Social Media
Light
Dark

Tesla och elbilar ökar nybilsförsäljningen i Europa med 18

I maj 2023 såg den europeiska bilmarknaden en betydande ökning av nybilsregistreringarna, upp 18% jämfört med samma period förra året. Denna ökning kan tillskrivas ökad efterfrågan på elfordon, särskilt Teslas, som har gått om den totala marknaden. Ökningen av batterielektriska bilar, som Tesla Model Y som byggs vid Gigafactory i Berlin, har bidragit till denna ökning. Låt oss ta en närmare titt på denna växande trend inom den europeiska fordonsindustrin.

Europeiska förare är öppna för elfordon som sin nästa bil

Enligt en nyligen genomförd paneuropeisk undersökning av en ledande biltillverkare är 70 europeiska förare redo att överväga ett elfordon (EV) som sin nästa bil. Den främsta anledningen till denna trend är de miljöfördelar som utsläppsfria fordon erbjuder. Enligt undersökningsresultaten är de flesta europeiska EV-förare (89%) nöjda med sin elektriska körupplevelse, som har överträffat deras förväntningar. Denna uppmuntrande kommentar förstärker det växande intresset för elbilar.

Europa har blivit en blomstrande marknad för elfordon. Även om befolkningen är mindre än i Kina och USA gör de högre medelinkomsterna i Europa att en stor del av befolkningen har råd med elbilar. Flera europeiska länder, däribland Storbritannien, har infört strikta planer för att fasa ut nya fordon som drivs med fossila bränslen och införa stränga utsläppsgränser i större städer. Dessa regleringsinitiativ ger invånarna ytterligare incitament att byta till elfordon.

Stark tillväxt i försäljningen av elfordon

Försäljningen av batteridrivna elfordon ökade med imponerande 66% till 170.389 enheter. Denna ökade efterfrågan på elbilar är en nyckelfaktor i den övergripande tillväxten i nybilsregistreringar.

Tesla-försäljningen ökade dramatiskt i maj 2023, med 29 600 sålda fordon. Denna statistik återspeglar en svindlande ökning med 1 920,5% jämfört med försäljningen i maj 2022 på 1 465 enheter. Tesla sålde 138 294 enheter från januari till maj 2023, vilket motsvarar en betydande ökning med 121,8 % jämfört med samma period föregående år.

Trend mot elektrifiering i Europa

Batterielektriska fordon står för 14% av nyregistreringarna. Elfordon är på uppgång på den europeiska marknaden och stod för cirka 14 nybilsregistreringar under de första fem månaderna 2023.

Försäljningen av batterielektriska fordon översteg 730 000 enheter, en betydande ökning med 40% jämfört med samma period förra året.

Att möta utmaningarna i leveranskedjan

Volkswagen-koncernen, Europas största biltillverkare, såg sin försäljning öka med 20%. På samma sätt ökade Stellantis, en annan stor konkurrent på marknaden, sin försäljning med 0,5%. De europeiska biltillverkarna har övervunnit långvariga problem med leveranskedjan, vilket har gjort det möjligt för dem att öka fordonsproduktionen. Detta har lett till en långsiktig tillväxt i nybilsregistreringarna. Även om problemen i leveranskedjan har lättat, står kunderna återigen inför stigande levnadskostnader och elräkningar. Detta kan äventyra den uppåtgående trenden för fordonsindustrin.

Den europeiska fordonssektorn har sett en betydande ökning av nybilsförsäljningen, främst på grund av den växande efterfrågan på elfordon. Teslas exceptionella försäljning har spelat en nyckelroll i denna expansion.

Källa: https: //europe.autonews.com/automakers/europe-sales-jump-18-may-ev-demand-booms


Lämna ett svar