Social Media
Light
Dark

Tesla’s NACS-connector wint terrein

Om tegemoet te komen aan de vraag naar een gestandaardiseerde oplaadoplossing voor elektrische auto’s (EV’s) in Noord-Amerika, heeft Tesla de North American Charging Standard (NACS) connector ontwikkeld. Vóór NACS was de laadinfrastructuur voor EV’s in de regio versnipperd en gebruikten verschillende fabrikanten en laadpaalbeheerders verschillende soorten connectoren en laadprotocollen. Eigenaars van EV’s ondervonden moeilijkheden door dit gebrek aan standaardisatie, omdat ze vaak gespecialiseerde adapters nodig hadden om hun voertuigen op te laden aan verschillende stations.

Noord-Amerikaanse Oplaadstandaard (NACS)

Door een universeel type connector voor te stellen dat gebruikt kan worden met alle EV-modellen en alle laadstations, wil NACS het laadproces vereenvoudigen. Het idee is om EV-bestuurders een naadloze oplaadervaring te bieden, zodat ze de infrastructuur kunnen gebruiken zonder zich zorgen te maken over adapters of compatibiliteitsproblemen.

Noord-Amerikaanse Oplaadstandaard (NACS)

Tesla wil compatibiliteit en interoperabiliteit tussen laadstations aanmoedigen, ongeacht het merk van het voertuig, door van NACS de industriestandaard te maken. De connector biedt laadcapaciteiten met een hoog vermogen voor hogere laadsnelheden naarmate de accutechnologie voortschrijdt. De aansluiting op het Supercharger-netwerk van Tesla, een van de grootste en meest uitgebreide snellaadnetwerken ter wereld, verbetert het gebruiksgemak voor eigenaars van Tesla-voertuigen en moedigt het gebruik van de laadinfrastructuur van Tesla aan.

Laadbedrijven gebruiken NACS

Er heeft een belangrijke verandering plaatsgevonden in de oplaadindustrie voor elektrische voertuigen met de invoering van de North American Charging Standard (NACS) door oplaadbedrijven. NACS wordt steeds meer geaccepteerd om een aantal redenen, waaronder de allianties van Tesla met grote autofabrikanten, de voordelen van standaardisatie en de groeiende behoefte aan een moeiteloze laadervaring.

Hoewel Tesla NACS meer dan zes maanden geleden aankondigde, had de aankondiging van Ford dat het NACS zou installeren op zijn toekomstige elektrische voertuigen pas vorige maand een domino-effect. In navolging hiervan verklaarde GM vorige week dat het ook van plan was om de NACS-poort in zijn toekomstige elektrische voertuigen op te nemen. Hoewel deze EV-modellen van GM en Ford pas in 2025 beschikbaar zullen zijn, zullen huidige eigenaars binnenkort een adapter ontvangen om hun auto aan te sluiten op de meer dan 12.000 Superchargers in Canada en de VS. De twee autofabrikanten hebben zich ertoe verbonden om vanaf 2025 de NACS-connector de standaard te maken voor hun toekomstige elektrische voertuigen. Met een adapter, en tot NACS standaard wordt op hun auto’s, hebben Ford en GM EV-eigenaars nu toegang tot Tesla’s enorme netwerk van Superchargers dankzij deze strategische alliantie.

Blink’s volgende generatie laders bevatten Tesla’s NACS-connector

Blink Charging Co. onthulde onlangs dat er binnenkort een nieuwe 240kW DC snellader beschikbaar zal zijn. Dit is de nieuwste snellaadtechnologie die overal ter wereld beschikbaar is. Deze stap toont de toewijding van het bedrijf om EV-rijders te voorzien van betrouwbare en efficiënte oplaadoplossingen. Blink Charging is zich bewust van de marktontwikkelingen en de noodzaak om efficiëntie en nieuwe technologieën te promoten. Op de CES

(Consumer Electronics Show) 2023 werden nieuwe siliciumcarbidetechnologie en extra NACS geïntroduceerd als onderdeel van de 240 kW Blink DCFC. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de structuur van de nieuwe lader. Na afronding van dit laatste ontwerpproces zal het prototype van de lader worden ingediend voor UL-certificering.

Brendan Jones, CEO van Blink Charging: “In het licht van de recente aankondigingen van Tesla, GM en Ford zijn we getuige van de voortdurende evolutie van de EV-laadindustrie naarmate technologieën zich ontwikkelen en spelers uit de industrie samenkomen om best practices te evalueren. We zijn blij met de groeiende interesse in onze sector en staan klaar om alle initiatieven te ondersteunen om het gebruik van EV te vergroten.”

Toonaangevende aanbieders van laaddiensten scharen zich achter NACS-connector

Kempower gaf een verklaring uit waarin het aankondigde dat het klaar was om NACS te integreren in al zijn Noord-Amerikaanse leveringen. “We willen bestuurders van volledig elektrische auto’s in Noord-Amerika betrouwbare en naadloze laadmogelijkheden bieden. Een van onze sterke punten is ons vermogen om snel te reageren op de verwachtingen van klanten en de markt – we voegen NACS toe aan ons portfolio om de beste laadervaring te blijven bieden aan alle EV-rijders over de hele wereld,” aldus het bedrijf.

Na Tesla’s allianties met Ford en GM zijn verschillende toonaangevende laadbedrijven op de NACS-bandwagon gesprongen. Veel bedrijven, waaronder Tritium en ChargePoint, hebben publieke verklaringen afgelegd over hun intentie om de NACS-connector te gebruiken. De gecoördineerde aanpak van de laadproviders onderstreept dat de industrie NACS erkent als een veelbelovende standaard voor de laadinfrastructuur van EV’s.

De weg wijzen naar een uniforme oplaadtoekomst

De mogelijkheid dat NACS de nationale standaard wordt voor het opladen van EV wordt versterkt door de groeiende aanvaarding van het systeem door laadbedrijven. De wens van velen in de industrie om NACS te gebruiken weerspiegelt het gedeelde geloof in de voordelen, waaronder een betere toegang tot Tesla’s enorme Supercharger netwerk en een grotere compatibiliteit van het opladen. Het door deze bedrijven gecreëerde momentum is een voortzetting van de ontwikkeling en samenwerking van de industrie op het gebied van het opladen van EV.

Voordelen en kansen voor EV-bestuurders

De North American Charging Standard (NACS) wordt steeds populairder en stimuleert de toekomst van gestandaardiseerd EV-laden. De industrie evolueert naar een consistente en naadloze laadervaring dankzij de allianties van Tesla met grote fabrikanten, de toewijding van laadbedrijven en het groeiende vertrouwen in NACS als een potentiële nationale standaard. NACS helpt EV-eigenaars om comfortabeler te leven en bevordert de interoperabiliteit, financiële haalbaarheid en uitbreiding van de EV-laadinfrastructuur. De droom van een toegankelijk en efficiënt oplaadnetwerk voor alle EV-bestuurders komt dichter bij de realiteit nu steeds meer partijen NACS ondersteunen. Samen maken deze activiteiten de weg vrij voor een toekomst van elektrisch en milieuvriendelijk transport.

Waarnemers uit de sector speculeren over de volgende autofabrikanten die waarschijnlijk de NACS-connector zullen gebruiken, gezien de groeiende steun voor NACS bij de laadbedrijven. Rivian en Volkswagen worden vaak gezien als potentiële kandidaten vanwege hun belangrijke aanwezigheid op de markt voor elektrische voertuigen en de groeiende trend in de sector naar standaardisatie en samenwerking.


Geef een reactie