Social Media
Light
Dark

Tesla aflyser Gigafactory-samtaler med Valencia efter informationslækage

Spanien, Europas næststørste bilproducent, har til hensigt at drage fordel af EU’s COVID-stimuleringsmidler for at tilskynde bilproducenter til at investere i produktion af elektriske køretøjer og batterier. Da EU har til hensigt at udfase køretøjer med traditionelle forbrændingsmotorer, ser Spanien en mulighed for at positionere sig som et knudepunkt for fremstilling af elektriske køretøjer. Valencia i det østlige Spanien er allerede hjemsted for en bilfabrik, der drives af Ford, som planlægger at begynde at producere elektriske køretøjer der.

I en uventet vending har Tesla besluttet at trække sig fra forhandlingerne med den regionale regering i Valencia, Spanien, om udviklingen af en Gigafactory. Beslutningen blev taget, efter at oplysninger om forhandlingerne blev lækket til medierne, hvilket fik Tesla til at afslutte forhandlingerne.

Tidligere på måneden fortalte en repræsentant for Valencias regionale regering til Reuters, at den regionale regering havde haft diskussioner og samtaler med en unavngiven virksomhed om en “vigtig investering i bilsektoren”, men nægtede at give yderligere detaljer på grund af fortroligheden af diskussionerne. Fortroligheden af disse forhandlinger blev imidlertid bragt i fare, da viden om disse samtaler blev offentliggjort. Dette brud på fortroligheden gjorde tilsyneladende Tesla vred og fik forhandlingerne til at bryde sammen. Som følge heraf er Valencia ikke længere i betragtning som et muligt sted for Teslas Gigafactory.

Valencia trukket tilbage fra listen over kandidater

Valencias drømme om at være vært for Teslas fremtidige Gigafactory er blevet knust på grund af virkningen af de lækkede forhandlinger. Det skal bemærkes, at der ikke er indgået nogen formel aftale mellem Tesla og den regionale administration i Valencia, på trods af rapporter om, at forhandlingerne var i fuld gang. Et andet aspekt, der kan have påvirket Teslas beslutning, var den tilsyneladende manglende involvering af den spanske præsident Pedro Sánchez, som ikke kunne gribe ind på grund af EU’s forbud mod multilaterale møder op til det kommende parlamentsvalg i Spanien.

Den globale konkurrence om Teslas Gigafactory intensiveres

Andre lande griber muligheden for at tiltrække denne massive investering, efterhånden som Valencias chancer for at blive vært for Teslas Gigafactory svinder ind. Frankrig har kastet sig ind i kampen, og præsident Emmanuel Macron mødtes med Teslas CEO Elon Musk for at diskutere et muligt samarbejde. Musk mødte den italienske premierminister Giorgia Meloni under sit besøg i Europa. Efter et møde med premierminister Narendra Modi dukkede Indien desuden op som en kandidat, efter at Musk havde lovet betydelige investeringer i landet.

I betragtning af den nuværende situation virker det usandsynligt, at Tesla vil genoptage sin interesse i at etablere en Gigafactory i Valencia. De afslørede forhandlinger og det efterfølgende sammenbrud i forhandlingerne har skabt betydelige hindringer for et fremtidigt samarbejde. Valencias regionale regering, ledet af præsident Ximo Puig, intensiverer sine forsøg på at tiltrække internationale investeringer fra andre virksomheder. I mellemtiden, efter at Spanien har trukket sig fra listen over muligheder ( ), er Portugal dukket op som en potentiel kandidat til at være vært for Teslas anden europæiske Gigafactory ( ), og mange lande har udtrykt interesse.

Mens Spanien forbereder sig på valg, er den regionale regering i Valencia nødt til at optrappe sine bestræbelser på at tiltrække udenlandske investeringer, mens Tesla leder efter alternative steder til sin Gigafactory. Teslas investeringskapløb fortsætter, og dramaet omkring Gigafabrikkens placering bliver ved med at fascinere.


Skriv et svar