Social Media
Light
Dark

Tesla gewicht hiërarchie

Tesla Weight Hierarchy

De reeks elektrische auto’svan Tesla bestaat uit diverse modellen, elk met unieke kenmerken en mogelijkheden. Tussen deze gestroomlijnde en innovatieve auto’s ligt echter een factor die vaak over het hoofd wordt gezien, maar wel van cruciaal belang is: gewicht. In deze verkenning gaan we dieper in op de gewichtsklassen van verschillende Tesla-modellen en belichten we hoe deze factoren de prestaties en het ontwerp beïnvloeden.

Tesla Model X – De zwaarste Tesla

De Model X Long Range weegt 5.185 kilo, terwijl de Plaid variant 5.390 kilo weegt. De Long Range is uitgerust met dubbele motoren en vierwielaandrijving, terwijl de Plaid is uitgerust met drie motoren, wat het gewichtsverschil verklaart.

Qua prestaties levert de Long Range 670 pk, haalt hij 60 mph in 3,8 seconden en heeft hij een actieradius van 348 mijl. De Plaid schittert met 1.020 pk, een actieradius van 333 mijl en een tijd van 0-100 km/u van 2,5 seconden. De Model X werd voor het eerst geïntroduceerd in 2016 en kreeg in 2021 een update met de high-performance Plaid-uitvoering.

Tesla Model S – De op één na zwaarste Tesla

Tesla Weight Hierarchy

De Model S, de op één na oudste en op één na grootste Tesla, werd voor het eerst geïntroduceerd in 2012. De Plaid met drie motoren en de Long Range met twee motoren zijn de twee uitrustingsopties. Het aantal motoren beïnvloedt het gewicht van de auto.

De Plaid-uitvoering, met drie motoren in plaats van twee, weegt 4.766 kilo, terwijl de Long Range-uitvoering, met zijn twee varianten met dubbele motor, 670 pk genereert, in 3,1 seconden van 0 naar 100 km/u rijdt en een actieradius van 405 mijl heeft. Aan de andere kant geeft de Plaid met drie motoren de voorkeur aan prestaties boven actieradius, hij levert 1.020 pk en haalt 60 mph in slechts 1,99 seconden, zij het met een iets kleinere actieradius van 396 mijl. In 2021 kreeg de Model S een update om de Plaid-uitvoering met drie motoren te introduceren, waarbij beide uitvoeringen over vierwielaandrijving beschikken. De motor weegt 4.561 kilo.

Tesla Model Y

Het gewicht van de Model Y, die verkrijgbaar is in de uitvoeringen Performance en Long Range, is 4.416 pond. Omdat beide uitvoeringen twee motoren hebben, is dit gewicht voor beide uitvoeringen hetzelfde, waardoor het extra gewicht dat gepaard gaat met meer motoren niet nodig is.

Beide uitvoeringen hebben vierwielaandrijving en vallen in het middensegment vergeleken met de gewichten van andere Tesla-modellen. De Long Range-uitvoering levert 346 pk, accelereert van 0 tot 100 km/u in 4,8 seconden en biedt een actieradius van 330 mijl. De Performance-uitvoering daarentegen levert 450 pk, heeft een actieradius van 303 mijl en accelereert van 0 tot 100 km/u in 3,5 seconden.

Tesla Model 3

De Model 3 heeft drie varianten: Standaard Range Plus, Long Range en Performance. De Standard Range Plus, met één motor, weegt 3.582 kilo.

De Long Range en Performance uitvoeringen met twee motoren wegen elk 4.065 kilo. Met achterwielaandrijving en een actieradius van 272 mijl haalt de Standard Range Plus-variant 60 km/u in 5,8 seconden.

Met vierwielaandrijving en een actieradius van 358 mijl bereikt het Long Range-model 60 mph in 4,4 seconden. Het Performance-model met vierwielaandrijving heeft daarentegen een actieradius van 315 mijl en accelereert in 3,1 seconden van 0 naar 60 mijl per uur. Het is de duurste uitvoering, ook al is het de op één na lichtste. In 2017 onthulde Tesla de Model 3 en in 2021 onderging hij updates.

De Tesla Roadster

De eerste Tesla Roadster, gelanceerd in 2008, was de eerste auto van het bedrijf en woog 2.723 pond. Een tweede generatie Roadster van Tesla werd in 2017 onthuld en zal naar verwachting in 2023 in de verkoop gaan. Er is nog geen gewicht opgegeven voor de nieuwe Roadster.

Volgens Tesla kan de nieuwe Roadster echter in minder dan 1,9 seconden van 0 naar 60 mijl per uur accelereren. Ze bespraken ook het SpaceX-pakket, een optionele toevoeging die raketstuwraketten bevat en de acceleratietijd zou terugbrengen tot 1,1 seconden.

Tesla Weight Hierarchy

Hier is een overzicht van de gewichten van verschillende Tesla-modellen:

  • Het zwaarste Tesla-model is de Model X Plaid, die 5.390 pond weegt.
  • Op de voet gevolgd door de Tesla Model X Standard Range met 5.185 pond.
  • In de categorie sedans weegt de Model S Plaid met 4.766 pond het zwaarst.
  • De Model S Long Range volgt met een gewicht van 4.561 pond.
  • In het crossover-segment delen de Tesla Model Y Long Range en Performance-varianten een gewicht van 4.416 pond.
  • Van de kleinere sedan-modellen weegt de Tesla Model 3 Long Range en Performance-uitvoering 4.065 pond.
  • De Tesla Model 3 Standard Range Plus is lichter dan zijn tegenhangers en weegt 3.582 pond.
  • De Tesla Roadster ten slotte is het lichtste Tesla-model en weegt slechts 2.723 pond.

Tesla Cybertruck vs. Model X

De Cybertruck overtreft de Model X op het gebied van gewicht. De Model X weegt tussen de 5.148 en 5.248 kg, terwijl de Cybertruck met vierwielaandrijving (AWD) de weegschaal raakt met 6.603 kg. Bovendien brengt de Cyberbeast-variant, uitgerust met een extra elektromotor, het gewicht op 6.843 pond, een toename van 240 pond ten opzichte van de standaard Cybertruck.

Bij het bepalen van de eigenschappen en capaciteiten van Tesla’s modellen is gewicht een belangrijke factor. Het gewicht van een auto beïnvloedt de functionaliteit, actieradius en algehele rijervaring, van de enorme Model X Plaid tot de snelle Roadster. Door deze hiërarchie van behoeften te begrijpen, kunnen we Tesla’s technische mogelijkheden en ontwerpkarakter beter begrijpen.

Geef een reactie