Social Media
Light
Dark

Teslas “Reacher”, ren bekvämlighet!

Fordon är konstruerade för högerstyrning i olika delar av världen, inklusive Storbritannien, Australien och Japan. Vissa personer på dessa marknader kan dock ha importerat Tesla-fordon från länder med vänsterstyrning, t.ex. USA. Denna missmatchning kan leda till vissa operativa utmaningar och olägenheter för dessa vänsterstyrda Tesla-ägare.

Tesla, som är känt för sin innovation på elfordonsmarknaden, hamnade nyligen i svårigheter när man meddelade att man skulle upphöra med de högerstyrda (RHD) varianterna av Model S och Model X. Detta beslut tvingade konsumenter på RHD-marknader att byta till vänsterstyrda fordon (LHD), vilket skapade vissa nackdelar. Tesla har dock tagit fram en okonventionell men praktisk lösning, känd som “The Reacher”

Kunder på högerstyrda marknader, inklusive Storbritannien, blev bestörta när de högerstyrda versionerna av Model S och Model X drogs tillbaka och tvingades acceptera vänsterstyrda bilar. Denna förflyttning till “fel sida” av bilen har orsakat en del problem, t.ex. svårigheten att nå parkeringsböter eller andra föremål genom fönstret.

Lansering av “The Reacher

Teslas lösning på LHD-utmaningen har fått namnet “The Reacher” I Storbritannien fick nya ägare av Model S och Model X LHD denna gadget som liknar en gripklo. The Reachers huvudsakliga funktion är att hjälpa förare att nå föremål genom fönstret på den sida där förare av högerstyrda fordon vanligtvis sitter.

I maj meddelades att produktionen av de högerstyrda versionerna skulle upphöra, vilket gjorde de kunder som hade väntande beställningar besvikna. Vissa köpare accepterade motvilligt övergången till LHD-modeller för att kunna förvärva sin drömbil tre år efter beställningen. Även om dessa kunder fick The Reacher som en del av sitt köp har reaktionerna varit blandade, med vissa som hyllar det som ett smart drag av Tesla och andra som ser det som ett slag i ansiktet på ägarna. Det är ännu inte känt om “The Reacher” kommer att finnas tillgänglig i Tesla Shop. Men med tanke på hur nytt och praktiskt verktyget är, skulle det inte vara förvånande att se en stark efterfrågan om Tesla beslutar att göra det tillgängligt för allmänheten.

Konsekvenser för den brittiska marknaden

Tesla har hamnat i en ovanlig position bland lyxbilstillverkare efter att ha övergett högerstyrda varianter på den brittiska marknaden. Medan andra lyxbilstillverkare erbjuder modeller med direktspolning, har Teslas beslut att fokusera helt på bilar med direktspolning gjort att de skiljer ut sig på den brittiska marknaden.

Trots övergången till LHD-modeller valde många brittiska konsumenter att fortsätta med sina beställningar, bara för att få sina valda Tesla-fordon i slutändan. Tillägget av “The Reacher” till dessa köp är ett sätt för Tesla att öka kundnöjdheten och behålla de köpare som har gjort bytet.

Teslas lansering av “The Reacher” som en lösning för LHD-ägare på HWD-marknader visar på företagets engagemang för att lösa kundproblem och utveckla nya sätt att möta utmaningar. Även om reaktionerna på detta unika verktyg har varit blandade, illustrerar det Teslas förmåga att tänka utanför boxen och samtidigt behålla kundfokus. Tesla fortsätter att förnya och förändra elfordonsindustrin, och innovativa lösningar som “The Reacher” illustrerar företagets engagemang för att förbättra den totala ägarupplevelsen.


Lämna ett svar