Social Media
Light
Dark

Tesla FSD Update: stuurwiel verwijderen

Tesla FSD Update: Steering Wheel Nag Removal

De Tesla FSD (Full Self-Driving) software-update die volgende week wordt uitgebracht, zal naar verwachting een belangrijke update zijn.CEO Elon Musk deelde onlangs informatie over aankomende FSD-verbeteringen, waaronder versie 12.4,die waarschijnlijk binnenkort wordt uitgebracht. Musks enthousiaste beschrijvingen van de update hebben velen nieuwsgierig gemaakt naar meer informatie.

Wat is de stuurknag?

De term“steering wheel nag” werd populair gemaakt door Tesla-rijders om de waarschuwingen van de auto aan te duiden die gebruikers eraan herinneren om druk uit te oefenen op het stuurwiel in de modus Full Self-Driving (FSD). Deze functie is een workaround voor Tesla’s gebrek aan directe hand-sensing mogelijkheden. Omdat Tesla niet kan zien of de bestuurder zijn handen aan het stuur heeft, vraagt het systeem de bestuurder om regelmatig torsie uit te oefenen, meestal om de minuut, afhankelijk van de rijsnelheid.

Tesla FSD: Redenen voor verwijdering

Deze strategie werd in eerste instantie geïmplementeerd om de betrokkenheid van de bestuurder en de mogelijkheid om in te grijpen indien nodig te garanderen. Maar met de ontwikkeling van camera’s in de cabine, die de aandacht van de bestuurder in de gaten houden en waarschuwingen versturen als de bestuurder zijn aandacht voor langere tijd van de weg afwendt, is de noodzaak voor de stuurwielzeur minder geworden, waardoor het voor veel gebruikers enigszins overbodig is geworden.

Tesla FSD: implicaties en zorgen

Hoewel het verwijderen van de stuurkolom de gebruikerservaring kan verbeteren door het elimineren van een vaak bekritiseerde functie, blijven er zorgen over de veiligheid bestaan. Autoriteiten zoals de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) hebben eerder onderzoek gedaan naar Tesla’s controlesystemen voor de bestuurder.

“Het onderzoek beoordeelt de technologieën en methoden die worden gebruikt om de betrokkenheid van de bestuurder bij de dynamische rijtaak tijdens Autopilot te controleren, te ondersteunen en af te dwingen.”

De hint van Elon Musk

In zijnlaatste tweet hintteMusk erop dat het zeurprobleem met het stuurwiel in de volgende versie zou worden opgelost. De details zijn echter schaars, waardoor er ruimte is voor speculatie over Tesla’s benadering van bestuurderswaarschuwingen in FSD 12.4.

Ja

– Elon Musk (@elonmusk) 9 mei 2024

Dit is niet de eerste keer dat Musk de mogelijkheid van het verwijderen van de zeurfunctie bespreekt. Eerdere discussies wekten de interesse van regelgevende organisaties zoals de NHTSA, die graag de veiligheid van de bestuurder willen garanderen bij semi-autonome systemen zoals die van Tesla. De aanstaande release van versie 12.4 doet vragen rijzen over de toekomst van bestuurdersondersteunende technologieën en de rol van regelgevend toezicht bij de ontwikkeling ervan.

Het schrappen van de stuurwielzeur in Tesla’s volgende FSD-upgrade is een grote stap voorwaarts in de evolutie van semi-autonome rijtechnologie. Terwijl de auto-industrie de grenzen blijft verleggen, is het van cruciaal belang om een balans te vinden tussen innovatie en veiligheid.

Geef een reactie