Social Media
Light
Dark

Teslan FSD-päivitys: ohjauspyörän naulakon poisto

Tesla FSD Update: Steering Wheel Nag Removal

Ensi viikolla julkaistavan Teslan FSD-ohjelmistopäivityksen (Full Self-Driving) odotetaan olevan merkittävä päivitys. Odotettavissa olevien muutosten joukossa on muun muassa kiistanalaisen“ohjauspyörän nalkutus“-ominaisuuden poistaminen.Toimitusjohtaja Elon Musk jakoi hiljattain tietoa tulevista FSD-parannuksista, mukaan lukien versiosta 12.4, joka todennäköisesti julkaistaan pian. Muskin innostuneet kuvaukset päivityksestä ovat saaneet monet odottamaan lisätietoja.

Mikä on Steering Wheel Nag?

Termi“steering wheel nag” (ohjauspyörän nalkutus) on Teslan kuljettajien suosima termi, jolla luonnehditaan ajoneuvon varoituksia, jotka muistuttavat käyttäjiä käyttämään ohjauspyörään vääntöä, kun auto on Full Self-Driving (FSD) -tilassa. Tämä ominaisuus on kiertotie Teslan suoran käsintunnistusominaisuuden puuttumisen vuoksi. Koska Tesla ei pysty tunnistamaan, ovatko kuljettajan kädet ratissa, järjestelmä pyytää kuljettajaa käyttämään vääntömomenttia säännöllisin väliajoin, yleensä noin minuutin välein ajonopeudesta riippuen.

Tesla FSD: Syyt poistamiseen

Tämä strategia otettiin alun perin käyttöön, jotta kuljettajan sitoutuminen ja kyky toimia tarvittaessa varmistettiin. Ohjaamoon suunnattujen kameroiden kehittymisen myötä, jotka valvovat kuljettajan tarkkaavaisuutta ja lähettävät hälytyksiä, jos kuljettajan huomio siirtyy pois tieltä pitkäksi aikaa, ohjauspyörän nalkutuksen tarve on kuitenkin vähentynyt, mikä tekee siitä monien käyttäjien näkökulmasta jokseenkin vanhentuneen.

Tesla FSD: seuraukset ja huolenaiheet

Vaikka ohjauspyörän nalkutuksen poistaminen voi parantaa käyttäjäkokemusta poistamalla usein kritisoidun ominaisuuden, turvallisuuskysymykset ovat edelleen olemassa. Viranomaiset, kuten Yhdysvaltain kansallinen liikenneturvallisuusvirasto NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), ovat aiemmin tutkineet Teslan kuljettajan valvontajärjestelmiä.

“Tutkimuksessa arvioidaan tekniikoita ja menetelmiä, joita käytetään kuljettajan dynaamisen ajotehtävän seuraamiseen, avustamiseen ja valvomiseen Autopilot-toiminnan aikana.”

Elon Muskin vihje

Musk vihjasiviimeisimmässä twiitissään ohjauspyörän nalkutusongelman korjaamisesta seuraavassa versiossa. Yksityiskohdat ovat kuitenkin niukat, mikä jättää tilaa spekulaatioille Teslan lähestymistavasta kuljettajan hälytyksiin FSD 12.4:ssä.

Kyllä

– Elon Musk (@elonmusk) 9. toukokuuta 2024

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Musk on keskustellut nalkutusominaisuuden mahdollisesta poistamisesta. Aiemmat keskustelut herättivät NHTSA:n kaltaisten sääntelyorganisaatioiden kiinnostuksen, jotka haluavat varmistaa kuljettajien turvallisuuden Teslan kaltaisissa puoliautonomisissa järjestelmissä. Koska Tesla kohtaa sääntelyn valvonnan ja pyrkii parantamaan FSD-ominaisuuksiaan, tuleva versio 12.4 herättää huolta kuljettajaa avustavien teknologioiden tulevaisuudesta ja sääntelyn roolista niiden kehittämisessä.

Ohjauspyörän nalkutuksen poistaminen Teslan seuraavasta FSD-päivityksestä on suuri askel eteenpäin puoliautonomisen ajoteknologian kehityksessä. Autoteollisuuden jatkaessa rajojen pidentämistä innovaation ja turvallisuuden välisen tasapainon saavuttaminen on ratkaisevan tärkeää.

Vastaa