Social Media
Light
Dark

Tesla og elbiler øger salget af nye biler i Europa med 18 procent

I maj 2023 oplevede det europæiske bilmarked en markant stigning i antallet af nyregistrerede biler, en stigning på 18% i forhold til samme periode sidste år. Denne stigning kan tilskrives øget efterspørgsel efter elbiler, især Teslaer, som har overhalet det samlede marked. Stigningen i antallet af batterielektriske biler, såsom Tesla Model Y, der er bygget på Gigafactory i Berlin, har bidraget til denne stigning. Lad os se nærmere på denne voksende tendens i den europæiske bilindustri.

Europæiske bilister er åbne over for elbiler som deres næste bil

Ifølge en nylig paneuropæisk undersøgelse foretaget af en førende bilproducent, er 70 europæiske bilister klar til at overveje en elbil som deres næste bil. Hovedårsagen til denne tendens er de miljømæssige fordele ved nul-emissionskøretøjer. Ifølge undersøgelsens resultater er de fleste europæiske elbilister (89%) tilfredse med deres elektriske køreoplevelse, som har overgået deres forventninger. Denne opmuntrende kommentar styrker den voksende interesse for elbiler.

Europa er blevet et blomstrende marked for elektriske køretøjer. Selvom befolkningen er mindre end i Kina og USA, gør Europas højere gennemsnitsindkomst elbiler mere overkommelige for en stor del af befolkningen. Flere europæiske lande, herunder Storbritannien, har strenge planer om at udfase nye køretøjer, der kører på fossile brændstoffer, og indføre strenge emissionsgrænser i de større byer. Disse lovgivningsmæssige initiativer giver indbyggerne yderligere incitamenter til at skifte til elbiler.

Stærk vækst i salget af elektriske køretøjer

Salget af batteridrevne elbiler steg med imponerende 66% til 170.389 enheder. Denne stigning i efterspørgslen efter elbiler er en nøglefaktor i den samlede vækst i registreringen af nye køretøjer.

Tesla-salget steg dramatisk i maj 2023 med 29.600 solgte køretøjer. Denne statistik afspejler en svimlende stigning på 1.920,5% i forhold til salget i maj 2022 på 1.465 enheder. Tesla solgte 138.294 enheder fra januar til maj 2023, hvilket repræsenterer en betydelig stigning på 121,8 % i forhold til året før.

Tendensen mod elektrificering i Europa

Batterielektriske køretøjer udgør 14% af nyregistreringerne. Elektriske køretøjer er på vej frem på det europæiske marked og tegnede sig for omkring 14 nyregistreringer i de første fem måneder af 2023.

Salget af batterielektriske køretøjer oversteg 730.000 enheder, en betydelig stigning på 40% i forhold til samme periode sidste år.

Udfordringer i forsyningskæden

Volkswagen Group, Europas største bilproducent, så sit salg stige med 20%. Stellantis, en anden stor konkurrent på markedet, så sit salg stige med 0,5%. De europæiske bilproducenter har overvundet langvarige problemer med forsyningskæden, hvilket har gjort det muligt for dem at øge bilproduktionen. Det har ført til en langsigtet vækst i registreringen af nye biler. Mens problemerne i forsyningskæden er blevet mindre, står kunderne igen over for stigende leveomkostninger og elregninger. Det kan bringe bilindustriens opadgående kurve i fare.

Den europæiske bilindustri har oplevet en betydelig stigning i salget af nye biler, primært på grund af den voksende efterspørgsel efter elbiler. Teslas exceptionelle salg har spillet en nøglerolle i denne ekspansion.

Kilde: https: //europe.autonews.com/automakers/europe-sales-jump-18-may-ev-demand-booms


Skriv et svar