Social Media
Light
Dark

Tietokeskus: Teslan huippuinnovaatioiden avulla autoista koodiin

Data Center: From Cars to Code with Cutting-Edge Innovation at Tesla

Kekseliään toimitusjohtajan Elon Muskin johtama datakeskusinnovaatio on valmis määrittelemään jälleen yhden toimialan uudelleen. Tesla on työntänyt maantiellä toteutettavissa olevien mahdollisuuksien rajoja sähköisestä käyttövoimasta autonomisiin ajo-ominaisuuksiin. Mutta juuri nyt yritys on valmis astumaan uusille markkinoille ryminällä: datakeskuksiin. Tuoreiden työpaikkailmoitusten mukaan Tesla rakentaa tiettävästi “ensimmäistä laatuaan” datakeskusta, mikä on saanut ihmiset ihmettelemään sen tarkoituksia ja mahdollisia vaikutuksia.

Teslan suunnitelmat datakeskuksista

Elon Muskin väite, jonka mukaan Teslan autot ovat pohjimmiltaan “tietokoneita pyörillä”, ei ole vain iskulause, vaan se kuvastaa yrityksen syvään juurtunutta teknologista suuntautumista. Tesla luottaa vahvasti laskentatehoon, jotta sen kehittyneet ominaisuudet, kuten itseajo-ominaisuudet, saadaan liikkeelle. Tämä riippuvuus sai Teslan kehittämään erityisen datakeskushankkeen ajoneuvon älykkyyden parantamiseksi.

Teslan datakeskusta koskeva hanke etsii johtavaa teknistä ohjelmapäällikköä

Innostusta ja kiinnostusta herättäneessä työpaikkailmoituksessa Tesla rekrytoi aktiivisesti vanhempaa insinööriohjelmapäällikköä johtamaan uusien datakeskustensa suunnittelua ja suunnittelua. Valitun hakijan toimipaikka on Austinissa, Texasissa, jossa Teslalla on jo Giga Factory. Kuten kaupunki, jonne Tesla on päättänyt sijoittautua, myös tämä sijaintipaikan valinta korostaa Teslan omistautumista innovaation ja teknologian rajojen ylittämiseen.

Tesla väittää työpaikkailmoituksessa, että se aikoo rakentaa “ensimmäiset laatuaan olevat datakeskukset”:

“Tämä tehtävä johtaa Teslan 1. laatuaan olevien datakeskusten kokonaisvaltaista suunnittelua ja suunnittelua ja on yksi tehtaan suunnittelutiimin avainjäsenistä.”

Teslan salaperäinen datakeskus

Vaikka työpaikkailmoitus on kerännyt paljon huomiota, siitä puuttuu huomattavan paljon yksityiskohtaista tietoa datakeskuksen toiminnasta ja luonteesta. T

ämä on paljon spekulointia, ja monia teorioita nousee esiin. Yksi vaihtoehto on, että Tesla haluaa profiloitua datakeskusalalla ja tarjota pilvipalveluita tehokkaan Dojo-supertietokoneensa avulla. Tesla saattaa kuitenkin käyttää näitä tiloja sisäisesti ja parantaa siten valmiuksiaan käsitellä ja tutkia ajoneuvokannan tuottamia valtavia tietomääriä.

Data Center: From Cars to Code with Cutting-Edge Innovation at Tesla

Dojo-supertietokone: Miljardin dollarin investointi

Elon Muskin ilmoitus 1 miljardin dollarin investoinnista Dojo-supertietokoneeseen tuo lisää juonikkuutta Teslan datakeskuspyrkimyksiin. Tämän tehokkaan koneen, jossa on tiettävästi noin 10 000 GPU:ta, on tarkoitus vastata Teslan vaativiin laskentatarpeisiin. Nämä vaatimukset johtuvat ensisijaisesti tarpeesta kouluttaa monimutkaista itseajo-ohjelmistoa, johon liittyy valtavien videodatamäärien käsittelyä ja analysointia.

Yhtiön uskaltautuminen datakeskusteollisuuteen saattaa täydentää sen nykyistä toimintaa. Yrityksen suurikokoisiksi energiavarastojärjestelmiksi tarkoitettuja Megapackeja voitaisiin käyttää datakeskusten varavirtalähteinä. Tämän linjauksen myötä Tesla voisi tuoda Megapackit helpommin markkinoille ja tavoitella energia-alan tavoitteitaan uusiin suuntiin.

Liittyminen jättiläisten joukkoon

Datakeskusteollisuus on kasvanut massiiviseksi talouden alaksi, jonka markkina-arvo on yli 250 miljardia dollaria. Nämä markkinat, joita hallitsevat Amazon Web Servicesin (AWS), Microsoft Azuren, Google Cloud Platformin (GCP) ja Meta Platformsin (entinen Facebook) kaltaiset titaanit, ovat teknisesti poikkeuksellisen monimutkaiset ja jatkuvasti uudistuvat.

Teslan siirtyminen datakeskusmarkkinoille on enemmän kuin vain yksi liiketoimintayritys; se on riskialtis siirto, joka voi muuttaa teknologia- ja autoteollisuuden tulevaisuutta. Maailma odottaa innokkaasti tämän uuden luvun julkaisemista Teslan historiassa, kun yritys palkkaa ammattilaisia pioneerityöhön “ensimmäisenä laatuaan” datakeskuksiinsa. Mitä tahansa syntyykin, se on mullistavaa Elon Muskin johdolla.

Vastaa