Social Media
Light
Dark

Tysk elbilstøtte reduceres Tesla og Mercedes fører an i kompensationen

German EV Subsidy Cut Tesla & Mercedes Lead Compensation

Den 31. december var det pludselig slut med tilskud til elbiler iTyskland, et af de største markeder for elbiler i Europa. Oprindeligt var “miljøbonussen” designet til at styrke udbredelsen af elbiler og tilbød op til €6.750 ($7.390) i incitamenter til købere, delt mellem regeringen og producenterne.

Tesla og Mercedes-Benz træder til

Som svar på Tysklands pludselige stop for elbilsstøtten meddelte Tesla og Mercedes-Benz, at de ville dække hele støtten til tyske købere indtil årets udgang. Tesla bekræftede ophøret af det statslige EV-tilskud i Tyskland i et tweet, hvor de sagde,

“Vi vil kompensere for ophøret af det statslige EV-tilskud i Tyskland for nye Model 3/Y-ordrer.”

Dette skridt er beregnet til at øge salget og hjælpe Tesla med at nå sit ambitiøse 2023-mål om at sælge 1,8 millioner køretøjer, hvilket vil kræve salg af ca. 476.000 køretøjer i 4. kvartal.

Teslas strategi og økonomiske konsekvenser

Før tilskudsprogrammet blev afsluttet, havde Tesla tidligere tilbudt lån med lav rente for at lokke tyske forbrugere til at købe. Dette strategiske træk er i overensstemmelse med Teslas globale salgsmål, men fremhæver konsekvenserne af at miste statsstøtte på nøglemarkeder.

“For fortsat at støtte overgangen til bæredygtig energi vil Tesla kompensere for ophøret af den statslige elbilstøtte i Tyskland for nye Model 3/Y-ordrer (fra den 18. december for køretøjer leveret inden den 31. december). Vi vil også opretholde producentens andel på 2250 € ….”

– Tesla Europa & Mellemøsten (@teslaeurope) 18. december 2023

Mercedes-Benz’ modforholdsregler

German EV Subsidy Cut Tesla & Mercedes Lead Compensation

Mercedes-Benz fulgte Teslas eksempel og lovede at dække producentens andel af tilskuddet indtil 31. december for ordrer, der placeres i 2023. Fra 1. januar har de til hensigt at dække producentens andel baseret på de oprindeligt planlagte tilskudsbeløb for 2024.

Volkswagen og Stellantis følger trop

Volkswagen og Stellantis har også meddelt, at de har til hensigt at kompensere for tilskud, hvor Volkswagen fokuserer på ordrer afgivet før 15. december, og Stellantis har lovet at finansiere det fulde tilskud indtil årets udgang. Disse kollektive bestræbelser på tværs af bilproducenter søger at afbøde det pludselige tab af statsstøttede incitamenter.

Tesla og arven fra den tyske elbilstøtte

Siden 2016 har Tysklands støtteprogram for elbiler uddelt 10 milliarder euro i støtte, hvilket har gjort det lettere at købe 2,1 millioner elbiler. Men Tesla led tilbageslag i Frankrig, efter at landet udelukkede Model 3 fra sit tilskudsprogram og dermed begrænsede støtten til europæisk producerede elbiler. Teslas Model Y, der er bygget i Tyskland, er stadig berettiget til tilskud i Frankrig.

Det amerikanske marked og Teslas skiftende muligheder for skattefradrag

Der forventes ændringer i det føderale skattefradrag for elbiler i USA. Varianter af Teslas Model 3 vil ikke længere være berettiget til det føderale skattefradrag på 7.500 dollars for elbiler fra 2024. Specifikke Model 3-varianter og Model Y og Model X vil fortsat være berettiget til det fulde skattefradrag.

Den pludselige afslutning på Tysklands tilskudsprogram for elbiler er en udfordring for bilproducenterne, men virksomheder som Tesla, Mercedes-Benz, Volkswagen og Stellantis tilpasser sig hurtigt ved at tage tilskud for at opretholde kundeincitamenterne. Dette skift fremhæver den skrøbelige balance mellem statsstøtte og afhængighed af industrien, hvilket får bilproducenterne til at navigere i skiftende politikker for at opretholde den globale udbredelse og salg af elbiler.

Skriv et svar