Social Media
Light
Dark

Tesla in de top vier van Cars.com’s 2023 US Manufacturing Index

De 2023 Cars.com American-Made Index wordt opnieuw gedomineerd door Tesla. En net als vorig jaar voert de Tesla Model Y de ranglijst van de website aan en wordt daarmee de meest in Amerika geproduceerde auto die vandaag de dag op de markt is.

Tesla domineert de American Manufacturing Index

Voor 2023 rangschikt de American-Made Index van Cars.com gekwalificeerde auto’s die zijn gemaakt en gekocht in de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 388 voertuigen die in de VS zijn verkocht zorgvuldig geëvalueerd voordat de top 100 voor de index werd geselecteerd en gerangschikt. De index evalueert voertuigen op basis van vijf belangrijke criteria:

  • Assemblagelocatie
  • Onderdelen
  • Oorsprong motor
  • Herkomst transmissie
  • Productiecapaciteit VS

Tesla’s uitstekende resultaten van dit jaar kunnen deels worden toegeschreven aan het toegenomen aantal werknemers in de Gigafactory in Texas, waar het Model Y wordt geproduceerd. Zelfs voertuigen die de lijst van vorig jaar niet haalden, zoals de Model S en Model X, verdienden een plek in de Top 10 van dit jaar, dankzij Tesla’s groeiende personeelsbestand in de VS.

Elektrische voertuigen schitteren in Amerikaanse productie-index

Het Tesla trio en de Volkswagen ID.4 zijn de enige elektrische voertuigen in de Top 10 van de 2023 American-Made Index, wat een grote stap voorwaarts is. Hoewel andere voertuigen op de lijst, zoals de Honda Passport, Honda Odyssey en Acura RDX, nog steeds verbrandingsmotoren gebruiken, kan de aanwezigheid van verschillende Honda’s in de index van dit jaar worden toegeschreven aan de fabriek van de fabrikant in Alabama, waar voertuigen zoals de Passport en Odyssey worden geproduceerd.

Andere populaire elektrische voertuigen, zoals de Ford F-150 Lightning, staan echter veel lager in de index, op de 38e plaats. Voertuigen met verbrandingsmotoren domineren de rest van de lijst. Met name de Mercedes-Benz EQS SUV staat op de 92e plaats. De Nissan Leaf staat daarentegen op de 93e plaats. Tesla staat onbetwistbaar op de bovenste vier plaatsen voor de meeste in de VS geproduceerde voertuigen en is de enige Amerikaanse autofabrikant die voorkomt in de top tien van Cars.com’s 2023 American-Made Index.

Het onwrikbare succes van Tesla

Hoewel veel mensen zich nog steeds niet bewust zijn van het feit dat Tesla een Amerikaanse autofabrikant is, heeft het bedrijf de afgelopen jaren consequent zijn positie als meest Amerikaanse automerk weten te behouden. Dit succes kan worden toegeschreven aan de verticale integratiestrategie van Tesla, waarbij de autofabrikant een groot deel van zijn onderdelen voor Noord-Amerikaanse auto’s in de VS produceert.

De onlangs gepubliceerde AMI 2023 benadrukt de dominantie van Tesla, met de top vier voertuigen die allemaal afkomstig zijn van de Texaanse fabrikant:

  • Tesla Model Y
  • Tesla Model 3
  • Tesla Model X
  • Tesla Model S

De overheid heeft deze aanpak onlangs aangemoedigd, met name in de batterijproductie, door te eisen dat een steeds groter percentage van de batterijen in Noord-Amerika wordt gemaakt en dat materialen worden betrokken uit landen met vrijhandelsovereenkomsten.

Tesla’s voortdurende dominantie in de American-Made Index laat zien dat het bedrijf Amerikaanse banen wil creëren en wil bijdragen aan de Amerikaanse economie door innovatieve en duurzame elektrische voertuigen te produceren. Naarmate de auto-industrie zich verder ontwikkelt, dienen de prestaties van Tesla als voorbeeld voor degenen die de productie willen lokaliseren en de revolutie van elektrische voertuigen willen bevorderen.


Geef een reactie