Social Media
Light
Dark

Tesla i top fire på Cars.com’s 2023 US Manufacturing Index

2023 Cars.com American-Made Index er endnu en gang domineret af Tesla. Og som året før er det Tesla Model Y, der topper hjemmesidens rangliste og dermed bliver det mest amerikansk producerede køretøj på markedet i dag.

Tesla dominerer American Manufacturing Index

I 2023 rangerer Cars.com’s American-Made Index kvalificerede biler, der er fremstillet og købt i USA. Virksomheden har omhyggeligt evalueret 388 køretøjer, der er solgt i USA, før de udvalgte og rangerede de 100 bedste til indekset. Indekset evaluerer køretøjer ud fra fem vigtige kriterier:

  • Samlingssted
  • Indhold af dele
  • Motorens oprindelse
  • Oprindelse af transmission
  • Arbejdsstyrke i den amerikanske produktion

Teslas fremragende resultater i år kan til dels tilskrives virksomhedens øgede arbejdsstyrke på Gigafactory Texas, hvor Model Y fremstilles. Selv biler, der ikke kom med på sidste års liste, såsom Model S og Model X, fik plads i dette års Top 10 takket være Teslas voksende arbejdsstyrke i USA.

Elektriske køretøjer skinner i det amerikanske produktionsindeks

Tesla-trioen og Volkswagen ID.4 er de eneste elektriske køretøjer i Top 10 på 2023 American-Made Index, hvilket er et stort skridt fremad. Mens andre køretøjer på listen, såsom Honda Passport, Honda Odyssey og Acura RDX, stadig bruger forbrændingsmotorer, kan tilstedeværelsen af flere Hondaer i dette års indeks tilskrives producentens Alabama-fabrik, der producerer køretøjer som Passport og Odyssey.

Andre populære elektriske køretøjer, som Ford F-150 Lightning, er dog placeret meget lavere i indekset, på en 38. plads. Biler med forbrændingsmotor dominerer resten af listen. Især Mercedes-Benz EQS SUV ligger på en 92. plads. Nissan Leaf, på den anden side, ligger på 93. pladsen. Tesla indtager utvivlsomt de fire øverste pladser for flest køretøjer fremstillet i USA og er den eneste amerikanske bilproducent, der er med i top ti på Cars.com’s 2023 American-Made Index.

Teslas urokkelige succes

Selvom mange mennesker stadig ikke er klar over, at Tesla er en amerikansk bilproducent, har virksomheden konsekvent fastholdt sin position som det mest amerikanske bilmærke i de senere år. Denne succes kan tilskrives Teslas vertikale integrationsstrategi, hvor bilproducenten fremstiller langt størstedelen af sine dele i USA til nordamerikanske biler.

Den nyligt offentliggjorte AMI 2023 fremhæver Teslas dominans, idet de fire største køretøjer alle kommer fra den texanske producent:

  • Tesla Model Y
  • Tesla Model 3
  • Tesla Model X
  • Tesla Model S

Regeringen har for nylig opmuntret denne tilgang, især inden for batteriproduktion, ved at kræve, at en stigende procentdel af batterierne skal fremstilles i Nordamerika, og at materialerne skal komme fra lande med frihandelsaftaler.

Teslas fortsatte dominans på American-Made Index viser virksomhedens engagement i at skabe amerikanske jobs og bidrage til den amerikanske økonomi, samtidig med at de producerer innovative og bæredygtige elbiler. Efterhånden som bilindustrien udvikler sig, fungerer Teslas resultater som en model for dem, der ønsker at lokalisere produktionen og fremme den elektriske bilrevolution.


Skriv et svar