Social Media
Light
Dark

Tesla ændrer gratis standardfarve og priser for lakering og hjultilbehør

Den kendte elbilproducent Tesla har ændret farvevalget for Model 3 og Model Y i Nordamerika. Den gratis farve, hvid, er blevet erstattet af Midnight Grey Silver, og priserne på andre lakeringsmuligheder er blevet revideret.

Teslas første tilgang til farvevalg til Model 3 var i tråd med Henry Fords berømte udtalelse om Model T: “Enhver kunde kan få en bil malet i den farve, han ønsker, så længe den er sort.” I første omgang tilbød Tesla kun sort som basisfarve og tog ekstra betaling for ekstraudstyr. Ligesom Fords plan havde dette begrænsede udvalg til formål at strømline produktionen og forbedre produktiviteten.

Efter et par år udvidede Tesla sit standardfarvevalg fra sort til hvid i 2019. Dette markerede en ændring fra de overvejende sorte Tesla-biler, der blev set på vejene i de tidlige stadier af bilproducentens produktion.

Den midnatsgrå sølv vender tilbage

Efter flere år, hvor hvide Teslaer har domineret vejene, har Tesla gjort Midnight Grey Silver til standardfarven . Denne ændring er et svar på kundernes efterspørgsel efter et større udvalg af farver og reducerer monotonien i havet af hvide Teslaer. Årsagerne til ændringen er dog stadig uklare, og det er muligt, at kundernes efterspørgsel og økonomiske faktorer har påvirket beslutningen.

Tesla lancerede Midnight Grey Silver som en standardfarve til Model 3 og Model Y i slutningen af 2021, men kun i USA. Men efter en kort regeringstid genvandt hvid sin status som gratis farvevalg. I dag har Tesla gjort Midnight Silver Metallic til standard i Canada og USA, hvor købere, der ønsker hvid, skal betale en ekstra pris.

Eksklusivt for Model S og Model X

Mens Tesla har ændret farvemulighederne for Model 3 og Model Y, er der ikke sket nogen ændringer for Model S og Model X. Disse premiumbiler vil beholde deres nuværende farvevalg uændret.

Teslas regionale farvevalg og prisvariationer

Det skal bemærkes, at Tesla tilbyder forskellige farvevalg i forskellige regioner i verden. For eksempel tilbyder Tesla Giga-fabrikken i Berlin eksotiske farvemuligheder som Midnight Cherry Red og Quicksilver. I Europa er perlemorshvid i flere lag standardfarve, mens sort er den gratis mulighed i Kina.

Teslas farvemuligheder er også prissat forskelligt. Perlemorshvid i flere lag og dybblå metallic koster 1.000 dollars ekstra, sort 1.500 dollars og rød i flere lag 2.000 dollars. Især Ultra Red fås til Model S og Model X i USA for 3.000 dollars, hvilket gør den til den dyreste lakeringsmulighed.

Mulighed for hjul

Teslas nye ændringer er ikke begrænset til lakeringsmuligheder. Tesla har også ændret de hjulmuligheder, der er tilgængelige for canadiske købere af Model 3. Tidligere kunne canadiske købere vælge de valgfri 19-tommers sportsfælge på Model 3’s baghjulstræk (RWD) eller modeller med lang rækkevidde. Men Tesla har allerede fjernet denne mulighed og efterlader 18″ Aerofælge som den eneste mulighed for canadiske Model 3-købere. Overraskende nok er 19-tommer Sport-fælge stadig tilgængelige til amerikanske versioner af Model 3.

Fjernelsen af 19-tommers Sport-fælge til canadiske Model 3-købere indikerer en potentiel mangel på forsyninger fra Kina, hvor Tesla importerede Model 3 og Model Y til det canadiske marked. Denne justering er i overensstemmelse med tidligere ændringer i konfigurationer og muligheder på grund af logistiske ændringer i Teslas forsyningskæde. Disse ændringer omfatter fjernelsen af Model Y’s syv-sæders layout og tilføjelsen af hvidt interiør til Model 3 og Model Y.

Teslas seneste farveændringer for Model 3 og Model Y i Nordamerika gik fra hvid til Midnight Silver Metallic som standardfarve. Selvom årsagerne til disse ændringer ikke kendes, viser de Teslas lydhørhed over for forbrugernes feedback og deres løbende bestræbelser på at udvide deres bilvalg. Tesla fortsætter med at reagere på interesserne hos sin globale kundebase ved at bringe et strejf af originalitet til sine elektriske køretøjer med en række farvemuligheder, der er tilgængelige i alle lande.

Skriv et svar