Social Media
Light
Dark

Tesla muuttaa ilmaisen vakiovärin sekä maali- ja pyörävaihtoehtojen hinnat

Tunnettu sähköautojen valmistaja Tesla on muuttanut Model 3:n ja Model Y:n värivaihtoehtoja Pohjois-Amerikassa. Ilmainen värivaihtoehto, valkoinen, on korvattu Midnight Grey Silver -värillä, ja muiden värivaihtoehtojen hintoja on tarkistettu.

Teslan ensimmäinen lähestymistapa Model 3:n värivaihtoehtoihin vastasi Henry Fordin kuuluisaa lausuntoa Model T:stä: “Kuka tahansa asiakas voi saada autonsa maalattua minkä väriseksi tahansa, kunhan se on musta.” Aluksi Tesla tarjosi mustaa vain perusvärinä ja veloitti lisävarusteista lisämaksua. Fordin suunnitelman tapaan tämän rajoitetun valikoiman tarkoituksena oli tehostaa tuotantoa ja parantaa tuottavuutta.

Muutaman vuoden kuluttua Tesla laajensi vakiovärivaihtoehtonsa mustasta valkoiseen vuonna 2019. Tämä merkitsi muutosta autovalmistajan tuotannon alkuvaiheessa tien päällä nähtyihin, pääasiassa mustiin Tesla-autoihin.

Midnight Grey Silverin paluu

Useiden vuosien valkoisten Tesla-ajoneuvojen hallittua teitä Tesla on tehnyt Midnight Grey Silver -värivaihtoehdosta vakiovärivaihtoehdon . Tämä muutos on vastaus asiakkaiden vaatimukseen laajemmasta värivalikoimasta ja vähentää valkoisten Teslien yksitoikkoisuutta. Syyt muutokseen ovat kuitenkin edelleen epäselvät, ja päätökseen ovat mahdollisesti vaikuttaneet asiakkaiden kysyntä ja taloudelliset tekijät.

Tesla lanseerasi Midnight Grey Silver -värivaihtoehdon Model 3:n ja Model Y:n vakioväriksi vuoden 2021 lopulla, mutta vain Yhdysvalloissa. Lyhyen valtakauden jälkeen valkoinen sai kuitenkin takaisin asemansa vapaana värivaihtoehtona. Nyt Tesla on tehnyt Midnight Silver Metallic -väristä vakiovaihtoehdon Kanadassa ja Yhdysvalloissa, ja valkoista haluavien ostajien on maksettava lisähinta.

Yksinoikeus Model S:ään ja Model X:ään

Tesla on muuttanut Model 3:n ja Model Y:n värivaihtoehtoja, mutta Model S:ään ja Model X:ään ei ole tehty muutoksia. Nämä premium-ajoneuvot säilyttävät nykyiset värivaihtoehtonsa ennallaan.

Teslan alueelliset värivaihtoehdot ja hintavaihtelut

On huomattava, että Tesla tarjoaa erilaisia värivalikoimia maailman eri alueilla. Esimerkiksi Teslan Giga-tehtaalla Berliinissä on tarjolla eksoottisia värivaihtoehtoja, kuten Midnight Cherry Red ja Quicksilver. Euroopassa monikerroksinen helmiäisvalkoinen on vakioväri, kun taas Kiinassa kiinteä musta on vapaa vaihtoehto.

Teslan värivaihtoehdot on myös hinnoiteltu eri tavoin. Monikerroksinen helmiäisvalkoinen ja syvänsininen metalliväri maksavat 1 000 dollaria lisää, kiinteä musta 1 500 dollaria ja monikerroksinen punainen 2 000 dollaria. Erityisesti Ultra Red on saatavilla Model S- ja Model X -malleihin Yhdysvalloissa 3 000 dollarilla, mikä tekee siitä kalleimman värivaihtoehdon.

Pyörävaihtoehdot

Teslan uudet muutokset eivät rajoitu vain maalivaihtoehtoihin. Tesla on muuttanut myös Model 3:n kanadalaisille ostajille tarjolla olevia pyörävaihtoehtoja. Aiemmin kanadalaiset ostajat saattoivat valita valinnaiset 19-tuumaiset urheiluvanteet Model 3:n takavetoisiin (RWD) tai pitkän kantaman malleihin. Tesla on kuitenkin jo poistanut tämän vaihtoehdon, joten 18-tuumaiset Aero-pyörät ovat ainoa vaihtoehto kanadalaisille Model 3 -ostajille. Yllättäen 19-tuumaiset urheiluvanteet ovat edelleen saatavilla Model 3:n Yhdysvaltain versioihin.

Kanadalaisille Model 3 -ostajille tarjottavien 19-tuumaisten Sport-pyörien poistaminen viittaa mahdolliseen toimitusvajeeseen Kiinasta, josta Tesla toi Model 3:n ja Model Y:n Kanadan markkinoille. Tämä mukautus on yhdenmukainen aiempien kokoonpanoihin ja lisävarusteisiin Teslan toimitusketjussa tapahtuneiden logististen muutosten vuoksi tehtyjen muutosten kanssa. Näihin muutoksiin kuuluvat Model Y:n seitsemänpaikkaisen asettelun poistaminen ja valkoisten sisätilojen lisääminen Model 3:een ja Model Y:hen.

Teslan viimeisimmissä Model 3:n ja Model Y:n värimuutoksissa Pohjois-Amerikassa valkoinen vaihtui Midnight Silver Metallic -väriin oletusvärivaihtoehtona. Vaikka näiden muutosten syitä ei tiedetä, ne osoittavat Teslan reagoivan kuluttajien palautteeseen ja sen jatkuvia pyrkimyksiä laajentaa autovalikoimaa. Tesla vastaa edelleen maailmanlaajuisen asiakaskuntansa kiinnostuksen kohteisiin tuomalla sähköautoihinsa ripauksen omaperäisyyttä, ja kaikissa maissa on saatavilla erilaisia värivaihtoehtoja.

Vastaa