Social Media
Light
Dark

Importeert Tesla Model 3’s van Chinese makelij in de VS?

Bijna zeven maanden lang heeft Tesla zijn Tesla Model 3 Long Range niet te koop aangeboden. Deze variant van de auto was niet meer te bestellen, waardoor klanten en liefhebbers wachtten op meer informatie. Deze week heeft Tesla deze variant echter weer beschikbaar gesteld, wat geruchten oproept over de herkomst van deze voertuigen. Zijn ze gemaakt in China en ingevoerd in de VS? Laten we het bewijs eens bekijken.

Ten eerste is het belangrijk om op te merken dat de federale milieubonus in de VS gekoppeld is aan waar de batterijen worden gemaakt en waar ze vandaan komen. Onlangs werd ontdekt dat voor de Tesla Model 3 Rear Wheel Drive en Tesla Model 3 Long Range de bonus is verlaagd tot 3.750 dollar, tegenover 7.500 dollar voor de Performance-versie. Deze verandering suggereert dat beide versies buiten de VS zouden kunnen worden geproduceerd, en China is een mogelijke kandidaat.

Bron : https://twitter.com/SawyerMerritt/status/1653581932079337475/photo/1

Het feit dat deze twee versies opnieuw beschikbaar zijn voor levering in juni versterkt het idee dat ze uit China komen. Als Tesla erin geslaagd was om de productie van deze modellen in de VS te verhogen, zouden ze waarschijnlijk eerder te koop zijn geweest. China, met zijn hypermoderne fabrieken en hoge productiecapaciteit, lijkt een logische oplossing voor het gebrek aan beschikbaarheid van deze modellen in de VS.

Bovendien blijkt uit een recente dronefoto dat op de parkeerplaatsen van Tesla’s fabriek in Shanghai Tesla Model 3’s verschijnen met nummerplaathouders van Amerikaanse afmetingen. Dit geeft duidelijk aan dat deze auto’s bedoeld zijn voor de Amerikaanse markt en niet voor de Chinese markt.

Source : https://twitter.com/mortenlund89/status/1653025670623031302/photo/1

Maar waarom zou Tesla Model 3’s van Chinese makelij invoeren in de VS? Er zijn verschillende mogelijke redenen voor deze beslissing. Ten eerste is China de grootste automarkt ter wereld en heeft het land enorme investeringen gedaan in infrastructuur om de groei van elektrische voertuigen te ondersteunen. Tesla zou deze investeringen kunnen aanwenden om de productie te verhogen om aan de groeiende vraag naar zijn voertuigen te voldoen.

Ten tweede zijn er kostenvoordelen verbonden aan de productie van elektrische voertuigen in China. Arbeid en materialen zijn over het algemeen goedkoper in China dan in de Verenigde Staten, waardoor Tesla geld zou kunnen besparen en zijn voertuigen tegen meer concurrerende prijzen zou kunnen aanbieden.

Ten slotte is het mogelijk dat Tesla de handelsspanningen tussen de VS en China wil omzeilen. Door in China gemaakte voertuigen te importeren zou Tesla bepaalde handelsbeperkingen kunnen omzeilen en kunnen profiteren van de voordelen die beide landen bieden.

Het is echter ook belangrijk om de mogelijke nadelen van deze importstrategie in overweging te nemen. Ten eerste zou de lagere milieubonus voor in China geproduceerde modellen deze voertuigen minder aantrekkelijk kunnen maken voor consumenten in de VS, met name voor prijsgevoelige consumenten. Bovendien kunnen sommige klanten zich zorgen maken over mogelijke kwaliteitsverschillen tussen in de VS en in China geproduceerde voertuigen, hoewel Tesla herhaaldelijk heeft aangetoond dat de kwaliteit van zijn Chinese voertuigen gelijkwaardig is aan die van zijn Amerikaanse tegenhangers.

Ten slotte moet worden opgemerkt dat de invoer van Chinese voertuigen ook gevolgen kan hebben voor de relatie van Tesla met zijn Amerikaanse leveranciers en partners. Sommigen zouden dit besluit kunnen opvatten als een bedreiging voor de Amerikaanse auto-industrie en een teken dat Tesla zich niet meer aan de VS wil binden.

Concluderend kan worden gesteld dat Tesla inderdaad Model 3’s van Chinese makelij in de VS importeert. Dit besluit heeft verschillende voordelen voor het bedrijf, waaronder een grotere productiecapaciteit en lagere kosten. Het is echter cruciaal dat Tesla de mogelijke gevolgen van deze strategie in overweging neemt, waaronder de gevolgen voor belastingvoordelen, de waargenomen productkwaliteit en ethische en milieuoverwegingen.

Tesla heeft de invoer van in China vervaardigde Model 3’s nog niet officieel bevestigd, maar het beschikbare bewijsmateriaal maakt dit steeds aannemelijker. Naarmate er meer informatie beschikbaar komt, zal het interessant zijn om te zien hoe het bedrijf met deze situatie omgaat en of het in staat is om deze strategie te gebruiken om groei te stimuleren en tegelijkertijd zijn reputatie te behouden en aan de verwachtingen van zijn klanten en partners te voldoen.


Vind al uw Tesla-accessoires

https://www.greendrive-accessories.com/


Geef een reactie