Social Media
Light
Dark

Tesla neemt Teresa Gutiérrez aan als landenmanager Mexico

Tesla hires Teresa Gutiérrez as Mexico Country Manager

Tesla heeft Teresa Gutiérrez Smith officieel benoemd tot Country Manager, als speerpunt van de ambitieuze uitbreidingsplannen van het bedrijf in Mexico. Deze belangrijke benoeming valt samen met Tesla’s grote project, de bouw van Gigafactory Mexico in Nuevo León. Gutiérrez Smith, een doorgewinterde professional met uitgebreide ervaring in multinationals, zal naar verwachting een sleutelrol spelen bij het sturen van Tesla’s groei in Latijns-Amerika.

Een diepgaand professioneel profiel

Teresa Gutiérrez Smith vervoegt Tesla na een indrukwekkende carrière van twee decennia bij Nestlé, Mattel, Procter & Gamble en Rappi México. Gutiérrez Smith, die een graad heeft in Chemical Engineering van de Universidad Iberoamericana en een Master’s Degree in Business Administration van het Pan American Institute of Senior Business Management (IPADE), heeft eerder gediend als Rappi’s Country Manager en Regional General Manager, wat haar uitgebreide ervaring aantoont.

Tesla Gigafactory Mexico

De benoeming van Gutiérrez Smith sluit aan bij Tesla’s substantiële investering in Giga Mexico. Het is gepositioneerd als een hoeksteen van de Latijns-Amerikaanse groeistrategie van het bedrijf. Met een initiële investering van meer dan $5 miljard en een potentieel van meer dan $10 miljard, wordt Giga Mexico een enorme faciliteit van 1.600 hectare in Santa Catarina. De Gigafactory zal naar verwachting 7.000 directe banen opleveren en jaarlijks een miljoen voertuigen produceren. Dit omvat het langverwachte Model Y en Cybertruck en de baanbrekende 4680 batterijcellen.

Trage vooruitgang en toekomstperspectieven

Mexico, een land dat sterk betrokken is bij de productie van EV’s, heeft nog steeds een binnenlandse adoptie nodig. Volgens Motor Intelligence staat Gutiérrez Smith voor de uitdaging om het merk Tesla uit te breiden in een markt waar EV in 2022 slechts 0,5 procent van de autoverkopen vertegenwoordigen. Haar strategisch leiderschap zal cruciaal zijn bij het vergroten van het EV-bezit in Latijns-Amerika.

Ondanks de trage vooruitgang sinds de aankondiging van Giga Mexico, ontving Tesla eind vorig jaar alle vereiste bouwvergunningen. Daarnaast heeft de Mexicaanse staat Nuevo León het bedrijf een aanzienlijk stimuleringspakket gegeven ter waarde van 2,63 miljard pesos (ongeveer US$153 miljoen/C$205 miljoen). Dit is een belangrijke stap voorwaarts voor Tesla in het bereiken van zijn regionale productiedoelen.

De lokale impact van de Tesla Gigafactory

Gigafactory Mexico zal naar verwachting een aanzienlijke positieve impact hebben op de lokale economie. Volgens professor Jorge A. Moreno van de Universidad Autónoma de Nuevo León zal de fabriek naar verwachting direct 5.000 tot 6.000 banen creëren en indirect nog eens 29.000 tot 30.000 banen via toeleveranciers en aanverwante behoeften. Deze aanzienlijke banengroei zal waarschijnlijk bijdragen aan de economische groei van Nuevo León.

Tesla’s inzet om banen te creëren en de economie te stimuleren heeft geleid tot aanzienlijke stimuleringsmaatregelen van Nuevo León. De verwachte stimulans van 153 miljoen dollar laat zien dat de staat verwacht dat Tesla een belangrijke bijdrage zal leveren. Iván Rivas, staatssecretaris van Economie, benadrukt de potentiële economische impact door te stellen dat de bijdragen van Tesla kunnen leiden tot 12.000 nieuwe directe banen, goed voor bijna 15% van de totale werkgelegenheid in de staat.

Nu de voltooiing van de Gigafactory Mexico nadert, is de aanstelling van Teresa Gutiérrez Smith als Country Manager een strategische zet van Tesla. Het doel is om de positie van het bedrijf op de Mexicaanse markt te versterken. Tesla’s ambitieuze uitbreidingsplannen, in combinatie met het doorgewinterde leiderschap van Gutiérrez Smith, vormen de basis voor transformatief succes in Latijns-Amerika.

Geef een reactie