Social Media
Light
Dark

Miljarden Bitcoin-holdings van Tesla en SpaceX

Tesla and SpaceX's Billion-Dollar Bitcoin Holdings

Tesla heeft opnieuw de krantenkoppen gehaald, dit keer vanwege zijn intrede in de wereld van Bitcoin. Arkham blockchain-onderzoekers hebben de code gekraakt en de verborgen Bitcoin-kluizen van Elon Musks bedrijven Tesla en SpaceX onthuld. Hun bevindingen zijn onthutsend: een gecombineerd fortuin van meer dan $1 miljard in Bitcoin.

De Bitcoin-reis van Tesla

In de schatkamer van Tesla ontdekte Arkham ongeveer 771 miljoen dollar aan Bitcoin, verspreid over vele portemonnees. Deze digitale schat kende zijn ups en downs. Toen de markt voor cryptocurrency’s in mei 2022 crashte, verkocht Tesla een aanzienlijk deel van zijn Bitcoin, waardoor het nauwelijks break-even draaide. Maar het geluk beloonde de durfals. Tesla’s winst steeg samen met de Bitcoin. Sceptici waren verbaasd over hun winst van 455 miljoen dollar.

Maar het geluk beloonde de durf. De winst van Tesla steeg samen met die van Bitcoin. Sceptici werden verrast door hun $455 miljoen winst.

Het crypto-avontuur van SpaceX

Ook SpaceX experimenteerde in de cryptocurrency-ruimte. Zijn Bitcoin-reis begon met ongeveer 555 miljoen dollar aan bezittingen. De crash in mei 2022 maakte een deuk, maar het bedrijf doorstond de storm. In november 2023 was SpaceX weer winstgevend en profiteerde het bedrijf $ 132 miljoen van de stijgende Bitcoin-markt.

Onderschatting van de Titanen

Analisten hadden de cryptocapaciteiten van Tesla en SpaceX onderschat. Eerdere schattingen verbleken bij de bevindingen van Arkham. Tesla’s vermeende bezit van 9.720 BTC bleek maar liefst 11.509 BTC te zijn. Het geheim van de Bitcoin-voorraad van SpaceX is ook onthuld: deze bedraagt meer dan 555 miljoen dollar.

Bitcoin Ventures onthuld

Tesla’s Bitcoin-venture begon in januari 2021 met een investering van maar liefst $ 1,5 miljard. Deze stap stuurde schokgolven door de markt, waardoor Bitcoin omhoogschoot.

In een gewaagde zet overwoog Tesla kort om Bitcoin-betalingen voor zijn voertuigen te accepteren. Tesla’s BTC-aandelen groeiden met de verkoop van auto’s, wat bewees dat de aanpak succesvol was.

Tesla Bitcoin: de opkomst en ondergang

Ondanks de enorme winsten die Tesla boekte, is zijn Bitcoin-reis niet zonder tegenslagen verlopen. Bij een voortijdige verkoop in juni 2022 werden ongeveer 30.000 Bitcoins met korting verkocht, wat de instabiliteit van de markt benadrukte. De verkoop van een deel van de aandelen nadat Bitcoin in maart 2021 recordhoogtes bereikte, was winstgevend en leverde meer dan $ 250 miljoen op in contanten.

Vandaag de dag staat Bitcoin er weer goed voor, met een stijging naar $68.000. De recente ontdekking van de cryptokas van Tesla en SpaceX voegt nog een laag toe aan het verhaal van Bitcoin en verstevigt zijn reputatie als winstgevende beleggingsmogelijkheid.

De onthulling van het miljardenbezit van Tesla en SpaceX in Bitcoin onthult een nieuwe grens in de crypto-saga. Terwijl Bitcoin blijft stijgen, staan de ondernemingen van Elon Musk als titanen in het crypto-rijk, die de toekomst van financiën opnieuw vormgeven.

Geef een reactie