Social Media
Light
Dark

Tesla Optimus: Laatste updates onthuld in nieuwe video

Tesla Optimus: Latest Updates Unveiled in New Video

Tesla Optimus, het vlaggenschip van het bedrijf, de humanoïde robot, blijft het middelpunt van dit innovatielandschap. Musk heeft laten doorschemeren dat de verkoop van robots op een dag Tesla’s autodivisie zou kunnen overtreffen. Nu er een tekort aan arbeidskrachten dreigt en industrieën op zoek zijn naar effectieve oplossingen voor monotone en potentieel gevaarlijke activiteiten, groeit de focus op humanoïde robots. De ontwikkeling van humanoïde robots wordt al lange tijd geleid door bedrijven als het Japanse Honda en Hyundai Motor’s Boston Dynamics.

Tesla heeft zijn nieuwste prestaties op het gebied van humanoïde robotica onthuld met een video waarin meerdere Optimus-robots worden getoond. Deze robots hebben een verhoogde mobiliteit en kunnen complexe taken uitvoeren, zoals het plaatsen van batterijcellen in bakken in enorme kantoorruimtes. Verschillende Optimus-machines zijn al geïmplementeerd in Tesla’s faciliteiten en worden intensief getest en verfijnd, waarmee de basis is gelegd voor een potentiële revolutie in geautomatiseerde arbeid.

Speculaties en controverses over de releasedatum

Hoewel de releasedatum voor Optimus nog onbekend is, heeft Elon Musk eerder gezinspeeld op een lancering eind 2025. Omdat elk toestel naar verwachting ongeveer $30.000 zal kosten, is het echter onduidelijk of het op de algemene markt betaalbaar zal zijn. Tesla’s recente video van het Optimus-prototype leidde tot discussie over de indrukwekkendheid ervan. Desondanks blijft Elon Musk optimistisch en beweert dat de Optimus al klaar is met de productie in Tesla’s laboratorium en tegen het einde van het jaar in echte fabrieken operationeel zou kunnen zijn. Musk stelt zelfs externe verkoop tegen het einde van 2025 voor.

Tesla Optimus: Software Ontwikkeling

Tesla lanceerde eind vorig jaar de“Optimus Gen 2“, die aanzienlijk verbeterd is ten opzichte van eerdere modellen. Ondanks de aanvankelijke kritiek geven deze toevoegingen het initiatief geloofwaardigheid. Hoewel sommigen op basis van eerdere filmpjes veronderstellen dat Tesla nog niet ver is met de ontwikkeling van software, bevestigt ingenieur Milan Kovac dat er een neuraal net wordt gebruikt voor de Optimus, waardoor deze taken zoals het nauwkeurig beheren van accucellen kan uitvoeren.

Optimus-ingenieur Milan Kovac gaf het volgende commentaar op de video-update:

In de afgelopen maanden heeft ons geweldige productieteam meer bots gebouwd waar we aan kunnen werken en AI-gegevens van kunnen verzamelen!

We hebben een neuraal netwerk getraind en ingezet waardoor Optimus nuttige taken kan gaan uitvoeren, zoals het oppikken van batterijcellen die van een transportband afkomen en… https://t.co/eZWC2X8p19

– Milan Kovac (@_milankovac_) 5 mei 2024

Mensachtige robotingenieur bevestigt neuraal netwerk:

We hebben een neuraal netwerk getraind en geïmplementeerd waardoor Optimus nuttige taken kan gaan uitvoeren, zoals het oppakken van batterijcellen die van een transportband afkomen en ze nauwkeurig in een lade plaatst.

Tesla Optimus op weg naar mensachtige vaardigheden

Tesla is klaar om de Optimus naar nieuwe hoogten van bruikbaarheid en veelzijdigheid te brengen. Het voortdurende streven van het bedrijf naar innovatie leidt tot voortdurende pogingen om de mogelijkheden van de Optimus op verschillende fronten te verbeteren. Een belangrijk prioriteitsgebied is de verbetering van de beweeglijkheid van Optimus, met de ambitie om zijn handen uit te breiden naar 22 vrijheidsgraden, waardoor hij dichter bij menselijke prestaties komt. Deze upgrade belooft Optimus in staat te stellen om taken uit te voeren met ongekende precisie en beweeglijkheid, waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan voor gebruik in verschillende industrieën. Daarnaast werkt Tesla aan de verbetering van de mobiliteit van Optimus, zodat hij automatisch door moeilijke situaties kan navigeren. Het bereiken van volledige autonomie is cruciaal omdat Optimus dan zelfstandig kan werken, waardoor de efficiëntie en schaalbaarheid in echte toepassingen toeneemt.

Elon Musk verwacht een beperkte Optimus-productie in Tesla’s fabrieken tegen het einde van 2024, met potentiële externe verkoop vanaf 2025. Tesla begrijpt hoe belangrijk het is dat Optimus bestand is tegen zware omstandigheden en robuuste prestaties levert in verschillende situaties. Met Optimus blijft Tesla de grenzen van humanoïde robots verleggen door middel van voortdurende iteratie en verbetering.

Geef een reactie