Social Media
Light
Dark

Tesla FSD-uppdatering: Borttagning av Nag på ratten

Tesla FSD Update: Steering Wheel Nag Removal

Teslas FSD (Full Self-Driving) mjukvaruuppdatering som planeras att släppas nästa vecka förväntas bli en betydande uppdatering. Att ta bort den omtvistade funktionen“ratt nag” är bland de förväntade modifieringarna.VD Elon Musk delade nyligen information om kommande FSD-förbättringar, inklusive version 12.4, som sannolikt kommer att släppas snart. Musks entusiastiska beskrivningar av uppdateringen har gjort många ivriga efter ytterligare information.

Vad är ratten Nag?

Termen “rattnagg” populariserades av Tesla-förare för att karakterisera fordonets varningar som påminner användarna om att applicera vridmoment på ratten när de är i Full Self-Driving (FSD) -läge. Denna funktion är en lösning på Teslas brist på direkt handavkänningskapacitet. Eftersom Tesla inte kan identifiera om förarens händer är på ratten ber systemet föraren att applicera vridmoment med jämna mellanrum, vanligtvis varje minut eller så, beroende på körhastighet.

Tesla FSD: Skäl för borttagning

Denna strategi implementerades ursprungligen för att säkerställa förarens engagemang och förmåga att agera vid behov. Men med utvecklingen av kameror som vetter mot hytten, som övervakar förarens uppmärksamhet och skickar varningar om förarens fokus flyttas bort från vägen under en längre period, har behovet av rattnöret minskat, vilket gör det något föråldrat ur många användares perspektiv.

Tesla FSD: Implikationer och farhågor

Även om avlägsnande av rattnaggen kan förbättra användarupplevelsen genom att eliminera en ofta kritiserad funktion, kvarstår säkerhetsproblem. Myndigheter som US National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) har tidigare undersökt Teslas förarövervakningssystem.

“Undersökningen kommer att bedöma de tekniker och metoder som används för att övervaka, hjälpa och genomdriva förarens engagemang i den dynamiska köruppgiften under Autopilot-drift.”

Elon Musks antydan

Musks senaste tweet antydde att han skulle åtgärda problemet med rattens nag i nästa version. Specifikationerna är dock glesa och lämnar utrymme för spekulationer om Teslas inställning till förarvarningar i FSD 12.4.

Ja

– Elon Musk (@elonmusk) 9 maj 2024

Det här är inte första gången Musk diskuterar potentialen att ta bort nag-funktionen. Tidigare diskussioner väckte intresset hos regleringsorganisationer som NHTSA, som är angelägna om att säkerställa förarsäkerhet i semi-autonoma system som Teslas. Samtidigt som Tesla står inför myndighetskontroll och arbetar för att förbättra sina FSD-funktioner, väcker den kommande versionen av version 12.4 oro över framtiden för förarassistansteknologier och den roll som myndighetstillsyn har för att driva utvecklingen av dem.

Att rattsnacket försvinner från Teslas nästa FSD-uppgradering är ett stort steg framåt i utvecklingen av tekniken för semi-autonom körning. Eftersom bilindustrin fortsätter att tänja på gränserna är det viktigt att uppnå en balans mellan innovation och säkerhet.

Lämna ett svar