Social Media
Light
Dark

Tesla verkoopresultaten in Frankrijk

Tesla’s evolutie en verkoop

Sinds zijn oprichting in 2003 is Tesla uitgegroeid tot een referentiebedrijf in de autowereld. Het bedrijf is opgericht door ondernemer Elon Musk en heeft een revolutie teweeggebracht in de sector door efficiënte, stijlvolle en milieuvriendelijke elektrische voertuigen aan te bieden.

De afgelopen jaren is de autoverkoop van Tesla exponentieel gegroeid. In 2020 behaalde het bedrijf 31,5 miljard dollar aan inkomsten, een stijging van 37% ten opzichte van het voorgaande jaar. Tesla verkocht vorig jaar meer dan 500.000 voertuigen en is daarmee de eerste automaker die deze mijlpaal in één jaar bereikt.

Deze groei is vooral te danken aan de populariteit van de Model 3, een betaalbaar en veelzijdig model dat in 2017 werd gelanceerd. Het Model 3 is snel een hit geworden bij de consumenten en heeft Tesla geholpen om tegen 2020 de best verkopende automaker in de Verenigde Staten te worden.

Daarnaast heeft Tesla zijn productlijn uitgebreid met nieuwe modellen, waaronder de Model S, een premium sedan, en de Model X, een elektrische SUV. Het bedrijf heeft ook de Model Y gelanceerd, een elektrische SUV, in 2020.

Naast zijn elektrische voertuigen is Tesla ook bekend geworden om zijn technologische vooruitgang. Het bedrijf heeft een zelfrijdend systeem ontwikkeld waarmee voertuigen op bepaalde wegen autonoom kunnen rijden.

Ondanks het groeiende succes staat Tesla nog steeds voor een aantal uitdagingen. Het bedrijf heeft te maken met sterke concurrentie van andere autofabrikanten die de elektrische markt hebben betreden. Het heeft ook te kampen met productie- en leveringsproblemen, die hebben geleid tot vertragingen en terugzending van producten.

Ondanks deze moeilijkheden is Tesla erin geslaagd zich op de automarkt te vestigen en heeft het kunnen voldoen aan de groeiende behoefte van de consument aan elektrische voertuigen.

Tesla’s verkoopresultaten in Frankrijk

Sinds zijn komst op de Franse markt in 2014 heeft Tesla zijn verkoop van elektrische auto’s in Frankrijk gestaag zien groeien. Volgens cijfers van de Amerikaanse autofabrikant is de verkoop van Tesla in Frankrijk opgelopen tot 2020, met meer dan 7.000 verkochte auto’s.

Volgens gegevens van deEuropean Motorcycle Manufacturers Association(ACEM) bereikte de verkoop van Tesla in Frankrijk in 2021 een recordaantal van 9.345 voertuigen, een stijging van 72,5% ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze groei is vooral te danken aan de komst op de Franse markt van de Tesla Model Y, die een groot succes is bij de consumenten.

Het is moeilijk om de Tesla-verkoop in Frankrijk in 2022 nauwkeurig te voorspellen, maar de vraag naar deze elektrische voertuigen zal naar verwachting sterk blijven. Tesla zal in 2022 naar verwachting bijna 4.000 auto’s per kwartaal leveren, met een verkoop in het laatste kwartaal van bijna 15.000 voertuigen, gedreven door de nieuwe productiefaciliteit in Duitsland, de komst van de Tesla Model S en Model X 2022 LR en Plaid, en leveringen van het instapmodel Model Y.

Ten slotte wordt verwacht dat elektrische voertuigen, zoals die van Tesla, gezien de verbintenis van Frankrijk om de mobiliteit tegen 2050 voor 100% koolstofvrij te maken, veel gevraagd zullen worden als duurzaam alternatief voor benzinevoertuigen.


Vind accessoires voor uw Tesla

Geef een reactie