Social Media
Light
Dark

Teslan NACS-liittimen merkitys kasvaa

Tesla kehitti NACS-liittimen (North American Charging Standard) vastaamaan sähköajoneuvojen standardoidun latausratkaisun kysyntään Pohjois-Amerikassa. Alueen sähköautojen latausinfrastruktuuri oli hajanainen ennen NACS:ää, ja eri valmistajat ja latausasemien ylläpitäjät käyttivät erityyppisiä pistokkeita ja latausprotokollia. EV-omistajat kohtasivat vaikeuksia tämän standardoinnin puutteen vuoksi, sillä he tarvitsivat usein erityisiä sovittimia ladatakseen ajoneuvojaan eri asemilla.

Pohjois-Amerikan latausstandardi (NACS)

NACS pyrkii yksinkertaistamaan latausprosessia tarjoamalla yleispistoketyypin, jota voidaan käyttää kaikkien sähköautomallien ja latausasemien kanssa. Tarkoituksena on tarjota sähköautonkuljettajille saumaton latauskokemus, jotta he voivat käyttää infrastruktuuria huolehtimatta sovittimista tai yhteensopivuusongelmista.

Pohjois-Amerikan latausstandardi (NACS)

Tesla pyrkii edistämään latausasemien yhteensopivuutta ja yhteentoimivuutta ajoneuvomerkistä riippumatta tekemällä NACS:stä alan standardin. Liitin mahdollistaa suuritehoisten latausominaisuuksien mukauttamisen nopeampiin latausnopeuksiin akkuteknologian kehittyessä. Liittyminen Teslan Supercharger-verkkoon, joka on yksi maailman suurimmista ja laajimmista pikalatausverkostoista, lisää Tesla-ajoneuvojen omistajien mukavuutta ja edistää Teslan latausinfrastruktuurin käyttöä.

Latausyritykset ottavat käyttöön NACS:n

Sähköajoneuvojen latausalalla on tapahtunut merkittävä muutos, kun latausyritykset ovat ottaneet käyttöön Pohjois-Amerikan latausstandardin (NACS). NACS hyväksytään yhä laajemmin useista syistä, kuten Teslan liittoutumisesta suurten autonvalmistajien kanssa, standardoinnin eduista ja kasvavasta tarpeesta vaivattomaan latauskokemukseen.

Vaikka Tesla ilmoitti NACS:n käyttöönotosta jo yli puoli vuotta sitten, Fordin ilmoitus, että se varustaisi tulevat sähköautonsa NACS:llä, toimi sysäyksenä vasta viime kuussa. Tämän jälkeen GM ilmoitti viime viikolla, että myös se aikoo sisällyttää NACS-yhteyden tuleviin sähköajoneuvoihinsa. Vaikka nämä GM:n ja Fordin sähköautomallit tulevat saataville vasta vuonna 2025, nykyiset omistajat saavat pian sovittimen, jolla he voivat liittää autonsa Kanadan ja Yhdysvaltojen yli 12 000 Superchargereihin. Vuodesta 2025 alkaen nämä kaksi autonvalmistajaa ovat sitoutuneet tekemään NACS-pistokkeesta standardin seuraavissa sähköautoissaan. Sovittimen avulla ja siihen asti, kunnes NACS tulee yleiseksi ominaisuudeksi heidän autoissaan, Fordin ja GM:n sähköautojen omistajilla on nyt pääsy Teslan laajaan Supercharger-verkostoon tämän strategisen liiton ansiosta.

Blinkin seuraavan sukupolven laturit integroivat Teslan NACS-liittimen

Blink Charging Co. paljasti äskettäin, että uusi 240 kW:n DC-pikalaturi on pian saatavilla. Kyseessä on uusin maailmanlaajuisesti saatavilla oleva pikalataustekniikka. Tämä korostaa yrityksen sitoutumista tarjota EV-kuljettajille luotettavia ja tehokkaita latausratkaisuja. Blink Charging on tietoinen markkinoiden kehityksestä ja tarpeesta edistää tehokkuutta ja uusia teknologioita. CES-messuilla

(Consumer Electronics Show) 2023 esiteltiin uusi piikarbiditeknologia ja ylimääräiset NACS:t osana 240 kW:n Blink DCFC:tä. Uuden laturin rakennetta viimeistellään parhaillaan. Kun tämä lopullinen suunnitteluprosessi on valmis, laturin prototyyppi toimitetaan UL-sertifiointia varten.

Blink Chargingin toimitusjohtaja Brendan Jones totesi: “Teslan, GM:n ja Fordin viimeaikaisten ilmoitusten perusteella näemme, että sähköautojen latausala kehittyy jatkuvasti, kun teknologia kehittyy ja alan toimijat kokoontuvat yhteen arvioimaan parhaita käytäntöjä. Olemme iloisia siitä, että kiinnostus alaamme kohtaan kasvaa, ja olemme valmiita tukemaan kaikkia aloitteita, joilla pyritään lisäämään sähköautojen käyttöönottoa.”

Johtavat latauspalvelujen tarjoajat liittyvät NACS-liittimeen

Kempower ilmoitti lehdistötiedotteessa, että se on valmis integroimaan NACS:n kaikkiin toimituksiinsa Pohjois-Amerikassa. “Haluamme tarjota luotettavan ja sujuvan latauksen täyssähköautojen kuljettajille Pohjois-Amerikassa. Yksi vahvuuksistamme on kykymme reagoida nopeasti asiakkaiden ja markkinoiden odotuksiin – lisäämme NACS:n valikoimaamme tarjotaksemme jatkossakin parhaan latauskokemuksen kaikille sähköautojen kuljettajille maailmanlaajuisesti”, yhtiö sanoi.

Teslan ja Fordin ja GM:n liittoutumisen seurauksena useat johtavat latausyritykset ovat hypänneet NACS:n kelkkaan. Monet yritykset, kuten Tritium ja ChargePoint, ovat antaneet julkisia lausuntoja, joissa korostetaan niiden aikomusta käyttää NACS-liitintä. Latauspalvelujen tarjoajien koordinoitu toiminta osoittaa, että teollisuus tunnustaa NACS:n lupaavaksi standardiksi sähköautojen latausinfrastruktuurille.

Valaisevat tietä yhtenäiseen lataustulevaisuuteen

Mahdollisuutta siihen, että NACS:stä tulee kansallinen standardi EV-latausta varten, vahvistaa se, että latausyritykset hyväksyvät järjestelmän yhä laajemmin. Monien alan toimijoiden halu ottaa NACS käyttöön on osoitus yhteisestä uskosta sen hyötyihin, kuten Teslan laajan Supercharger-verkoston parempaan käyttöön ja parempaan latausyhteensopivuuteen. Näiden yritysten luoma vauhti on jatkoa alan kehitykselle ja yhteistyölle sähköautojen latauksessa.

Edut ja mahdollisuudet sähköautonkuljettajille

Pohjois-Amerikan latausstandardi (North American Charging Standard, NACS) kasvattaa suosiotaan ja edistää sähköautojen standardoidun latauksen tulevaisuutta. Ala etenee kohti yhtenäistä ja saumatonta latauskokemusta Teslan ja keskeisten valmistajien välisten liittoutumien, latausyritysten sitoutumisen ja NACS:n kasvavan luottamuksen ansiosta mahdollisena kansallisena standardina. NACS auttaa sähköautojen omistajia elämään mukavammin ja edistää samalla yhteentoimivuutta, kohtuuhintaisuutta ja sähköautojen latausinfrastruktuurin laajentamista. Unelma kaikkien sähköauton kuljettajien saatavilla olevasta ja tehokkaasta latausverkosta lähestyy todellisuutta, kun yhä useammat osapuolet tukevat NACS:ää. Yhdessä nämä toimet tasoittavat tietä sähköisen ja vihreän liikenteen tulevaisuuteen.

Alan tarkkailijat spekuloivat, mitkä autonvalmistajat voisivat seuraavaksi ottaa käyttöön NACS-pistokkeen, sillä NACS saa yhä enemmän kannatusta latausyritysten keskuudessa. Koska Rivian ja Volkswagen ovat vahvasti läsnä sähköajoneuvomarkkinoilla ja koska ala pyrkii yhä enemmän standardointiin ja yhteistyöhön, niitä pidetään usein mahdollisina ehdokkaina.


Vastaa