Social Media
Light
Dark

Tesla past de prijs van zijn muurconnector aan

In een belangrijke stap voorwaarts heeft Tesla, het wereldberoemde bedrijf voor elektrische voertuigen, onlangs de prijs van zijn Home Wall Connector gewijzigd. Dankzij de upgrade kunnen Tesla-klanten nu hun auto opladen en de actieradius vergroten in de privacy van hun garage. De prijs is met $50 gestegen naar $475. Ondanks de prijsverhoging blijft Tesla’s Wall Connector een van de meest kosteneffectieve laadstations qua specificaties.

Tesla’s Wall Connector is ontworpen voor gebruik in verschillende omgevingen, waaronder kantoren en flats. Met de mogelijkheid om de actieradius met maximaal 44 mijl per uur te vergroten, hebben Tesla-eigenaars een voordeel ten opzichte van bestuurders van conventionele benzinemotoren, waardoor de ongerustheid over de actieradius afneemt voor mensen die nog niet de gelegenheid hebben gehad om bij een Supercharger-station te stoppen.

De geavanceerde functies van Tesla’s Wall Connector van de derde generatie

Het 3e generatie model van de Wall Connector, dat in januari 2020 wordt uitgebracht, heeft een moderne witte glazen voorkant die goed past bij veel verschillende esthetieken. Voor Tesla-eigenaars biedt het een verscheidenheid aan handige functies, zoals Wi-Fi-connectiviteit voor over-the-air updates, diagnose op afstand, toegangscontrole, gepland opladen via de Tesla-app, een 24ft-kabel en een flexibel ontwerp dat geschikt is voor binnen- en buitengebruik.

De industriestandaard zetten met concurrerende prijzen

Tesla’s beslissing om zijn EV-laadconnector vorig jaar tot de nieuwe industriestandaard in Noord-Amerika te maken, heeft andere bedrijven in staat gesteld om deze te gebruiken. Met een prijskaartje van $500 heeft Tesla de aantrekkingskracht van de Wall Connector, die al wordt beschouwd als een van de beste laadstations in zijn klasse, nog verder versterkt. Het bedrijf verlaagde de prijs al snel naar $ 425. De NACS-connector, die steeds populairder wordt in Noord-Amerika omdat grote bedrijven zoals Ford, GM en andere aanbieders van laadstations deze overnemen, was een belangrijke factor in de keuze.

Tesla Wall Connector specificaties

De specificaties van de Wall Connector zijn ongewijzigd gebleven tijdens deze prijsaanpassingen:

  • Tot 44 extra mijl bereik per uur
  • Automatisch detecterende hendel om laadpoort te openen
  • Wi-Fi-connectiviteit voor updates, diagnose op afstand en toegangscontrole
  • Gepland opladen en bijhouden van gegevens via Tesla-app
  • Veelzijdig ontwerp voor binnen en buiten
  • Variabele stroomsterkteconfiguraties om aan te passen aan de installatielocatie
  • Mogelijkheid tot stroomdeling met maximaal zes wandaansluitingen
  • Kabellengte van 24 voet
  • Vier jaar residentiële garantie

Tesla’s Wall Connector zal waarschijnlijk een populaire optie blijven tenzij rivalen of andere fabrikanten in de toekomst met aantrekkelijke alternatieven komen, vooral omdat meer EV-eigenaars op zoek gaan naar een NACS-compatibele laadoplossing.

De prijsverhoging voor Tesla’s thuislaadstation komt net op het moment dat het terrein begint te winnen ( ). De Wall Connector blijft een van de meest betaalbare stations qua specificaties, zelfs met de prijsverhoging.

Geef een reactie