Social Media
Light
Dark

Hernieuwbare energie met het energieopslagsysteem op batterijen van Schotland

Renewable Energy with Scotland's Battery Energy Storage System

De infrastructuur voor hernieuwbare energie in Schotland is uitgebreid met de ingebruikname van het Jamesfield Battery Energy Storage System (BESS). Dit project, ontwikkeld in samenwerking met TagEnergy, een wereldwijd opererend bedrijf dat zich bezighoudt met schone energie, en Harmony Energy, een ontwikkelaar van infrastructuur voor hernieuwbare energie, is een cruciale stap in de richting van een duurzamere energietoekomst.

Hernieuwbare energie: Overzicht van het project

De Jamesfield BESS, gelegen in Abernethy, Schotland, heeft een capaciteit van 49MW/98MWh en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het energiesysteem van de regio. De bouw van de faciliteit begon in november 2023 en werd voltooid in februari 2024, het resultaat van een nauwgezette planning en uitvoering.

Het hart van de Jamesfield BESS is gebouwd rond Tesla Megapack lithium-ion batterijen, die bekend staan om hun betrouwbaarheid en efficiëntie. Deze twee uur durende accu’s zijn verbonden met Tesla’s Autobidder AI-software, die real-time handel en controle mogelijk maakt om het energiebeheer te optimaliseren. RES, een grote onafhankelijke onderneming op het gebied van hernieuwbare energie, is de asset manager van het project en zorgt voor een naadloze exploitatie en onderhoud. Volgens Peter Kavanagh, CEO van Harmony Energy

“Batterij-energieopslagsystemen zijn van vitaal belang voor het ontsluiten van het volledige potentieel van hernieuwbare energie in het Verenigd Koninkrijk. Ze spelen een cruciale rol in het bevorderen van de Net Zero transitie door de reductie van CO2-uitstoot, en zijn cruciaal voor het veiligstellen van de toekomstige stabiliteit van de energievoorziening van het Verenigd Koninkrijk en het verminderen van de afhankelijkheid van buitenlandse gasimporten.”

Belang van energieopslagsystemen met batterijen

Peter Kavanagh, CEO van Harmony Energy, onderstreept het belang van batterij energieopslagsystemen voor het versnellen van de overgang van het VK naar een Net Zero toekomst. Door de CO2-uitstoot te verlagen en de energiestabiliteit te verbeteren, helpen BESS-centrales zoals Jamesfield het gebruik van hernieuwbare energie te bevorderen en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen.

Hernieuwbare energie: Partnerschap en uitbreiding

TagEnergy en Harmony Energy zijn een samenwerking aangegaan om de energietransitie te versnellen. Na het succes van hun joint venture op Chapel Farm, versterkt het Jamesfield project hun inzet voor duurzame energieoplossingen. Dit initiatief, ondersteund door Santander UK, richt zich op gezamenlijke inspanningen om een groenere, meer veerkrachtige energie-infrastructuur te creëren.

Wereldwijde impact van Tesla Megapacks

De integratie van Tesla Megapacks in de Jamesfield BESS past in een wereldwijde trend naar het gebruik van hernieuwbare energie. De Megapacks van Tesla zijn gekozen voor verschillende wereldwijde projecten, waaronder een BESS-project van $ 1 miljard in Californië. Hun efficiëntie en schaalbaarheid maken ze populair bij ontwikkelaars die energieopslagcapaciteit opnieuw willen uitvinden.

Met de ingebruikname van de Jamesfield BESS zet Schotland weer een stap in de richting van een schonere, duurzamere energietoekomst. Dit initiatief laat de waarde zien van teamwerk en creativiteit bij het versnellen van de verschuiving naar hernieuwbare energiebronnen. Harmony Energy en TagEnergy, met een groeiende portefeuille van operationele activa, zijn goed gepositioneerd om de weg te wijzen naar een groenere toekomst, één megawatt per keer.

Geef een reactie