Social Media
Light
Dark

Tesla Optimus: De senaste uppdateringarna presenteras i en ny video

Tesla Optimus: Latest Updates Unveiled in New Video

Tesla Optimus, företagets flaggskepp bland humanoida robotar, står fortfarande i centrum för detta innovationslandskap. Musk har antytt att robotförsäljningen en dag skulle kunna överträffa Teslas fordonsdivision. I takt med att bristen på arbetskraft ökar och industrier letar efter effektiva lösningar på monotona och potentiellt farliga aktiviteter, ökar fokus på humanoida robotar. Utvecklingen av humanoida robotar har länge letts av företag som Honda i Japan och Hyundai Motors Boston Dynamics.

Tesla har presenterat sina senaste landvinningar inom humanoidrobotik med en video som visar flera Optimus-robotar. Dessa robotar har ökad rörlighet och kan utföra komplexa jobb, som att lägga battericeller i brickor i enorma kontorsutrymmen. Flera Optimus-maskiner har redan implementerats i Teslas anläggningar och genomgår intensiv testning och förfining, vilket lägger grunden för en potentiell revolution inom automatiserad arbetskraft.

Spekulationer och kontroverser om lanseringsdatum

Medan lanseringsdatumet för Optimus fortfarande är okänt, har Elon Musk tidigare antytt en sen lansering 2025. Men med varje enhet som förväntas kosta ungefär $ 30,000 XNUMX är dess överkomliga priser på den allmänna marknaden oklart. Teslas senaste video av Optimus-prototypen utlöste debatt om dess imponerande. Ändå är Elon Musk fortfarande hausseartad och hävdar att Optimus redan slutför tillverkningsjobb i Teslas laboratorium och kan vara i drift i riktiga fabriker i slutet av året. Musk föreslår till och med extern försäljning i slutet av 2025.

Tesla Optimus: Utveckling av programvara

Tesla lanserade“Optimus Gen 2” i slutet av förra året, vilket förbättrades avsevärt jämfört med tidigare modeller. Trots den första kritiken ger dessa tillägg initiativet trovärdighet. Medan vissa antar om Teslas tidiga nivå av mjukvaruutveckling baserat på tidigare filmer, bekräftar ingenjör Milan Kovac utplaceringen av ett neuralt nät för Optimus, så att det kan hantera jobb som att hantera battericeller med precision.

Optimus-ingenjören Milan Kovac kommenterade videouppdateringen enligt följande:

Under de senaste månaderna har vårt fantastiska tillverkningsteam byggt fler robotar som vi kan arbeta med och samla in AI-data från!

Vi har tränat och driftsatt ett neuralt nät som gör att Optimus kan börja utföra användbara uppgifter, som att plocka upp battericeller som kommer nedför ett transportband och … https://t.co/eZWC2X8p19

– Milan Kovac (@_milankovac_) 5 maj 2024

Ingenjör för humanoid robot bekräftar neuralt nätverk:

Vi har tränat och distribuerat ett neuralt nätverk som gör att Optimus kan börja utföra användbara uppgifter, till exempel att plocka upp battericeller som kommer ner på en transportör och exakt sätta in dem i en bricka.

Utvecklar Tesla Optimus mot människoliknande skicklighet

Tesla är redo att ta Optimus till nya höjder av användbarhet och mångsidighet. Företagets ständiga strävan efter innovation ger bränsle till kontinuerliga försök att förbättra Optimus kapacitet på olika fronter. Ett viktigt prioriterat område är att förbättra Optimus fingerfärdighet, med ambitionen att öka händerna till 22 frihetsgrader, vilket för den närmare människoliknande prestanda. Denna uppgradering lovar att göra det möjligt för Optimus att utföra uppgifter med oöverträffad precision och smidighet, vilket ger nya möjligheter för användning i olika branscher. Dessutom arbetar Tesla med att förbättra Optimus rörlighet, så att den kan hantera svåra situationer automatiskt. Att uppnå full autonomi är avgörande eftersom det gör det möjligt för Optimus att arbeta självständigt, vilket ökar effektiviteten och skalbarheten i verkliga applikationer.

Elon Musk förväntar sig en begränsad produktion av Optimus i Teslas fabriker i slutet av 2024, med potentiell extern försäljning från och med 2025. Tesla förstår vikten av att göra det möjligt för Optimus att motstå svåra omständigheter och säkerställa robust prestanda i olika situationer. Med Optimus fortsätter Tesla att tänja på gränserna för humanoida robotar genom kontinuerlig iteration och förbättring.

Lämna ett svar