Social Media
Light
Dark

Tesla justerar priset på sin väggkontakt

I ett viktigt steg framåt har Tesla, det världsberömda elfordonsföretaget, nyligen ändrat priset på sin Home Wall Connector. Tack vare uppgraderingen kan Tesla-kunder nu ladda sin bil och utöka dess räckvidd i avskildhet i sitt garage. Priset har ökat med $50 till $475. Trots prisökningen är Teslas Wall Connector fortfarande en av de mest kostnadseffektiva laddstationerna när det gäller specifikation.

Teslas Wall Connector är utformad för att fungera i en mängd olika miljöer, inklusive kontor och lägenheter. Med möjligheten att öka räckvidden med upp till 44 miles per timme har Tesla-ägare en fördel jämfört med konventionella bensinmotorförare, vilket minskar räckviddsångesten för personer som inte har haft möjlighet att stanna vid en Supercharger-station.

De avancerade funktionerna i Teslas tredje generationens Wall Connector

Den tredje generationens modell av Wall Connector, som lanserades i januari 2020, har en modern vit glasfront som fungerar bra med många olika estetiska uttryck. För Tesla-ägare erbjuder den en mängd användbara funktioner, såsom Wi-Fi-anslutning för uppdateringar, fjärrdiagnostik, åtkomstkontroller, schemalagd laddning via Tesla-appen, en 24-fots kabel och en flexibel design som passar för inomhus- och utomhusbruk.

Sätter branschstandard med konkurrenskraftig prissättning

Teslas beslut att göra sin laddningskontakt för elbilar till ny branschstandard i Nordamerika förra året har gjort det möjligt för andra företag att använda den. Med en prislapp på 500 dollar har Tesla ytterligare stärkt attraktionskraften hos Wall Connector, som redan anses vara en av de bästa laddstationerna i sin klass. Priset sänktes snabbt till 425 dollar av företaget. NACS-kontakten, som blir allt populärare i Nordamerika när stora företag som Ford, GM och andra leverantörer av laddstationer använder den, var en nyckelfaktor i valet.

Specifikationer för Tesla Wall Connector

Specifikationerna för Wall Connector har varit oförändrade under alla dessa prisjusteringar:

  • Upp till 44 km extra räckvidd per timme
  • Handtag med automatisk avkänning för att öppna laddningsporten
  • Wi-Fi-anslutning för uppdateringar, fjärrdiagnostik och åtkomstkontroller
  • Schemalagd laddning och dataspårning via Tesla-appen
  • Mångsidig design för inomhus-/utomhusbruk
  • Variabla amperekonfigurationer för att passa installationsplatsen
  • Möjlighet till strömdelning med upp till sex väggkontakter
  • Kabellängd på 24 fot
  • Fyra års garanti för bostäder

Teslas Wall Connector kommer sannolikt att förbli ett populärt alternativ om inte konkurrenter eller tredjepartstillverkare kommer med attraktiva alternativ i framtiden, särskilt när fler elbilsägare letar efter en NACS-kompatibel laddningslösning.

Prisökningen för Teslas laddstation för hemmabruk kommer precis när den börjar vinna mark ( ). Wall Connector är fortfarande en av de mest prisvärda stationerna när det gäller specifikation, även med prisökningen.

Lämna ett svar