Social Media
Light
Dark

Prijzen Tesla Model Y stijgen in de VS en Europa

Tesla Model Y Prices Set to Rise in US and Europe

Tesla Model Y-kopers in de Verenigde Staten en Europa kunnen prijsstijgingen verwachten. Deze wijzigingen volgen op recente verhogingen in Canada, wat duidt op een strategische zet van de elektrische autogigant. Tesla veranderde zijn online configurator in het weekend en verhoogde de prijs van de Model Y Rear-Wheel Drive (RWD) en Long Range (LR) modellen met $1.000 per stuk. Dit verhoogt de vanafprijzen naar respectievelijk 54.990 dollar en 64.990 dollar.

De prestaties van Model Y blijven echter ongewijzigd. Gelukkig heeft deze wijziging geen invloed op het in aanmerking komen voor de iZEV-korting van $5.000. Tesla had al eerder gezinspeeld op deze strategie en gebruikte deze om de verkoop te stimuleren voorafgaand aan de prijsverhoging.

Model Y prijsverhoging in de VS

Na de Canadese aanpassing kondigde Tesla snel een vergelijkbare prijsverhoging van $1.000 aan voor alle Model Y-uitvoeringen in de Verenigde Staten, vanaf 1 april 2024. Het toeval wil dat deze datum het begin van het tweede kwartaal markeert, wat duidt op Tesla’s doel om de omzet aan het einde van het kwartaal te verhogen. Om de verkoop in het eerste kwartaal een boost te geven, biedt het bedrijf verschillende stimuleringsmaatregelen aan, waaronder de terugkeer van Full Self-Driving-transfers en onbeperkt superchargen.

Model Y prijsverhoging in Europa

De prijswijzigingen zijn niet beperkt tot Noord-Amerika; Tesla heeft ook bevestigd dat de Model Y-kosten in Europa zullen stijgen. In tegenstelling tot de Verenigde Staten zullen Europeanen de wijzigingen op 22 maart zien ingaan, al is de omvang van de stijging niet bekendgemaakt. Tesla’s nadruk op naadloos online bestellen laat zien dat het bedrijf de ervaring met het kopen van een auto wil stroomlijnen.

Kwartaaleindeaanbiedingen

De einde-kwartaal-aanmoedigingen van Tesla zijn niet nieuw; het bedrijf heeft dergelijke maatregelen al eerder gebruikt om het aantal leveringen te verhogen. Met zijn direct-to-consumer-activiteiten staat Tesla onder druk om voorraden op te ruimen voordat elk kwartaal wordt afgesloten. De op handen zijnde prijsverhogingen voor Model Y’s herinneren klanten eraan om hun bestellingen zo snel mogelijk te plaatsen, wat in lijn is met Tesla’s doel om de leveringen in Q1 te maximaliseren.

Tesla’s beslissing om de Model Y-prijzen te verhogen in verschillende regio’s weerspiegelt zijn dynamische benadering van prijs- en verkoopstrategieën. Terwijl de markt voor elektrische voertuigen blijft evolueren, blijft Tesla in de voorhoede en past het zijn tactieken aan om uitdagingen het hoofd te bieden en groeikansen te benutten.

Geef een reactie