusjohtajista puhuttaessa Elon Musk on ainutlaatuinen. Eräs tyytymätön entinen Teslan työntekijä kutsui Muskia kerran “kyyhkysen toimitusjohtajaksi” Muskin johtamistyyliä on usein verrattu lintuun, joka syöksyy sisään, tekee jälkensä ja lentää sitten pois. Eräs entinen johtaja kutsui Muskia “kyyhkysen toimitusjohtajaksi”:

“Hän tulee sisään, paskantaa päällemme ja lähtee sitten pois.”

Yrityksen kohtaamien esteiden keskellä Tesla on päättänyt vähentää markkinointitiiminsä kokoa. Viimeaikaiset irtisanomiset, hinnankorotukset ja tuotepalautukset ovat määritelleet vaikean kauden. Lisäksi Teslan neljännesvuosittaiset toimitusluvut jäivät alle ennusteen, mikä viittaa mahdollisiin tuleviin vaikeuksiin.

Vastaa