Social Media
Light
Dark

Tesla: 2023

Tesla A Year in Recap - 2023

Autoteollisuuden edelläkävijäTesla koki vuonna 2023 käänteentekevän vuoden, jota leimasivat innovatiiviset teknologiset edistysaskeleet, strategiset yhteistyöt ja monumentaalinen kehitys. Vuosi todisti Teslan kunnianhimoisia suunnitelmia ja merkittäviä virstanpylväitä, jotka vaihtelivat Gigafactoryn laajennuksista, huippuluokan akkuteknologiasta ja uraauurtavista tekoälyintegraatioista sähköautojen latausstandardien ja valmistusprosessien merkittäviin muutoksiin.

Tesla esittelee Meksikon Gigafactory-suunnitelman

Vuonna 2023 Gigafactory Mexico sai kaikki tarvittavat luvat rakentamiselle ja odotti Teslan lopullista hyväksyntää sen jälkeen, kun yhtiö oli keskeyttänyt hankkeen. Aikaisemmin tänä vuonna Teslan sijoittajapäivässä oli ilmoitettu Gigafactory Meksikossa osana heidän suunnitelmaansa rakentaa uusi laitos Nuevo Leóniin, kun he olivat varmistaneet liittovaltion maa-alueen luvat tulevaa rakentamista varten.

Teksasin Gigafactory saavuttaa 20 miljoonaa 4680 kennoa

Tesla esitteli uraauurtavan 4680-akkukennon Battery Day -tapahtumassa vuonna 2020, ja sen tavoitteena on parantaa sähköautojensa suorituskykyä ja pitkäikäisyyttä. Yhtiö työskenteli väsymättä tämän innovatiivisen akkusuunnittelun massatuotannon eteen ja ennakoi akkukustannusten vähenevän merkittävästi, yli 50 prosenttia, mikä mullistaisi sähköautoteollisuuden. Teslan arvioitiin tuottavan noin 625 000 kennoa viikossa. Jatkuvien tuotannon parannusten ja optimointien ansiosta valmistusnopeus ylitti todennäköisesti tämän luvun ja saattoi ylittää 800 000 kennoa viikossa.

Tesla saavuttaa 5 miljoonan auton virstanpylvään

Viiden miljoonan auton saavuttaminen oli Teslalle merkittävä matka. Yhtiöltä kului noin 12,5 vuotta tämän merkittävän saavutuksen saavuttamiseen, joka alkoi maaliskuussa 2020 miljoonannen ajoneuvon tuotannosta. Tesla eteni nopeasti ja ilmoitti ylpeänä kolmannen miljoonannen autonsa myynnistä elokuussa 2022. Yllättäen yhtiö saavutti neljän miljoonan rajan vain seitsemän kuukautta sen jälkeen. Kuusi kuukautta myöhemmin Tesla juhlii viiden miljoonan ajoneuvon valmistusta.

NACS:n käyttöönotto Fordissa johtaa koko teollisuuden käyttöönottoon

Toukokuun Spaces-puhelussa Fordin toimitusjohtaja Jim Farley keskusteli Elon Muskin kanssa käymässään keskustelussa suunnitelmista ottaa käyttöön Teslan North American Charging Standard (NACS). Tämä päätös merkitsi Fordin sitoutumista Teslan latauslaitteiston hyödyntämiseen, jolloin Fordin sähköautot pääsevät mahdollisesti Supercharger-verkkoon. Se oli Teslan ensimmäinen askel kohti latausverkkonsa avaamista kaikille sähköautoille.

Fordin ilmoituksen jälkeen useat suuret autonvalmistajat ja startup-yritykset ovat ottaneet käyttöön tämän standardin, joka vastaa Teslan latausstrategiaa. Stellantis-konserni, johon Chrysler-Dodge kuuluu, on poikkeus, joka ei ole vielä hyväksynyt Pohjois-Amerikan latausstandardia (NACS).

Hilton tekee yhteistyötä Teslan kanssa EV-latausta varten

Tesla A Year in Recap - 2023

Tesla on aktiivisesti edistänyt latausasemia EV-omistajien avuksi ja solmii kumppanuuden Hiltonin kanssa laajan latausverkoston luomiseksi. Kumppanuuden tavoitteena oli asentaa lähes 20 000 Teslan yleismaailmallista seinäliitintä 2000 Hilton-hotelliin Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Meksikossa, mikä lisäsi merkittävästi EV-latausinfrastruktuuria.

Hilton aloitti Tesla Universal Wall Connectors -liittimien asentamisen kiinteistöihinsä vuoden 2024 alussa varmistaen, että jokaista hotellia kohden on vähintään kuusi latauslaitetta. Tämän aloitteen tavoitteena oli tarjota kätevämpiä latausmahdollisuuksia Hiltonin hotelleissa yöpyville EV-omistajille. Matkailijoille ja Tesla EV:n omistajille EV-latureiden asentaminen Hilton-hotelleihin merkitsi lisää mukavuutta heidän oleskelunsa aikana.

Teslan yksiosainen valu: Autoteollisuuden innovaatio

Tesla oli ollut lähellä mullistaa autojen valmistuksen ja pyrki yksinkertaistettuun prosessiin, joka muistutti leluautojen valmistusta. He kehittivät tekniikan, jolla suurin osa sähköauton aluskehästä voidaan valaa yhdestä kappaleesta, jolloin mahdollisesti 400 osaa voidaan korvata. Tämä innovaatio muodosti ytimen Teslan strategialle tuottaa miljoonia kohtuuhintaisia sähköautoja. Heidän tavoitteenaan oli tuoda markkinoille 25 000 dollarin hintainen pieni sähköauto vuosikymmenen puoliväliin mennessä, aloittaa tuotanto Teksasissa ja tutkia laajentamista Meksikossa ja Intiassa.

Teslan Dojo-supertietokone

Tesla aloitti heinäkuussa Dojo-supertietokoneen valmistuksen, joka esiteltiin ensimmäisen kerran tekoälypäivänä vuonna 2021. Tämä supertietokoneklusteri rakennettiin käsittelemään suuria tietomääriä ja suorittamaan samalla kehittyneitä tekoäly- ja koneoppimislaskentoja. Dojon ominaisuudet ulottuvat sovelluksiin, kuten täydellisen itseohjautuvuuden (FSD) beta-versioon ja pidemmälle, ja ne mullistavat tekoälykäsittelyn Teslan tulevissa teknologioissa. Sen odotetaan pian nousevan maailman johtavien supertietokoneiden joukkoon.

Teslan Model S- ja Model X -uudistukset: Parannettu jarrutussuorituskyky

Tesla oli esitellyt Model S- ja Model X -päivitysajoneuvoihin vakuuttavia päivityksiä, joissa keskityttiin tyyliin ja jarrutehon parantamiseen.

Näille ajoneuvoille, erityisesti vuoden 2021 puolivälin jälkeen valmistetuille ajoneuvoille, Tesla esitteli Higher Thermal Capacity (HTC) -jarrupalasarjan. Tämän päivitetyistä jarrupaloista koostuvan sarjan tavoitteena oli parantaa poljintuntumaa, tehdä jarrutuksesta ennakoitavampaa ja vähentää jarrujen hiipumista. Nämä parannukset lupasivat tehokkaampaa ja tasaisempaa jarrutehoa Model S- ja Model X -päivitysautojen omistajille.

Tesla A Year in Recap - 2023

Tesla hallitsee neljää ensimmäistä sijaa vuoden 2023 American-Made-indeksissä

Tesla oli vakiinnuttanut valta-asemansa vuoden 2023 American-Made Indexissä, joka on Cars.comin laatima kooste Yhdysvalloissa valmistettujen ja myytyjen ajoneuvojen rankingista. Arvioinnissa tarkasteltiin huolellisesti 388 ajoneuvoa ja valittiin indeksin 100 parasta.

Teslan tämänvuotinen huomattava tulos johtui osittain siitä, että yhtiö lisäsi työvoimaa Gigafactory Texasissa, erityisesti Model Y:n valmistusta varten. Jopa Model S:n ja Model X:n kaltaiset ajoneuvot, jotka puuttuivat edellisvuoden listalta, varmistivat paikat Top 10:ssä, mikä osoitti Teslan kasvavaa amerikkalaista työvoimaa.

Elon Musk esittelee Teslan huomionarvoisen täysimittaisen itseajavan v12 Alpha -auton

Teslan visionäärinen toimitusjohtaja Elon Musk on ollut uraauurtavan teknologian eturintamassa, erityisesti Teslan täydellisen itseohjautuvuuden (Full Self-Driving, FSD) innovaatiossa autoalalla. FSD-paketti tarjosi erilaisia puoliautonomisen ajamisen työkaluja, kuten itsepysäköinnin ja puoliautomaattisen moottoritieajon. “Täysi itseohjautuvuus” oli kuitenkin mahdollisesti harhaanjohtava, koska se ei taannut täydellistä autonomiaa. FSD:n version 12 Alpha suunniteltu julkaisu oli merkittävä päivitys, joka kuvastaa Teslan sitoutumista autoteollisuuden innovaatioihin ja itsenäisyyteen, vaikka täysi autonomia olikin vielä työn alla.

Tesla tekee yhteistyötä Yahua Groupin kanssa litiumin toimittamisessa

Tesla on laajentanut yhteistyösopimustaan kiinalaisen Yahua Industrial Groupin kanssa ja varmistanut jatkuvat litiumin toimitukset sähköautojensa akkuja varten. Sopimus sisältää merkittävän lisäyksen litiumin määrään viiden vuoden aikana eli vuoteen 2030 asti. Yahua aikoo kaksinkertaistaa litiumin tuotantokapasiteettinsa vuoteen 2025 mennessä. Sopimus vahvistaa Teslan sitoutumista kestävään liikenteeseen.

Teslan innovatiivinen Steer-by-Wire-järjestelmä Patentti

Tesla edisti autoteollisuuden innovaatiota steer-by-wire-patenttihakemuksellaan, joka poistaa mekaaniset linkit ohjausjärjestelmistä. Tämä mullistava teknologia lupasi virtaviivaistettua valmistusta, parempaa ajokokemusta ja tarkkoja ohjaussuhteita, mikä muutti ajoneuvojen suunnittelua.

Sääntelyyn liittyvistä esteistä huolimatta Teslan pyrkimys käyttää steer-by-wire -teknologiaa oli merkittävä askel eteenpäin yhtiön sitoutumisessa innovointiin. Tässä patenttihakemuksessa korostettiin Teslan ennakoivaa lähestymistapaa autoteollisuuden muuttamiseksi sähköajoneuvoteknologian huippuluokan edistysaskeleilla.

Teslan tekoälyintegraatio Grok AI:n toimesta

Parantaakseen ajokokemusta Tesla suunnitteli integroivansa Grok AI:n, Elon Muskin xAI:n kehittämän tekoälyavustajan, sähköautokantaansa. Grok AI:n, joka on saanut inspiraationsa elokuvasta “Matkustajan opas galaksiin”, tavoitteena oli vastata kyselyihin nokkelasti ja kapinallisella otteella. Grok AI:n integroinnilla Teslan ajoneuvoihin pyrittiin hyödyntämään xAI:n tuottamia laajoja tietoresursseja ja mahdollisesti laajentamaan sen saatavuutta sosiaalisen median alustojen kautta.

Teslan sitoutuminen puheohjausteknologiaan helpotti Grok AI:n integrointia, mikä vastaa Muskin tavoitetta autonomisista autoista, jotka ymmärtävät käyttäjän komentoja ja vastaavat niihin.

Teslan käänteentekevä kauppa: Supercharging-laitteiden myynti BP:lle

Uraauurtavassa sopimuksessa Tesla teki historiaa myymällä lokakuussa 100 miljoonan dollarin arvosta Supercharging-laitteita BP:lle (entinen British Petroleum). Tämä käänteentekevä kauppa avasi oven mahdollisille kaupallisille kumppanuuksille ja merkitsi lupaavaa tulovirtaa, etenkin kun Teslan NACS on tulossa tulevaksi latausstandardiksi tulevina vuosina.

Esittelyssä Teslan FSD Beta V12 -järjestelmä

Teslan FSD Beta V12:ta testattiin laajasti, jotta se voitaisiin julkaista laajemmin. Siirtyminen neuroverkkoihin perustuvaan tekoälyyn osoitti lupaavuutta, mutta päivitys kohtasi epäilyksiä sen suorituskyvyn suhteen vaihtelevissa olosuhteissa, mikä viivästytti sen mahdollista käyttöönottoa.

Elon Musk luovuttaa ensimmäiset Tesla Cybertruckit erityistilaisuudessa

Neljän vuoden viivästyksen jälkeen Tesla Cybertruck on debytoinut. Elon Musk esitteli sähköisen pickupin Austinissa, Texasissa järjestetyssä toimitustilaisuudessa ja korosti sen ainutlaatuisia ominaisuuksia, kuten vetokykyä, luodinkestäviä ovia ja vaikuttavaa nopeutta. Asiakkaat saivat kuorma-autonsa ja kohtasivat pieniä ongelmia ovien avautumisen kanssa, ennen kuin Tesla päivitti ajoneuvon tekniset tiedot ja hinnoittelun verkkosivuillaan. Perusmallin takaveto, jonka hinta on 60 990 dollaria (ennen alennuksia), saa vasta vuonna 2025. Sen sijaan huippumalli “Cyberbeast” alkaa 99 990 dollarista ja tarjoaa arviolta 320 mailin toimintasäteen.

Tesla piti Cybertruck-toimitustilaisuuden viime kuun lopulla esiteltyään ajoneuvon neljä vuotta sitten marraskuussa 2019. Teslan “Foundation Series” -lanseerauspainoksen Cybertruckien ensimmäiset toimitukset ovat lähteneet työntekijöille koko tämän kuun ajan, ja monia varauksen haltijoita on kutsuttu tekemään tilauksensa ajoneuvosta.

Vuoden 2023 lähestyessä Tesla pysyy edelleen autoteollisuuden innovaatioiden eturintamassa. Vuosi kietoi Teslan vankkumattoman sitoutumisen liikenteen uudelleenmäärittelyyn kestävien käytäntöjen ja huipputeknologian avulla. Tesla jatkaa kurssin piirtämistä kohti sähköistyvää tulevaisuutta ja asettaa merkittäviä virstanpylväitä uusille autoteollisuuden vertailukohteille.

Vastaa