Social Media
Light
Dark

Tesla bland de fyra främsta i Cars.com:s US Manufacturing Index 2023

2023 års Cars.com American-Made Index domineras återigen av Tesla. Och precis som föregående år toppade Tesla Model Y webbplatsens ranking och blev det mest amerikansktillverkade fordonet på marknaden idag.

Tesla dominerar det amerikanska tillverkningsindexet

För 2023 rankar Cars.coms American-Made Index kvalificerade bilar som tillverkats och köpts i USA. Företaget har noggrant utvärderat 388 fordon som sålts i USA innan man valde ut och rankade de 100 bästa för indexet. Indexet utvärderar fordon baserat på fem viktiga kriterier:

  • Plats för montering
  • Innehåll av delar
  • Motorns ursprung
  • Ursprung för växellåda
  • Arbetskraft inom tillverkning i USA

Teslas enastående resultat i år kan delvis tillskrivas företagets ökade personalstyrka vid Gigafactory Texas, där Model Y tillverkas. Även fordon som inte fanns med på förra årets lista, som Model S och Model X, fick plats på årets Topp 10, tack vare Teslas växande arbetsstyrka i USA.

Elfordon glänser i USA:s tillverkningsindex

Tesla-trion och Volkswagen ID.4 är de enda elfordonen i topp 10 i 2023 års American-Made Index, vilket är ett stort steg framåt. Medan andra fordon på listan, som Honda Passport, Honda Odyssey och Acura RDX, fortfarande använder förbränningsmotorer, kan närvaron av flera Hondor i årets index tillskrivas tillverkarens fabrik i Alabama, som tillverkar fordon som Passport och Odyssey.

Andra populära elfordon, som Ford F-150 Lightning, rankas dock mycket lägre i indexet, på 38:e plats. Förbränningsmotorfordon dominerar resten av listan. I synnerhet Mercedes-Benz EQS SUV rankas på 92:a plats. Nissan Leaf, å andra sidan, kom på 93:e plats. Tesla intar utan tvekan de fyra översta platserna för flest fordon tillverkade i USA, och är den enda amerikanska biltillverkaren som finns med bland de tio översta i Cars.coms American-Made Index 2023.

Teslas orubbliga framgång

Även om många fortfarande är omedvetna om att Tesla är en amerikansk biltillverkare har företaget konsekvent behållit sin position som det mest amerikanska bilmärket under de senaste åren. Denna framgång kan tillskrivas Teslas vertikala integrationsstrategi, där biltillverkaren tillverkar en stor majoritet av sina delar i USA för nordamerikanska bilar.

Den nyligen publicerade AMI 2023 belyser Teslas dominans, med de fyra främsta fordonen som alla kommer från den texanska tillverkaren:

  • Tesla Modell Y
  • Tesla modell 3
  • Tesla modell X
  • Tesla Modell S

Regeringen har nyligen uppmuntrat denna strategi, särskilt inom batteriproduktion, genom att kräva att en allt större andel av batterierna ska tillverkas i Nordamerika och att material ska hämtas från länder med frihandelsavtal.

Teslas fortsatta dominans i American-Made Index visar företagets engagemang för att skapa amerikanska jobb och bidra till den amerikanska ekonomin samtidigt som man producerar innovativa och hållbara elfordon. I takt med att bilindustrin utvecklas tjänar Teslas resultat som en modell för dem som vill lokalisera tillverkning och främja elfordonsrevolutionen.


Lämna ett svar