Social Media
Light
Dark

Kentucky indfører Teslas NACS-stik til ladestationer

North American Charging Standard (NACS) vinder terræn: Kentucky er netop blevet den første stat, der kræver Teslas opladningsteknologi på statsfinansierede ladestationer til elbiler. Beslutningen kommer i takt med, at store bilproducenter, herunder Ford, vedtager NACS-standarden til deres fremtidige elbiler, hvilket gør den til de facto-opladningsstandarden i Nordamerika. ChargePoint og Electrify America har også indvilliget i at installere NACS-stik på deres ladestationer. På grund af den udbredte accept af NACS har Teslas opladningsteknologi udviklet sig til en nøglespiller på den hurtigt voksende scene for opladning af elbiler.

Kentucky viser vejen

Kentucky har officielt implementeret en politik, der kræver, at Teslas NACS-stik installeres på statsfinansierede ladestationer til elbiler. I udbudsmaterialet til statens opladningsprogram for elbiler står der, at hver opladningsport skal være udstyret med et SAE CCS 1-stik og være i stand til at forbinde og oplade NACS-kompatible køretøjer.

“Hver ladestander skal være udstyret med et SAE CCS 1-stik og være i stand til at forbinde til og oplade køretøjer, der er udstyret med ladeporte, som overholder North American Charging Standard (NACS),” står der i udbuddet.

Mens NACS-standarden bliver mere og mere populær, er nogle producenter og operatører af elbilopladere imod den. Flere virksomheder, herunder FLO og ChargePoint, har gjort indsigelse mod Texas-mandatet.

“Der er brug for tid til at standardisere, teste og certificere sikkerheden og interoperabiliteten af Tesla-stik på tværs af branchen,” siger de i et brev til Texas Transportation Commission.

De foreslår, at vedtagelsen af NACS-stik udskydes for at give mulighed for fuld industristandardisering, test og certificering af sikkerhed og kompatibilitet. Denne tvist viser, hvor komplekst det er at implementere et universelt opladningssystem.

Krav til føderal finansiering

Det amerikanske transportministerium har fastlagt kriterier, som opladningsselskaber skal opfylde for at kvalificere sig til føderal finansiering til at bygge 500.000 elbilstationer inden 2030. Selvom CCS er obligatorisk, tillader reglen ladestationer at tilbyde andre stik, forudsat at de er CCS-kompatible. Efterhånden som Teslas NACS bliver mere og mere populær, vil det vise sig, om infrastrukturen til opladning af elbiler i USA endelig vil indføre standarden i hele landet.

Kentuckys beslutning om at installere Teslas NACS-stik i statsfinansierede ladestationer er et stort skridt i retning af at indføre standardiserede opladningsteknologier. Opladningslandskabet i Nordamerika bliver mere ensartet, efterhånden som flere biler og opladningsudbydere anvender NACS. På trods af dette viser vanskeligheder og modstand fra mange aktører i branchen, hvor komplekst det er at skabe en samlet opladningsstandard. Fortsatte fremskridt inden for opladningsteknologier og -standarder vil være afgørende for udformningen af fremtidens elektriske mobilitet.

Skriv et svar