Social Media
Light
Dark

Tesla ändrar gratis standardfärg och priser för lack- och hjulalternativ

Den kända elfordonstillverkaren Tesla har ändrat färgalternativen för Model 3 och Model Y i Nordamerika. Det kostnadsfria färgalternativet, vitt, har ersatts av Midnight Grey Silver, och priserna för andra färgalternativ har reviderats.

Teslas första strategi för färgval för Model 3 var i linje med Henry Fords berömda uttalande om Model T: “Varje kund kan få en bil målad i vilken färg han vill, så länge den är svart.” Inledningsvis erbjöd Tesla endast svart som basfärg och tog extra betalt för ytterligare alternativ. Precis som Fords plan syftade detta begränsade urval till att effektivisera produktionen och förbättra produktiviteten.

Efter några år utökade Tesla sitt standardfärgsalternativ från svart till vitt 2019. Detta markerade en förändring från de övervägande svarta Tesla-fordon som sågs på vägarna under de tidiga stadierna av biltillverkarens produktion.

Återkomsten av Midnight Grey Silver

Efter flera år av vita Tesla-fordon som dominerat vägarna har Tesla gjort Midnight Grey Silver till standardfärgsalternativet . Denna förändring är ett svar på kundernas efterfrågan på en större variation av färger och minskar monotonin i havet av vita Teslas. Skälen till förändringen är dock fortfarande oklara, med kundefterfrågan och ekonomiska faktorer som möjligen påverkat beslutet.

Tesla lanserade Midnight Grey Silver som ett standardfärgsalternativ för Model 3 och Model Y i slutet av 2021, men bara i USA. Efter en kort regeringstid återfick dock vitt sin status som ett gratis färgalternativ. Idag har Tesla gjort Midnight Silver Metallic till standardalternativet i Kanada och USA, och köpare som vill ha vitt måste betala ett extra pris.

Exklusivt för Model S och Model X

Medan Tesla har ändrat färgalternativen för Model 3 och Model Y, har inga ändringar gjorts för Model S och Model X. Dessa premiumfordon kommer att behålla sina nuvarande färgalternativ oförändrade.

Teslas regionala färgval och prisvariationer

Det bör noteras att Tesla erbjuder olika färgval i olika regioner i världen. Till exempel erbjuder Tesla Giga-fabriken i Berlin exotiska färgalternativ som Midnight Cherry Red och Quicksilver. I Europa är pärlemorvit i flera lager standardkulör, medan svart är det kostnadsfria alternativet i Kina.

Teslas färgalternativ är också prissatta på olika sätt. Flerskiktad pärlemorvit och djupblå metallic kostar 1 000 USD extra, solid svart 1 500 USD och flerskiktad röd 2 000 USD. I synnerhet Ultra Red är tillgänglig på Model S och Model X i USA för 3 000 USD, vilket gör det till det dyraste lackalternativet.

Alternativ för hjul

Teslas nya förändringar är inte begränsade till färgalternativen. Tesla har också ändrat de hjulalternativ som är tillgängliga för kanadensiska köpare av Model 3. Tidigare kunde kanadensiska köpare välja tillvalet 19-tums sportfälgar på Model 3:s bakhjulsdrivna (RWD) eller långdistansmodeller. Tesla har dock redan tagit bort detta alternativ och lämnat 18″ Aero-hjul som det enda alternativet för kanadensiska Model 3-köpare. Överraskande nog är 19-tums Sport-hjul fortfarande tillgängliga för amerikanska versioner av Model 3.

Avlägsnandet av 19-tums Sport-hjul för kanadensiska Model 3-köpare indikerar en potentiell brist på leveranser från Kina, där Tesla importerade Model 3 och Model Y för den kanadensiska marknaden. Denna justering överensstämmer med tidigare ändringar som gjorts i konfigurationer och alternativ på grund av logistiska förändringar i Teslas leveranskedja. Dessa förändringar inkluderar borttagandet av Model Y:s sjusitsiga layout och tillägget av vit interiör till Model 3 och Model Y.

Teslas senaste färgförändringar för Model 3 och Model Y i Nordamerika gick från vit till Midnight Silver Metallic som standardfärgsalternativ. Även om orsakerna till dessa förändringar inte är kända, visar de Teslas lyhördhet för konsumentfeedback och dess pågående ansträngningar att utöka sina bilval. Tesla fortsätter att tillgodose intressena hos sin globala kundbas genom att tillföra en touch av originalitet till sina elfordon, med en mängd olika färgalternativ tillgängliga i alla länder.

Lämna ett svar