Social Media
Light
Dark

Tesla investeert $500 miljoen in Dojo Supercomputer

Tesla heeft onlangs een investering van 500 miljoen dollar aangekondigd. Het gaat om de bouw van een Dojo supercomputer in zijn Gigafactory in Buffalo, New York. Deze stap illustreert Tesla’s nooit aflatende streven naar innovatie. Vooral op het gebied van autonoom rijden. Tesla’s Dojo supercomputer werd onthuld op de AI-dag van het bedrijf in 2021. Het is een revolutionair project dat is ontworpen om enorme hoeveelheden videogegevens te verwerken. Deze gegevens worden verzameld uit Tesla-voertuigen. Tesla’s Full Self-Driving (FSD) Beta-software vertrouwt op deze gegevens om volledig autonoom te kunnen rijden. Het traint zijn complexe AI-algoritmen.

Tesla's $500 Million Investment in Dojo Supercomputer

Tesla: Streven naar uitmuntendheid

Ondanks tegenslagen, waaronder het vertrek van belangrijke projectleiders, blijft Tesla zich inzetten voor de voortgang van het Dojo supercomputerproject. Tesla’s investering van 500 miljoen dollar bevestigt opnieuw zijn toewijding aan het overwinnen van uitdagingen en het verleggen van de grenzen van technologische innovatie.

NVIDIA en AMD omarmen

Tesla investeert strategisch in NVIDIA AI-processors. Er worden aanzienlijke middelen uitgetrokken om de AI-capaciteiten te verbeteren. CEO Elon Musk onthulde plannen om AMD-hardware aan te schaffen. Dit benadrukt Tesla’s alomvattende aanpak om de verwerkingskracht voor AI-initiatieven te vergroten.

Tesla: Verwachte mijlpalen

Tesla’s ambitieuze visie voor de Dojo supercomputer omvat het overschrijden van de grens van 100 exaflop, waardoor het begin 2024 tot de wereldtop van supercomputers zal behoren. Deze exponentiële toename in rekenkracht weerspiegelt Tesla’s niet-aflatende streven naar uitmuntendheid in AI-training en zelfrijdende technologie.

De aankondiging van Tesla’s investering van 500 miljoen dollar in de Dojo supercomputer is een belangrijke stap in de zoektocht van het bedrijf naar zelfrijdende capaciteiten. Met geavanceerde technologie en strategische partnerschappen is Tesla klaar om de auto-industrie te transformeren en de toekomst van transport opnieuw te definiëren. Naarmate Tesla de grenzen van AI-technologie blijft verleggen, wordt het vooruitzicht van volledig autonoom rijden steeds haalbaarder, wat een toekomst van veiliger en efficiënter vervoer voor iedereen belooft.

Geef een reactie