Social Media
Light
Dark

Tesla ansætter Teresa Gutiérrez som landechef i Mexico

Tesla hires Teresa Gutiérrez as Mexico Country Manager

Tesla har officielt udnævnt Teresa Gutiérrez Smith til Country Manager, som skal stå i spidsen for virksomhedens ambitiøse ekspansionsplaner i Mexico. Denne vigtige udnævnelse falder sammen med Teslas store projekt, opførelsen af Gigafactory Mexico i Nuevo León. Gutiérrez Smith, en erfaren professionel med omfattende erfaring fra multinationale virksomheder, forventes at blive nøglen til at styre Teslas vækst i Latinamerika.

En dybtgående professionel profil

Teresa Gutiérrez Smith kommer til Tesla efter en imponerende karriere på to årtier hos Nestlé, Mattel, Procter & Gamble og Rappi México. Gutiérrez Smith, der er uddannet kemiingeniør fra Universidad Iberoamericana og har en kandidatgrad i erhvervsøkonomi fra Pan American Institute of Senior Business Management (IPADE), har tidligere været Rappis Country Manager og Regional General Manager, hvilket vidner om hendes omfattende erfaring.

Tesla Gigafactory Mexico

Udnævnelsen af Gutiérrez Smith er i tråd med Teslas betydelige investering i Giga Mexico. Den er placeret som en hjørnesten i virksomhedens latinamerikanske vækststrategi. Med en indledende investering på over 5 milliarder dollars og potentiale til at nå over 10 milliarder dollars, er Giga Mexico planlagt til at blive et enormt anlæg på 1.600 hektar i Santa Catarina. Gigafactory forventes at skabe op til 7.000 direkte jobs og fremstille en million biler om året. Det inkluderer den med spænding ventede Model Y og Cybertruck og de banebrydende 4680 battericeller.

Langsomme fremskridt og fremtidsudsigter

Mexico, som er et land, der er stærkt involveret i elbilproduktion, mangler stadig at vinde indpas på hjemmemarkedet. Ifølge Motor Intelligence står Gutiérrez Smith over for udfordringen med at udvide Teslas brand på et marked, hvor elbiler kun udgjorde 0,5 procent af bilsalget i 2022. Hendes strategiske lederskab vil være afgørende for at øge ejerskabet af elbiler i Latinamerika.

På trods af de langsomme fremskridt siden annonceringen af Giga Mexico modtog Tesla alle nødvendige byggetilladelser i slutningen af sidste år. Derudover gav den mexicanske delstat Nuevo León virksomheden en betydelig incitamentspakke til en værdi af 2,63 mia. pesos (ca. 153 mio. US$/C$205 mio.). Det repræsenterer et betydeligt skridt fremad for Tesla i forhold til at nå sine regionale produktionsmål.

Tesla Giga Factory’s lokale indvirkning

Gigafactory Mexico forventes at få en betydelig positiv indvirkning på den lokale økonomi. Ifølge professor Jorge A. Moreno fra Universidad Autónoma de Nuevo León forventes fabrikken direkte at skabe 5.000 til 6.000 jobs, mens yderligere 29.000 til 30.000 jobs skabes indirekte gennem leverandører og relaterede behov. Denne betydelige jobskabelse vil sandsynligvis bidrage til den økonomiske vækst i Nuevo León.

Teslas engagement i jobskabelse og økonomisk stimulering har resulteret i betydelige incitamenter fra Nuevo León. Det forventede incitament på 153 millioner dollars viser delstatens forventninger til Teslas betydelige bidrag. Iván Rivas, statssekretær for økonomi, understreger den potentielle økonomiske indvirkning og siger, at Teslas bidrag kan resultere i 12.000 nye direkte jobs, hvilket svarer til næsten 15% af den samlede jobskabelse i staten.

Mens Gigafactory Mexico nærmer sig sin afslutning, er Teresa Gutiérrez Smiths udnævnelse til Country Manager et strategisk træk fra Teslas side. Formålet er at styrke virksomhedens position på det mexicanske marked. Teslas ambitiøse ekspansionsplaner, kombineret med Gutiérrez Smiths erfarne lederskab, sætter scenen for transformativ succes i Latinamerika.

Skriv et svar