Social Media
Light
Dark

Tesla uppdaterar den intelligenta automatiska vindrutetorkaren och det intelligenta larmet.

Tesla har länge legat i framkant när det gäller fordonsteknik, ständigt flyttat fram gränserna och introducerat banbrytande funktioner genom programuppdateringar. Teslas programvara är allmänt erkänd som en av de bästa i branschen, men det finns alltid utrymme för förbättringar. Automatiska vindrutetorkare och Smart Summon är två funktioner som har kritiserats för att fungera inkonsekvent. Teslas VD Elon Musk släppte nyligen en uppdatering av dessa funktioner och utlovade förbättringar som kommer att förbättra upplevelsen för Tesla-ägare.

Inkonsekventa biltorkare och behovet av förbättringar

Inkonsekvent drift av de automatiska torkarna har varit en källa till obehag för Tesla-ägare. De klagade på att torkarna skulle starta även när det inte regnade, utan något sätt att avbryta dem när Autopilot var aktiv. Elon Musk är medveten om dessa problem och har sagt att de automatiska vindrutetorkarna och Smart Summon behöver förbättras för att ge en mer tillförlitlig och användarvänlig upplevelse.

Elon Musk har tidigare nämnt det pågående arbetet i Teslas Autopilot/AI-team för att utveckla funktioner som Summon och Autopark. Medan lanseringen av den lustigt förkortade funktionen, “(Actually) Smart Summon”, fortfarande ligger i korten, har Elon Musk försäkrat Teslas konsumenter att förbättringar är på väg. Enligt Musk kommer (Actually) Smart Auto Wiper att finnas tillgänglig om tre veckor, följt av den patenterade funktionen “(Actually) Smart Summon” om en eller två månader.

Bekräftelse från Elon Musk

Elon Musk har bekräftat på Twitter att de automatiska vindrutetorkarna Actually Smart snart kommer att finnas tillgängliga. Som svar på en användarkommentar om FSD beta 11.4.4 sa Elon Musk att programuppdateringar för de automatiska vindrutetorkarna “Actually Smart” skulle finnas tillgängliga om tre veckor. Han erkände också tidigare brister i de automatiska vindrutetorkarnas prestanda. Han sa att Tesla uppdaterar neurala nätverk för att förbättra regnigenkänningen med hjälp av surroundvision, vilket möjliggör en mer fullständig förståelse av väderförhållandena.

Den förbättrade versionen av Smart Summon kan inkludera Park Seek. Park Seek, tidigare känd som Reverse Summon, gör det möjligt för en Tesla att släppa av sina passagerare och parkera sig själv.

Tesla-entusiasten @greentheonly hävdade nyligen att det nya torkarsystemet redan finns tillgängligt under motorhuven i de senaste versionerna av FSD, så det kan snart vara tillgängligt för alla i en kommande betaversion.

Skillnaden mellan Tesla summon och smart summon

Tesla erbjuder två olika funktioner, Smart Summon och Summon, var och en med sina egna egenskaper och funktioner.

Summon är en funktion som gör att en Tesla Model 3 kan förflyttas upp till 12 meter framåt eller bakåt, ett praktiskt parkeringshjälpmedel. Med Summon kan fordonet flyttas på distans till eller från en parkeringsplats, vilket gör det lättare att manövrera i trånga utrymmen.

Smart Summon är tillgängligt på vissa Tesla-modeller och kompletterar Summons grundläggande förflyttningsfunktioner. Tesla-ägare kan använda Smart Summon för att instruera sitt fordon att köra längre sträckor samtidigt som det manövrerar autonomt runt hinder. Med den här funktionen kan fordonet lokalisera ägarens plats eller dirigeras till en specifik destination.

Elon Musks uppdatering om automatiska vindrutetorkare och Smart Summon-uppdateringar visar Teslas engagemang för kontinuerlig förbättring. Dessa kommande uppdateringar kommer att lösa inkonsekvenser som observerats av Tesla-ägare, förbättra körupplevelsen och visa Teslas åtagande att tillhandahålla branschledande funktioner och funktioner. Tesla-ägare kan se fram emot en ännu bättre körupplevelse med “verkligt intelligenta” automatiska vindrutetorkare och förbättrad Smart Summon.


Lämna ett svar