Social Media
Light
Dark

Teslan kyberkuorma-auton purkaminen: Tesla Tesla: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Decoding the Tesla Cybertruck: All You Need to Know

Tesla Cybertruck, joka on odotettu innovaatioiden ja teknologian yhdistelmä täyssähköisissä pickup-kuorma-autoissa, on herättänyt suurta innostusta tulevien omistajien keskuudessa. Tapahtuma ei kuitenkaan vain lietsonut innostusta, vaan se paljasti myös yksityiskohtaisia yksityiskohtia Tesla Cybertruckin tulevista versioista. Cybertruckin esittely herätti innostunutta odotusta ja kiihkeää keskustelua harrastajien keskuudessa, sillä se sisälsi huomattavia muutoksia toimintasäteeseen, hinnoittelurakenteisiin ja uraauurtaviin teknologisiin edistysaskeliin ja lisävarusteisiin.

Tesla Cybertruckin toimintasäteen muutokset ja hinnoittelun nousu

Cybertruckin huippuversiolle annettuihin alkuperäisiin lupauksiin on tehty muutoksia erityisesti kantaman osalta. Alkuperäisen lupauksen mukaan toimintasäde oli vaikuttava 500 mailia, mutta nykyisin mainostettu toimintasäde on 340 mailia kaksimoottoriselle versiolle ja 320 mailia uudistetulle “Cyberbeastille” Samaan aikaan hinnoittelu on noussut merkittävästi vuoden 2019 julkistamisen jälkeen.

Neljä vuotta sitten Cybertruckin julkistuksen aikana sen hintalappujen hinnat olivat 39 990, 49 990 ja 69 990 dollaria Single-, Dual- ja Tri-Motor-varustetasoille. Sen jälkeen on kuitenkin tapahtunut merkittäviä muutoksia.

Tällä hetkellä Tesla on esitellyt uudistetun malliston, jonka hinnoittelu on päivitetty seuraavasti:

  • Tri-Motor “Cyberbeast” – 99 990 dollaria
  • Kaksimoottorinen neliveto – 79 990 dollaria
  • Takaveto – 60 990 dollaria

“Range Extenderin” julkistaminen

Tesla on vihjannut näiden mallien salaperäisestä “range extenderistä”, mutta yksityiskohtia sen toiminnasta ja luonteesta ei ole paljastettu. Termi “range extender” viittaa autoteollisuudessa yleensä pieneen bensiinigeneraattoriin (joka on nähty esimerkiksi BMW i3:n kaltaisissa malleissa). Silti Teslan fossiilisten polttoaineiden käytöstä on edelleen kysymyksiä. Tämän range extenderin tarkka toiminta on edelleen mysteeri.

Decoding the Tesla Cybertruck: All You Need to Know

Tesla-yhteisössä syntyi keskustelu MKBHD:n Cybertruckin ohjaamon kuvasta, jossa näytetään 265 mailin toimintasäde, ja yksi indikaattori on tummennettu, mikä osoittaa 81-90 prosenttia jäljellä olevasta toimintasäteestä.

Tesla on kuitenkin virallisesti vahvistanut Cybertruck-mallien seuraavat kantomatka-arvot:

  • Kolmimoottorinen “Cyberbeast” – 320 mailia (Range Extenderin avulla se voi olla yli 440 mailia)
  • Kaksimoottorinen neliveto – 340 mailia (ja Range Extenderin avulla mahdollisesti yli 470 mailia)
  • Takaveto – 250 mailia

Vahvistetut tekniset tiedot ja suorituskyky

Tesla on virallisesti vahvistanut Cybertruckin sängyn mitoiksi 6′ x 4′ ja omapainoksi 6 859 kiloa. Erimielisestä muotoilustaan huolimatta Cybertruck päihitti Ford F-350:n vetokapasiteetissa lanseeraustilaisuudessa. Kuorma-auton aerodynaaminen suorituskyky ylittää alkuperäiset odotukset, ja sen huomattava ilmanvastuskerroin on 0,335.

Innovaatiot ja teknologiset edistysaskeleet

Cybertruckissa on 35-tuumaiset maastorenkaat ja sen litteän vatsan ansiosta sen maavara pysyy koko ajan tasaisena 17-tuumaisena. Teslan uraauurtavassa steer-by-wire-ajoneuvossa siirrytään perinteisestä 12 voltin järjestelmästä kehittyneempään 48 voltin järjestelmään, mikä vähentää sisäistä johdotusta 70 prosenttia.

Suorituskyky ja virtalähdöt

Suorituskyvyn osalta Cyberbeast-versio ajaa neljännesmailin alle 11 sekunnissa. Elon Musk meni niin pitkälle, että hän väitti, että kuorma-auto voisi päihittää Porsche 911:n, kun se hinaisi toista 911:ää neljännesmailin matkalla. Kuorma-auton sängyssä on useita pistorasioita, mukaan lukien 120- ja 240 voltin vaihtoehdot, jotka täyttävät erilaiset sähkötarpeet matkalla.

Pistorasiat: v

– 2 ohjaamon pistorasiaa (enintään 20 A)

– 2 lastialustan pistorasiaa (enintään 20 A)

Pistorasiat: 1 x 240 V

– 1 lastipedin pistorasia (enintään 40 A)

Powershare-toiminnallisuus

Lisäksi Cybertruck tukee ajoneuvosta kotiin -toimintoa Teslan “Powershare”-ominaisuuden avulla, jolloin se voi syöttää virtaa ulkoisiin laitteisiin tai koteihin. Tätä ajoneuvon ominaisuutta on syytä tutkia tarkemmin, ja sitä käsitellään perusteellisesti erillisessä tutkimuksessa.

Cybertruckin latausominaisuudet

Cybertruckin latauskyvyistä on saatu vain vähän tietoja. Raporttien mukaan latausnopeus on enintään 250 kW. Erityisesti nelivetomallien odotetaan saavuttavan 136 mailin lisämatkan vain 15 minuutin latausajalla, kun taas Cyberbeast-versioiden ennustetaan lisäävän noin 128 mailia samassa ajassa.

Muut yksityiskohdat ja ominaisuudet

Tesla esitteli useita merkittäviä Cybertruckin yksityiskohtia ja ominaisuuksia, jotka osoittavat sen kestävyyttä ja lujuutta. Ajoneuvossa on itse kehitetty ruostumattomasta teräksestä valmistettu seos, joka on suunniteltu poikkeuksellisen vahvaksi ja taivutuksen kestäväksi. Tesla osoitti vahvuutensa julkaisemalla videon, jossa näytetään useita ampuma-aseiden yrityksiä läpäistä ajoneuvon runko, mutta ajoneuvo torjui laukaukset onnistuneesti ja varmisti matkustajien turvallisuuden.

Cybertruckin vetokyky on vaikuttava, 11 000 kiloa, mikä korostaa sen vetokykyä. Videonäytöksessä Tesla osoitti tämän kyvyn kuljettamalla SpaceX:n laitteita. Lisäksi Musk vahvisti, että kuorma-auton sänky on valmistettu joustavista komposiittimateriaaleista, jolloin vuorauspeitettä ei tarvita.

Wade-tila Cybertruckissa

Elon Musk on jo pitkään toivonut, että Cybertruck pystyisi liikkumaan vedessä. Fanit vetosivat “Boat Mode” -ominaisuuden puolesta, ja Musk ilmaisi kiinnostuksensa siihen, että Cybertruck voisi ylittää pieniä vesistöjä Starbasen ja South Padre Islandin välillä.

Veden ylittämiseen liittyvien huolenaiheiden ratkaisemiseksi Tesla on lisännyt Off-Road Baja -asetuksiin “Wade Mode” -tilan. Tämä asetus nostaa ajokorkeutta ja paineistaa akkua navigoidakseen seisovan veden läpi, mikä on yleistä vaikeissa sääolosuhteissa.

Kyvyn arviointi

Vaikka Wade Mode on edistysaskel, on edelleen kysyttävää, pystyykö auto selviytymään vaikeammista vesimaastoista, kuten lammista tai kanavista, kuten Musk alun perin kaavaili. Muskin aiemmat kommentit viittasivat siihen, että tarvitaan sähköinen potkuri, joka on kytketty suurempien nopeuksien saavuttamiseen vedessä, ja tätä ominaisuutta Tesla ei ole vielä maininnut tai vahvistanut. Teslan hiljattain esittelemissä Cybertruck-lisävarusteissa ei mainittu huhuttua sähköpotkuria. Tällaisen ominaisuuden puuttuminen mahdollistaa tulevan kehityksen. Tätä ominaisuutta on testattava ja hiottava, ennen kuin sitä voidaan pitää käyttökelpoisena vaihtoehtona veden ylittämiseen.

Vaikutukset ja realistinen toimivuus

Teslan alkuperäisissä esityksissä korostettiin Cybertruckin nopeutta, kiihtyvyyttä ja hinausominaisuuksia, mutta ei kuvamateriaalia, jossa esiteltiin veden ylitysmahdollisuuksia. Wade Mode saattaa olla enemmän huolissaan ajoneuvon ja sen akun suojaamisesta tiellä seisovalta vedeltä kuin laajojen vesimatkojen mahdollistamisesta.

Esitetyt tiedot perustuvat saatavilla oleviin tietoihin ja spekulaatioihin. Teslan jatkuva kehitys voi johtaa muutoksiin tai parannuksiin, joita ei käsitellä tässä artikkelissa.

Foundation-sarjan Cybertruck

Teslan kauan odotettu Cybertruck on ottanut uuden askeleen eteenpäin, kun yhtiö aloittaa tilauskokoonpanot, tosin vain Kaliforniassa ja Texasissa. Julkistuksessa paljastettiin kolme kokoonpanoa, erityisesti kaksimoottorinen ja suorituskykyinen kolmimoottorinen “Beast” Cybertruck-malli. Vuotanut sähköposti viittaa kuitenkin Teksasin ja Kalifornian asukkaiden priorisointiin, mikä osoittaa, että näille alueille keskitytään ensimmäisissä tilauksissa.

“Varhaisen varauksen haltijana sinua pyydetään tilaamaan Foundation Series Cybertruck -autosi, joka on täysin lisävarusteltu ja sisältää rajoitetun painoksen laserkaiverrettuja merkkejä, premium-lisävarusteita, latauslaitteiston Powershare-kodin varmuuskopiointilaitteistolla, maastokelpoiset renkaat, Full-Self Driving -ominaisuudet ja paljon muuta.”

Hinnoittelu ja konfigurointivihjeet

Vuotaneiden tietojen mukaan tietyn kokoonpanon, oletettavasti Tri-Motor-vaihtoehdon, hinta on 122 135 dollaria plus jälkimaksut ja 250 dollarin tilausmaksu. Se vihjaa mahdollisesta Foundation Series -paketista ja antaa tietoja mallin hinnasta ja ominaisuuksista.

Poistetut sähköpostit ja työntekijöiden vahvistukset

Useat ihmiset levittivät vuotanutta sähköpostiviestiä, jossa hahmotellaan rajoitettua tilauslaajuutta, mutta nämä viestit poistettiin nopeasti. Lisäksi Tesla Cybertruck Owners -foorumin raportit korostavat Teslan työntekijöiden saamia vastaavia sähköpostiviestejä, jotka viittaavat kohdennettuun lähestymistapaan Gigafactory Texasin tai Fremont Factoryn lähellä asuviin. Näyttää siltä, että Tesla saattaa asettaa nämä Cybertruckin varhaiset rakennukset etusijalle työntekijöilleen, jotka asuvat Gigafactory Texasin tai Fremont Factoryn lähellä, kuten sähköpostiviestissä annetaan ymmärtää. Tämä valikoiva lähestymistapa korostaa Texasin ja Kalifornian merkitystä alkuvaiheen käyttöönotossa.

Erilaiset käärevaihtoehdot

Cybertruckin prototyypeissä aiemmin nähtyjen kiehtovien naamiointivaippavaihtoehtojen puuttuminen on merkittävä aukko nykyisessä mallistossa. Alkuvaiheen tarjonta on rajallinen, mutta Cybertruckin tuotannon alkuvaiheessa voidaan olettaa, että elinvoimaisempia ja monipuolisempia värivaihtoehtoja otetaan käyttöön. Vain kaksi Tesla-liikettä Kaliforniassa tarjoaa tätä kustomointiominaisuutta, mikä rajoittaa harrastajien mahdollisuuksia muilla alueilla.

Nykyiset käärintätarjoukset ja mahdollinen laajentuminen

Tesla Cybertruck Latest Innovations & Customizations

Teslan nykyisissä päällystystarjouksissa korostetaan mahdollisuutta “päällystää Cybertruck-ajoneuvosi yhdellä ensiluokkaisista värikalvoistamme, jotka ovat saatavilla yksinomaan Teslalta” Tarjolla on tällä hetkellä 6 500 dollarin hintaan Satin Black ja Satin White. Tämä ilmoitus tulee sen jälkeen, kun Tesla esitteli hiljattain seitsemän käärintäväriä Model 3:lle ja Model Y:lle. Nykyisistä rajoituksista huolimatta Cybertruckin paletti voi laajentua, kun tuotanto kasvaa.

Ruostumattoman teräksen korin maalauksen haasteeseen vastaaminen

Cybertruckin ruostumattomasta teräksestä valmistetun korin maalaamisen monimutkaisuuden vuoksi Tesla on ehdottanut kääreitä käyttökelpoiseksi ratkaisuksi. Käärepalvelun valitsevat asiakkaat voivat muokata Cybertruckinsa yksilölliseksi ilman perinteisten maalaustekniikoiden monimutkaisuutta.

Tesla Cybertruckin perusleiri

Ensimmäisessä toimitustapahtumassaan Tesla näytti videoita, joissa esiteltiin Cybertruckin kykyjä eri maastoissa. Samanaikaisesti yhtiön verkkosivustolla esiteltiin lisävarusteita, kuten 2 975 dollarin Basecamp, joka on nimenomaan Cybertruckia varten suunniteltu kokoontaitettava teltta. Ajoneuvon maasto-ominaisuudet saivat kuitenkin EV-harrastajat kyselemään erityisistä leirintäominaisuuksista.

“Tuo leirintäalue mukanasi tien päälle; Cybertruckin BaseCamp-teltta, jossa on ultrakevyt geodeettinen ilmakehärakenne, voidaan puhaltaa käsikäyttöisellä pumpulla muutamassa minuutissa ilman rakenteellisia tolppia. Taktinen harmaa kaleidoskooppikuvioinen nailon sisäpuoli pitää sinut turvassa elementeiltä, ja suojaikkunat mahdollistavat ilmavirtauksen, joka pitää sinut mukavana. Rentoudu ultrapehmeällä patjalla samalla kun katselet tähtiä.”

Erityiset telttailuominaisuudet

Tesla Cybertruck Latest Innovations & Customizations
Luotto: Tesla

Odottaessaan leiriytyvänsä epätasaisessa maastossa harrastajat miettivät, voisiko Cybertruck tasaantua itsestään, jotta lepääminen olisi mukavaa. Elon Musk vahvisti Teslan suunnitelman ottaa käyttöön ominaisuus, jonka avulla ajoneuvon jousitus säätyy autonomisesti optimaalisen telttailukäytön mahdollistamiseksi, vastauksessaan sosiaalisen median alustalla X (entinen Twitter). Tämän toiminnon odotetaan sisältyvän tulevaan over-the-air-ohjelmistopäivitykseen.

Teslan leirintäalueiden perintö

Tesla-ajoneuvot ovat jo aiemmin osoittaneet kykenevänsä telttailuun. Yli kymmenen vuotta sitten alkuperäinen Model S teki vaikutuksen käyttäjiin, sillä sen takaosaan mahtui mukavasti kahden hengen patja. Jopa Teslan pienin malli, Model 3, on osoittautunut lupaavaksi retkeilyajoneuvoksi. Ei ole yllättävää, että Tesla haluaa tehdä Cybertruckista tähän mennessä monipuolisimman retkeilyvaihtoehdon, mikä on jatkoa Teslan perinnölle monikäyttöisistä ajoneuvoista.

Tesla esittelee Cybertruckin takaluukun luiskan

Lisävarustevalikoimaansa laajentamalla Tesla esittelee takaluukun rampin, joka on suunniteltu erityisesti helpottamaan esimerkiksi ATV:n, maastopyörän tai muun lastin lastaamista Cybertruckin sänkyyn. Tämän takaluukun rampin käyttöönotto vastaa Teslan sitoutumista ulkoiluharrastajien palvelemiseen ja korostaa yrityksen pyrkimystä tarjota käytännönläheisiä ratkaisuja ulkoilusta innostuneille henkilöille.

“Lastaa se, vedä se ulos. Cybertruckin takaluukun ramppi tekee lastaamisesta ja purkamisesta helppoa. Kevyt ramppi on helppo asentaa, ja sitä voidaan käyttää yksittäin raskaiden varusteiden siirtämiseen tai pareittain nelipyöräisten ajoneuvojen, kuten Cyberquadin, lastaamiseen.”

Tesla Cybertruckin pyörän ominaisuuksien kehitys

Cybertruckin erilaiset havainnot paljastivat sen paljaat aeropyörät, jotka esittävät vankan ulkonäön, kun suojukset on irrotettu. Tämä suunnittelutapa viittaa Teslan pyrkimykseen tasapainottaa toiminnallisuus ja visuaalinen ilme.

Tesla Cybertruck: Bold Leap with a Fresh Wheel Design

Edellisenä vuonna Tesla sai patentin automaattiselle renkaiden täyttöjärjestelmälle, joka oli alun perin tarkoitettu Tesla Semi -malliin. Spekulaatioita herätti sen mahdollinen integrointi Cybertruckiin, koska Tesla painottaa kehittyneen teknologian käyttöönottoa sähkökäyttöisissä pickupeissaan. Vaikka toteutus on edelleen epävarmaa, hiljattain havaitun Cybertruckin näkyvä rengasilmasuutin herättää uteliaisuutta tämän ominaisuuden mahdollisesta sisällyttämisestä.

Pyörän ja renkaiden tekniset tiedot

Aiemmat Cybertruckin välähdykset paljastivat 20-tuumaiset pyörät, joissa oli huomattavat 35-tuumaiset renkaat, mikä viittaa Teslan aikomukseen varustaa ajoneuvo vaikeisiin olosuhteisiin ja pyrkiä samalla tasapainoon kestävyyden ja suorituskyvyn välillä. Teslan tarjonnan lisäksi Cybertruckin omistajilla on mahdollisuus tutustua kolmansien osapuolten pyöriin.

Teslan Cybertruck uhmaa perinteitä ja ylpeilee innovatiivisilla ominaisuuksilla, kuten mahdollisella “kantaman pidentäjällä”, poikkeuksellisella vetokapasiteetilla ja useilla pistorasioilla, mikä on osoitus sähköajoneuvojen uudesta aikakaudesta. Cybertruck kutsuu arvoituksellisella “Wade Mode” -tilallaan ja uraauurtavilla retkeilyominaisuuksillaan tulevaisuuteen, jossa hyödyllisyys kohtaa huippuluokan innovaatiot. Teslan Cybertruck on esimerkki yrityksen vankkumattomasta pyrkimyksestä innovointiin ja toiminnallisuuteen, joka muokkaa sähköajoneuvojen maisemaa ja herättää samalla innostusta uuden autoilun aikakauden kynnyksellä.

Vastaa