Social Media
Light
Dark

Tesla FSD-opdatering: Fjernelse af nag på rattet

Tesla FSD Update: Steering Wheel Nag Removal

Teslas FSD-softwareopdatering (Full Self-Driving), der er planlagt til at blive frigivet i næste uge, forventes at blive en betydelig opdatering. Blandt de forventede ændringer er fjernelse af den omstridte “rat-gnag“-funktion.CEO Elon Musk delte for nylig oplysninger om kommende FSD-forbedringer, herunder version 12.4, som sandsynligvis snart vil blive frigivet. Musks entusiastiske beskrivelser af opdateringen har gjort mange ivrige efter yderligere oplysninger.

Hvad er ratnaglen?

Udtrykket“rat-nag” blev populariseret af Tesla-kørere for at karakterisere bilens advarsler, der minder brugerne om at anvende drejningsmoment på rattet, mens de er i fuld selvkørende (FSD) tilstand. Denne funktion er en løsning på Teslas mangel på direkte håndfølsomhed. Fordi Tesla ikke kan identificere, om førerens hænder er på rattet, beder systemet føreren om at anvende drejningsmoment med regelmæssige intervaller, normalt hvert minut eller deromkring, afhængigt af kørehastigheden.

Tesla FSD: Årsager til fjernelse

Denne strategi blev oprindeligt implementeret for at sikre førerens engagement og evne til at handle, hvis det var nødvendigt. Men med udviklingen af kameraer rettet mod kabinen, som overvåger førerens opmærksomhed og sender advarsler, hvis førerens fokus flyttes væk fra vejen i en længere periode, er behovet for rattet blevet mindre, hvilket gør det noget forældet i mange brugeres øjne.

Tesla FSD: Konsekvenser og bekymringer

Selv om det kan forbedre brugeroplevelsen at fjerne rattet ved at fjerne en ofte kritiseret funktion, er der stadig sikkerhedsproblemer. Myndigheder som US National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) har tidligere undersøgt Teslas førerovervågningssystemer.

“Undersøgelsen vil vurdere de teknologier og metoder, der bruges til at overvåge, hjælpe og håndhæve førerens engagement i den dynamiske kørselsopgave under Autopilot-drift.”

Elon Musks hentydning

Musks seneste tweet antydede, at han ville løse problemet med rattet i den næste version. Men detaljerne er sparsomme, hvilket giver plads til spekulationer om Teslas tilgang til føreradvarsler i FSD 12.4.

Ja

– Elon Musk (@elonmusk) 9. maj 2024

Det er ikke første gang, Musk har diskuteret muligheden for at slette nag-funktionen. Tidligere diskussioner har vakt interesse hos regulerende organisationer som NHTSA, der er ivrige efter at sikre førerens sikkerhed i semi-autonome systemer som Teslas. Mens Tesla står over for myndighedernes kontrol og arbejder på at forbedre sine FSD-funktioner, giver den kommende udgivelse af version 12.4 anledning til bekymring over fremtiden for førerassistanceteknologier og myndighedernes rolle i udviklingen af dem.

Fjernelsen af ratnegeren fra Teslas næste FSD-opgradering er et stort skridt fremad i udviklingen af semi-autonom køreteknologi. Da bilindustrien fortsætter med at flytte grænserne, er det afgørende at opnå en balance mellem innovation og sikkerhed.

Skriv et svar