Social Media
Light
Dark

Tesla vernieuwt de intelligente automatische ruitenwisser en het intelligente alarm.

Tesla heeft lange tijd voorop gelopen op het gebied van autotechnologie, door voortdurend de grenzen te verleggen en geavanceerde functies te introduceren via software-updates. Hoewel de software van Tesla algemeen wordt erkend als een van de beste in de industrie, is er altijd ruimte voor verbetering. Automatische ruitenwissers en Smart Summon zijn twee functies die zijn bekritiseerd omdat ze niet consistent zouden werken. Elon Musk, CEO van Tesla, heeft onlangs een update voor deze functies uitgebracht, waarin hij verbeteringen belooft die de ervaring van Tesla-eigenaren zullen verbeteren.

Inconsistente ruitenwissers en de noodzaak voor verbetering

De inconsistente werking van de automatische ruitenwissers is een bron van ongemak geweest voor Tesla-eigenaren. Ze klaagden dat de ruitenwissers aangingen, zelfs als het niet regende, zonder dat ze konden worden uitgeschakeld als Autopilot actief was. Elon Musk is zich bewust van deze problemen en heeft gezegd dat de automatische ruitenwissers en Smart Summon moeten worden verbeterd om een betrouwbaardere en gebruiksvriendelijkere ervaring te bieden.

Elon Musk heeft eerder aangegeven dat Tesla’s Autopilot/AI-team blijft werken aan de ontwikkeling van functies als Summon en Autopark. Hoewel de lancering van de grappig afgekorte functie “(Actually) Smart Summon” nog steeds op de planning staat, heeft Elon Musk Tesla-consumenten verzekerd dat er verbeteringen op komst zijn. Volgens Musk zal de (Actually) Smart Auto Wiper over drie weken beschikbaar zijn, gevolgd door de gepatenteerde “(Actually) Smart Summon” functie over een maand of twee.

Bevestiging van Elon Musk

Elon Musk heeft op Twitter bevestigd dat de Actually Smart automatische ruitenwissers binnenkort beschikbaar zullen zijn. In een reactie op een gebruikersreactie op FSD beta 11.4.4 zei Elon Musk dat software-updates voor de ‘Actually Smart’ automatische ruitenwissers over drie weken beschikbaar zouden zijn. Hij erkende ook eerdere tekortkomingen in de prestaties van de automatische ruitenwissers. Hij zei dat Tesla bezig was met het updaten van neurale netwerken om de regenherkenning te verbeteren met behulp van surround vision, waardoor een completer begrip van de weersomstandigheden mogelijk wordt.

De verbeterde versie van Smart Summon zou Park Seek kunnen bevatten. Met Park Seek, voorheen bekend als Reverse Summon, kan een Tesla zijn passagiers afzetten en zichzelf parkeren.

Tesla-liefhebber @greentheonly beweerde onlangs dat het nieuwe ruitenwissersysteem al beschikbaar is onder de motorkap in recente versies van de FSD, dus het zou binnenkort voor iedereen beschikbaar kunnen zijn in een komende bèta.

Het verschil tussen Tesla summon en smart summon

Tesla biedt twee verschillende functies, Smart Summon en Summon, elk met hun eigen mogelijkheden en functies.

Summon is een functie waarmee een Tesla Model 3 tot 12 meter vooruit of achteruit kan rijden, een handige parkeerhulp. Met Summon kan de auto op afstand in of uit een parkeervak worden gereden, waardoor het makkelijker wordt om in krappe ruimtes te manoeuvreren.

Smart Summon is beschikbaar op bepaalde Tesla-modellen en vult de basisfuncties van Summon aan. Tesla-eigenaars kunnen Smart Summon gebruiken om hun auto langere afstanden te laten afleggen terwijl ze autonoom rond obstakels manoeuvreren. Met deze functie kan de auto de locatie van de eigenaar bepalen of naar een specifieke bestemming worden geleid.

Elon Musk’s update over automatische ruitenwissers en Smart Summon-updates laten zien dat Tesla streeft naar voortdurende verbetering. Deze aankomende updates zullen inconsistenties oplossen die Tesla-eigenaren hebben waargenomen, waardoor de rijervaring wordt verbeterd en Tesla’s toewijding om toonaangevende functies en mogelijkheden te bieden wordt aangetoond. Tesla-eigenaars kunnen zich verheugen op een nog betere rijervaring met “echt intelligente” automatische ruitenwissers en verbeterde Smart Summon.


Geef een reactie