Social Media
Light
Dark

Kentucky antar Teslas NACS-kontakter för laddstationer

North American Charging Standard (NACS) vinner mark: Kentucky har precis blivit den första delstaten att kräva Teslas laddningsteknik vid statligt finansierade laddningsstationer för elfordon (EV). Beslutet kommer samtidigt som stora biltillverkare, däribland Ford, antar NACS-standarden för sina framtida elfordon, vilket gör den till de facto-laddningsstandard i Nordamerika. ChargePoint och Electrify America har också gått med på att installera NACS-uttag på sina laddstationer. Tack vare den breda acceptansen av NACS har Teslas laddningsteknik blivit en nyckelspelare på den snabbt växande marknaden för laddning av elbilar.

Kentucky visar vägen

Kentucky har officiellt infört en policy som kräver att Teslas NACS-kontakt installeras på statligt finansierade laddstationer för elbilar. RFP för delstatens EV-laddningsprogram specificerar att varje laddningsport måste vara utrustad med en SAE CCS 1-kontakt och kunna anslutas till och ladda NACS-kompatibla fordon.

“Varje laddningspunkt måste vara utrustad med en SAE CCS 1-kontakt och kunna anslutas till och ladda fordon som är utrustade med laddningsportar som uppfyller North American Charging Standard (NACS)”, står det i anbudsförfrågan.

NACS-standarden blir alltmer populär, men vissa tillverkare och operatörer av elbilsladdare motsätter sig den. Flera företag, däribland FLO och ChargePoint, har invänt mot Texas mandat.

“Det behövs tid för att standardisera, testa och certifiera säkerheten och driftskompatibiliteten för Tesla-kontakter i hela branschen”, säger de i ett brev till Texas Transportation Commission.

De föreslår att införandet av NACS-anslutningar skjuts upp för att möjliggöra fullständig branschstandardisering, testning och certifiering av säkerhet och kompatibilitet. Denna tvist visar hur komplicerat det är att införa ett universellt laddningssystem.

Federala finansieringskrav

Det amerikanska transportdepartementet har fastställt kriterier som laddningsföretag måste uppfylla för att kvalificera sig för federal finansiering för att bygga 500 000 elbilsstationer fram till 2030. Även om CCS är obligatoriskt tillåter reglerna att laddstationer erbjuder andra anslutningar, förutsatt att de är CCS-kompatibla. Eftersom Teslas NACS blir allt populärare återstår det att se om laddinfrastrukturen i USA slutligen kommer att anta denna standard i hela landet.

Kentuckys beslut att installera Teslas NACS-anslutningar i statligt finansierade laddstationer är ett stort steg mot införandet av standardiserad laddningsteknik. Laddningslandskapet i Nordamerika blir mer enhetligt i takt med att fler bilar och laddningsleverantörer använder NACS. Trots detta finns det svårigheter och motstånd från många branschaktörer, vilket visar hur komplicerat det är att skapa en enhetlig laddningsstandard. Fortsatta framsteg inom teknik och standarder för laddning av elbilar kommer att vara avgörande för att forma framtiden för elektrisk mobilitet.

Lämna ett svar