Social Media
Light
Dark

Tuoko Tesla Kiinassa valmistettuja Model 3 -malleja Yhdysvaltoihin?

Tesla ei ole lähes seitsemään kuukauteen tarjonnut Tesla Model 3 Long Range -malliaan myyntiin. Tätä autovaihtoehtoa ei ollut enää tilattavissa, joten asiakkaat ja harrastajat jäivät odottamaan lisätietoja. Tällä viikolla Tesla kuitenkin tarjosi tämän version jälleen saataville, mikä herätti huhuja näiden ajoneuvojen alkuperästä. Onko ne valmistettu Kiinassa ja tuotu Yhdysvaltoihin? Tarkastellaanpa todisteita.

Ensinnäkin on tärkeää huomata, että liittovaltion ympäristöbonus Yhdysvalloissa liittyy siihen, missä akut on valmistettu ja mistä ne on hankittu. Hiljattain havaittiin, että Tesla Model 3 Rear Wheel Drive -mallin ja Tesla Model 3 Long Range -mallin bonusta on vähennetty 3 750 dollariin, kun Performance-version bonus on 7 500 dollaria. Tämä muutos viittaa siihen, että molemmat versiot voitaisiin valmistaa Yhdysvaltojen ulkopuolella, ja Kiina on mahdollinen ehdokas.

Lähde: https://twitter.com/SawyerMerritt/status/1653581932079337475/photo/1

Se, että nämä kaksi versiota ovat jälleen saatavilla toimitettavaksi kesäkuussa, vahvistaa käsitystä siitä, että ne tulevat Kiinasta. Jos Tesla olisi onnistunut lisäämään näiden mallien tuotantoa Yhdysvalloissa, ne olisivat todennäköisesti olleet myynnissä jo aiemmin. Kiina, jossa on huipputeknisiä tehtaita ja suuri tuotantokapasiteetti, vaikuttaa loogiselta ratkaisulta siihen, että näitä malleja ei ole saatavilla Yhdysvalloissa.

Lisäksi tuore drone-kuva osoittaa, että Teslan Shanghain tehtaan parkkipaikoilla näkyy Tesla Model 3 -malleja, joissa on Yhdysvaltain kokoiset rekisterikilvenpidikkeet. Tämä osoittaa selvästi, että nämä autot on tarkoitettu Yhdysvaltain eikä Kiinan markkinoille.

Source : https://twitter.com/mortenlund89/status/1653025670623031302/photo/1

Mutta miksi Tesla toisi Kiinassa valmistettuja Model 3 -autoja Yhdysvaltoihin? Tähän päätökseen on useita mahdollisia syitä. Ensinnäkin Kiina on maailman suurin automarkkina, ja maa on tehnyt valtavia investointeja infrastruktuuriin tukeakseen sähköautojen kasvua. Tesla saattaa pyrkiä hyödyntämään näitä investointeja tuotannon lisäämiseksi, jotta se voi vastata ajoneuvojensa kasvavaan kysyntään.

Toiseksi sähköajoneuvojen valmistaminen Kiinassa on kustannusetujen mukaista. Työvoima ja materiaalit ovat Kiinassa yleensä halvempia kuin Yhdysvalloissa, minkä ansiosta Tesla voi säästää rahaa ja tarjota ajoneuvojaan kilpailukykyisempään hintaan.

On myös mahdollista, että Tesla pyrkii kiertämään Yhdysvaltojen ja Kiinan välisiä kauppajännitteitä. Tuomalla Kiinassa valmistettuja ajoneuvoja Tesla voisi välttää tietyt kaupan rajoitukset ja hyödyntää molempien maiden tarjoamia etuja.

On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon myös tämän tuontistrategian mahdolliset haitat. Ensinnäkin Kiinassa valmistettujen mallien pienemmät ympäristöbonukset voivat tehdä näistä ajoneuvoista vähemmän houkuttelevia yhdysvaltalaisille kuluttajille, erityisesti niille, jotka ovat herkkiä hinnoille. Lisäksi jotkut asiakkaat saattavat olla huolissaan Yhdysvalloissa ja Kiinassa valmistettujen ajoneuvojen välisistä mahdollisista laatueroista, vaikka Tesla on toistuvasti osoittanut, että sen kiinalaisten ajoneuvojen laatu vastaa yhdysvaltalaisten vastaavien ajoneuvojen laatua.

Lopuksi on huomattava, että Kiinassa valmistettujen ajoneuvojen tuonti voi vaikuttaa myös Teslan suhteisiin yhdysvaltalaisten toimittajien ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Jotkut saattavat pitää tätä päätöstä uhkana Yhdysvaltojen autoteollisuudelle ja merkkinä Teslan irrottautumisesta Yhdysvalloista.

Yhteenvetona voidaan todeta, että todisteet viittaavat siihen, että Tesla todellakin tuo Kiinassa valmistettuja Model 3 -malleja Yhdysvaltoihin. Tästä päätöksestä on useita etuja yritykselle, kuten tuotantokapasiteetin lisääntyminen ja kustannusten aleneminen. Teslan on kuitenkin tärkeää pohtia tämän strategian mahdollisia seurauksia, kuten vaikutusta verokannustimiin, tuotteiden koettuun laatuun sekä eettisiin ja ympäristöön liittyviin huolenaiheisiin.

Tesla ei ole vielä virallisesti vahvistanut kiinalaisvalmisteisten Model 3 -mallien tuontia, mutta saatavilla olevien todisteiden perusteella tämä on yhä todennäköisempää. Kun lisätietoja saadaan, on mielenkiintoista nähdä, miten yritys käsittelee tilannetta ja pystyykö se hyödyntämään tätä strategiaa kasvun edistämiseksi ja samalla säilyttämään maineensa ja täyttämään asiakkaidensa ja kumppaneidensa odotukset.


Löydä kaikki Tesla-tarvikkeet

https://www.greendrive-accessories.com/


Vastaa