Social Media
Light
Dark

Nieuwe Tesla Model 3: vertraagde leveringen, regionale verschillen en geavanceerde functies

New Tesla Model 3: Delayed Deliveries, Regional Differences, and Advanced Features

Tesla Model 3 is opmerkelijk, maar dat gaat gepaard met de onvermijdelijke verwachting van vertraagde leveringen. Terwijl gepassioneerde bewonderaars angstig uitkijken naar de ontvangst van hun gewenste Tesla, heeft het bedrijf gewaarschuwd dat de levering later zal beginnen. Potentiële klanten kunnen deze tijd gebruiken om hun persoonlijke keuzes te maken en klaar te zijn voor het spannende moment waarop hun Model 3 eindelijk wordt geleverd, terwijl de verwachting groeit.

Vertraagde leveringen

Hoewel de introductie van de Model 3 Performance voor veel opwinding heeft gezorgd, moeten gepassioneerde kopers geduld hebben omdat de levering vertraging kan oplopen. Hoewel bestellingen nog steeds worden geaccepteerd, heeft Tesla verklaard dat de leveringen pas later zullen starten. Klanten in de VS en Canada kunnen hun auto respectievelijk in mei en juli verwachten.

Verschillende redenen voor deze vertraging zijn onder andere productietijdlijnen, logistieke uitdagingen en wettelijke beperkingen. Maar het wachten herinnert ons eraan dat goede dingen komen voor wie wacht, vooral voor liefhebbers die staan te popelen om een nieuwe Model 3 Performance in handen te krijgen.

Potentiële kopers kunnen deze tijd gebruiken om op het laatste moment nog beslissingen te nemen over aanpassingsopties en zich voorbereiden op het moment van opwinding waarop hun Model 3 Performance verschijnt.

Tesla Model 3: Navigeren door prijzen en kortingen

Potentiële kopers waren enthousiast over de Model 3 Performance en ondervonden moeilijkheden terwijl ze wachtten op informatie over prijzen en mogelijke subsidies. Tesla onthulde de startprijzen van de Model 3 Performance: C$69.990 in Canada en US$52.990 in de VS. Het verduidelijkte de benodigde financiële inzet, maar liet ook verschillen zien in wie in aanmerking kwam voor kortingen.

Sommige kopers in Canada waren teleurgesteld door de onthulling van de prijs omdat de Model 3 Performance duurder was in vergelijking met wat in aanmerking kwam voor de 5.000 dollar iZEV-subsidie. Dit inzicht vernietigde de verwachtingen van het ontvangen van de bonus, wat het belang onderstreept van het begrijpen van lokale wetten en voordelen bij het kopen van elektrische auto’s.

Aan de andere kant was er beter nieuws voor kopers in de VS: de Model 3 Performance kwam in aanmerking voor het volledige belastingvoordeel van 7.500 dollar. Deze stimulans verlaagde de prijs drastisch voor gekwalificeerde kopers, waardoor de auto aantrekkelijker en toegankelijker werd.

Indrukwekkende specificaties

Tesla heeft een aantal belangrijke specificaties bevestigd, waaronder

  • Actieradius: 476 km/296 mijl
  • Topsnelheid: 262 km/u/163 mijl/u
  • Acceleratie: 0-100km/u in 3,1s, 0-60mph in 2,9s
  • Vermogens toename: 22% continu vermogen, 32% piekvermogen, 16% piekkoppel vergeleken met de vorige Model 3 Prestaties
  • Aerodynamische verbeteringen: 5% minder luchtweerstand, 36% minder lift en 55% betere balans tussen lift van voor naar achter in vergelijking met het vorige model
  • Verbeterde wielen: Gesmede en versprongen 20″ Warp wielen gekoppeld aan Pirelli P Zero 4 banden

Unieke functies

De Model 3 Performance heeft een aantal unieke kenmerken die hem onderscheiden van zijn voorgangers en concurrenten, waardoor zijn prestaties en veiligheid verbeteren.

Opvallend ontwerp koplampen

Zijn ongewone koplampen zijn een van zijn meest onderscheidende kenmerken. Ze zijn gemaakt om de verkeersveiligheid te vergroten met geïntegreerde stopbordherkenning en om de zichtbaarheid te verbeteren met een uniek dagrijlichtontwerp. Hoewel de details over hoe deze functies zullen worden geïmplementeerd onduidelijk zijn, kunnen bestuurders meer bruikbaarheid en gemoedsrust verwachten.

Regionale verschillen in specificaties

Bovendien hebben ervaren waarnemers variaties gezien in de specificaties van de Model 3 Performance in de VS en Canada. Hoewel dit in eerste instantie enige verwarring veroorzaakte, lijkt het eerder een eenvoudige inconsistentie te zijn dan een bewuste ontwerpbeslissing. De Amerikaanse versie meldt bijvoorbeeld “meer dan gecombineerde 500 pk”, wat Tesla later corrigeerde als 510 pk, en de Canadese versie vermeldt 460 pk. Beide modellen leveren uitstekende prestaties volgens Tesla’s normen, hoewel er een kleine discrepantie is.

Vernieuwd exterieur

De Model 3 Performance heeft ook een nieuw ontworpen exterieur met een nieuwe spoiler van koolstofvezel, een diffuser achter en voor- en achterfakkels. Deze verbeteringen dragen bij aan het onderscheidende uiterlijk van de auto en maximaliseren de stabiliteit bij hoge snelheden, wat zorgt voor een opwindende rit zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid.

Tot slot bieden de gesmede prestatiewielen van de Model 3 Performance een betere aerodynamica en reactievermogen voor een scherpere reactie bij het insturen van bochten en meer tractie. Deze wielen bieden bestuurders ongeëvenaarde controle en wendbaarheid op de weg in combinatie met de geavanceerde ophanging van de auto.

Prestatiegericht interieur

Het interieur van de Model 3 Performance is prestatiegericht, met volledig opnieuw ontworpen stoelen met verbeterde zijkanten en kussens voor betere ondersteuning bij het rijden op hoge snelheden. De totale prestatiemogelijkheden van de auto worden versterkt door het lichtgewicht koolstofvezel decor, dat ook een geraffineerd tintje toevoegt.

Regionale verschillen

Naast de verbazingwekkende specificaties heeft de Model 3 Performance de aandacht gevestigd op de verschillen in verschillende gebieden, met name tussen de Verenigde Staten en Canada.

Een opmerkelijk verschil ligt in de specificaties van de Model 3 Performance in deze regio’s: hun pk-cijfers komen nauw overeen. Zo vermeldt de Canadese versie 460 pk, terwijl de Amerikaanse versie “meer dan 500 pk” vermeldt, wat Tesla later verduidelijkte als 510 pk.

Deze regionale verschillen kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals marktvoorkeuren, wettelijke vereisten of zelfs productieproblemen. Hoewel Tesla streeft naar uniformiteit in al zijn producten, kunnen er variaties zijn om tegemoet te komen aan lokale eisen of belangen. Ook al zijn er verschillen tussen de Model 3 Prestaties in beide regio’s, consumenten zijn nog steeds zeer geïnteresseerd in zijn geavanceerde technologie en uitzonderlijke prestaties.

Prijsaanpassing: De kosten opnieuw beoordelen

Na de introductie van de Model 3 Performance paste Tesla de prijs aanzienlijk aan, waardoor consumenten de aankoopprijs van de auto heroverwogen. Kort na de introductie van de auto werd de prijs met $ 1.000 verhoogd, wat duidt op een verandering in de prijsstrategie van Tesla.

De vanafprijs van de Model 3 Performance in de VS steeg aanvankelijk van 52.990 dollar naar 53.990 dollar. De Model 3 Performance blijft concurrerend geprijsd ondanks de indrukwekkende prestatiemogelijkheden en geavanceerde functies. Voor prestatiegerichte kopers blijft de auto ongeveer $1.000 goedkoper dan de goedkopere Long Range Model 3.

De prijswijziging bracht ook onder de aandacht hoe flexibel Tesla’s prijsstructuur is, omdat deze kan veranderen als reactie op een aantal variabelen zoals de marktvraag, de kosten van de toeleveringsketen en de productiecapaciteit.

Balanceren

Met de recente prijsaanpassing waarbij de vanafprijs met $1.000 is verhoogd, moeten kopers de kosten van eigendom afwegen tegen de prestaties en functies van de auto. Tesla heeft klanten extra keuzes gegeven bij het personaliseren van hun auto door de kosten van verschillende lak- en interieuropties te verlagen. Klanten kunnen hun Model 3 Performance nog steeds naar eigen smaak aanpassen zonder hun budget te overschrijden door te kiezen voor het zwart-witte interieur en de effen zwarte lakkleur.

De extreme acceleratie

Vergeleken met een Porsche 911 kan de Tesla Model 3 Performance (Highland Ludicrous) de 60 mph bereiken in 2,9 seconden. $ 52.000 is een aanzienlijk bedrag in de autowereld. De tweemotorige aandrijving produceert 741 Nm koppel en 510 pk. Zijn topsnelheid is nog steeds 163 mph, wat slechts één mph sneller is dan het vorige model. Eigenaars zullen blij zijn met Tesla’s dominantie in dragraces.

New Tesla Model 3: Delayed Deliveries, Regional Differences, and Advanced Features

Maximaal vermogen en minder energieverbruik

De meest recente Model 3 Performance van Tesla laat opmerkelijke technische doorbraken zien. Met zijn 4e generatie aandrijfeenheden biedt het Highland Performance model van Tesla opmerkelijke verbeteringen. Als je deze nieuwe units vergelijkt met de vorige generatie Model 3 Performance, beweert Tesla dat ze 16% meer koppel, 22% meer continu vermogen en 32% meer piekvermogen bieden, terwijl ze in totaal minder energie verbruiken.

Verbeterd chassis voor topprestaties

Tesla’s Performance Model 3 Ludicrous-upgrades gaan verder dan elektrische systemen en software en omvatten ook structurele en hardware-aanpassingen. De nieuwe Model 3 Performance heeft een chassis dat speciaal is ontworpen om de prestaties te maximaliseren. Dit verschilt van de vorige generatie, waar het model met de hoogste prestaties en de Long Range AWD chassisonderdelen deelden.

Introductie van de adaptieve vering

De Model 3 Performance heeft geen luchtvering, in tegenstelling tot de geruchten. In plaats daarvan onthulde Tesla zijn Adaptive Suspension-systeem. De adaptieve ophanging in de Tesla Model 3 Performance wordt gekalibreerd en beheerd door Tesla’s exclusieve software, net als de luchtvering in de Model S en Model X. Hierdoor kan Tesla de adaptieve ophanging van de Performance-variant verder verbeteren via over-the-air (OTA) software-upgrades.

Tesla Model 3: de Track Mode V3

Tesla heeft speciaal voor de nieuwste Model 3 Performance een nieuwe versie van zijn eigen software, Track Mode, ontwikkeld – Track Mode V3. Deze software geeft bestuurders meer keuzemogelijkheden voor tractie, wegligging en comfortaanpassingen, wat vooral handig is op circuits. Track Mode is een uitstekend hulpmiddel voor professionele bestuurders die op zoek zijn naar aangepaste prestaties van hun Tesla.

Eerder onthulde Tesla het Plaid Track Package voor de Model S, dat prestatieonderdelen en Track Mode-software combineert om de topsnelheid van de auto op 200 mph te brengen. Het Plaid Track Pack werd later getest op circuits door professionele bestuurders.

Track Mode V3 bevat volledig nieuwe kalibratie voor de aandrijflijn en adaptieve ophanging om je meer autoriteit achter het stuur te geven. -TESLA-

De aangepaste instellingen van Track Mode V3 worden vooraf getoond en er zijn drie voorinstellingen – Race, Drift en Sport – die geschikt zijn voor verschillende circuitomstandigheden. Het is veelbelovend, maar wanneer de nieuwe Model 3 Performance-auto’s op de markt komen, zal het ware potentieel van Track Mode V3 worden onthuld. Houd deze ruimte in de gaten voor meer informatie over deze fascinerende functie.

Track Mode V3 integreert nu motorsturing, ophangingssturing, koeling van de aandrijflijn en onze Vehicle Dynamics Controller (VDC) in één enkel systeem. -TESLA-

Vermogenskloof: verschil tussen Europese en Amerikaanse Tesla Model 3

De markt voor elektrische voertuigen groeit aanzienlijk in Europa en de lancering van de meest recente Tesla Model 3 Performance Ludicrous heeft autoliefhebbers ongelooflijk enthousiast gemaakt.

Vanaf € 55.990 is de Tesla Model 3 Performance een van de meest aantrekkelijke elektrische voertuigen. Reserveringen voor dit nieuwe elektrische voertuig van Tesla worden al geaccepteerd op de website van het bedrijf; leveringsdata worden verwacht tussen mei en juni van dit jaar.

Een Tesla Model 3 Highland trok vorige week de aandacht van toeschouwers in Spanje. Deze Model 3, prachtig Ultra Red gespoten, had een spannend insigne op de kofferbak dat bij nader onderzoek een Ludicrous-variant bleek te zijn.

New Tesla Model 3: Delayed Deliveries, Regional Differences, and Advanced Features

Bij toeval belandde Tesla-fan Desmond Wisley bij de Assut de l’Or-brug in Valencia, Spanje, ook wel bekend als de Serreria-brug. Het blijkt dat Tesla de schilderachtige omgeving van de Highland Ludicrous-variant van de Model 3 gebruikte voor een promotiefilmpje. Tesla introduceerde de vernieuwde Model 3 vorig jaar in fasen, te beginnen in China, het Midden-Oosten en Europa, en eerder dit jaar in Noord-Amerika. Wereldwijd waren er twee modellen beschikbaar: het instapmodel met achterwielaandrijving (Rear-Wheel Drive, RWD) en het middenmodel met Long Range All-Wheel Drive (AWD).

Verschil in prestaties

De Europese versie is minder effectief. De accu is hier de hoofdverantwoordelijke voor. Hoewel de vorige Model 3 Performance snel was, miste hij veel sportieve functies in latere versies. Hoewel dit in de huidige versie is verbeterd, blijven de prestaties ondermaats. Hij kan tot 517 pk leveren in Noord-Amerika, maar slechts 460 in Europa. De gebruikte accu – Panasonic in de VS en LG Energy Solution in China voor Europese leveringen – is de reden voor de variatie.

Verschillende batterijen, verschillende prestaties

Het verschil in vermogen is voornamelijk te wijten aan de batterij. De Amerikaanse versie gebruikt Panasonic batterijen met een capaciteit van 82 kWh, terwijl de Chinese versie LG batterijen gebruikt met een capaciteit van 79 kWh. Panasonic batterijen presteren beter omdat ze sneller opladen en ontladen. De batterijcapaciteit van de Amerikaanse versie maakt hem krachtiger.

Variaties op verschillende continenten

De Europese Model 3 Performance, gemaakt in China, presteert iets minder goed dan de Amerikaanse versie. Dit verschil in prestaties is waarschijnlijk te wijten aan logistieke factoren zoals het gebruik van batterijen om te voldoen aan lokale beperkingen en stimuleringsmaatregelen. Ongeacht de prestatieverschillen bieden alle varianten een uitstekende rijervaring die is afgestemd op hun respectieve markten.

Met zijn opmerkelijke functies, prestatie-upgrades en uitstekende specificaties slaagt Tesla er nooit in om liefhebbers en slimme consumenten te boeien. Eigenaars van de Model 3 Performance staan op het punt om de ongeëvenaarde sensatie te voelen van het rijden met een hypermoderne auto die prestaties en duurzaamheid perfect combineert, terwijl verwachtingen plaatsmaken voor realiteit.

Geduld is een schone zaak, vooral voor liefhebbers die reikhalzend uitkijken naar de sensatie van Tesla’s nieuwste meesterwerk.

Geef een reactie