Social Media
Light
Dark

Teslas NACS-anslutning blir allt viktigare

För att möta efterfrågan på en standardiserad laddningslösning för elfordon (EV) i Nordamerika utvecklade Tesla NACS-kontakten (North American Charging Standard). Laddningsinfrastrukturen för elbilar i regionen var utspridd före NACS, med olika tillverkare och operatörer av laddningsstationer som använde olika typer av kontakter och laddningsprotokoll. Elbilsägare stötte på svårigheter på grund av denna brist på standardisering, eftersom de ofta behövde specialadaptrar för att ladda sina fordon på olika stationer.

Nordamerikansk laddningsstandard (NACS)

Genom att tillhandahålla en universell kontakttyp som kan användas med alla elbilsmodeller och laddstationer försöker NACS förenkla laddningsprocessen. Tanken är att ge elbilsförare en sömlös laddningsupplevelse så att de kan använda infrastrukturen utan att behöva oroa sig för adaptrar eller kompatibilitetsproblem.

Nordamerikansk laddningsstandard (NACS)

Teslas mål är att främja kompatibilitet och interoperabilitet mellan laddstationer oavsett fordonsmärke genom att göra NACS till branschstandard. Kontaktdonet gör det möjligt för högpresterande laddningsfunktioner att anpassa sig till snabbare laddningshastigheter i takt med att batteritekniken utvecklas. Anslutningen till Teslas Supercharger-nätverk, ett av de största och mest omfattande snabbladdningsnätverken i världen, ökar bekvämligheten för Tesla-fordonsägare och främjar användningen av Teslas laddningsinfrastruktur.

Laddningsföretag använder NACS

Laddningsbranschen för elfordon har genomgått en stor förändring i och med att laddningsföretagen har infört den nordamerikanska laddningsstandarden (NACS). NACS blir alltmer accepterat av ett antal skäl, inklusive Teslas allianser med stora biltillverkare, fördelarna med standardisering och det växande behovet av en enkel laddningsupplevelse.

Även om Tesla tillkännagav införandet av NACS för mer än sex månader sedan, fungerade Fords tillkännagivande att man skulle utrusta sina framtida elfordon med NACS som ett startskott först förra månaden. Därefter meddelade GM i förra veckan att man också avser att utrusta sina kommande elfordon med NACS-anslutning. Även om dessa elbilsmodeller från GM och Ford inte kommer att finnas tillgängliga förrän 2025, kommer nuvarande ägare snart att få en adapter för att ansluta sin bil till de mer än 12 000 Superchargers i Kanada och USA. Från och med 2025 har de två biltillverkarna åtagit sig att göra NACS-kontakten till standard för sina nästa elfordon. Med hjälp av en adapter och tills NACS blir en vanlig egenskap på deras bilar, kommer Ford och GM EV-ägare nu att ha tillgång till Teslas stora Supercharger-nätverk tack vare denna strategiska allians.

Blinks nästa generations laddare integrerar Teslas NACS-kontakt

Blink Charging Co. avslöjade nyligen att en ny 240-kW DC snabbladdare snart kommer att finnas tillgänglig. Detta kommer att vara den senaste snabbladdningstekniken som finns tillgänglig över hela världen. Detta understryker företagets åtagande att förse elbilsförare med tillförlitliga och effektiva laddningslösningar. Blink Charging är medvetet om marknadens utveckling och behovet av att främja effektivitet och ny teknik. På CES

(Consumer Electronics Show) 2023 introducerades en ny kiselkarbidteknik och ytterligare NACS som en del av Blinks DCFC med 240 kW. För närvarande håller strukturen för den nya laddaren på att färdigställas. När den slutliga designprocessen är klar kommer prototypladdaren att skickas in för UL-certifiering.

Brendan Jones, VD och koncernchef för Blink Charging, säger: “Med de senaste tillkännagivandena från Tesla, GM och Ford ser vi att laddningsbranschen för elbilar ständigt utvecklas i takt med att tekniken går framåt och branschaktörer samlas för att utvärdera bästa praxis. Vi är glada att se det växande intresset för vår bransch och är redo att stödja alla initiativ för att öka användningen av elbilar.”

Ledande leverantörer av laddningstjänster ansluter sig till NACS

Kempower meddelade i ett pressmeddelande att man är redo att integrera NACS i alla sina leveranser i Nordamerika. “Vi vill tillhandahålla tillförlitlig och smidig laddning för förare av helt eldrivna bilar i Nordamerika. En av våra styrkor är vår förmåga att snabbt reagera på kundernas och marknadens förväntningar – vi lägger till NACS i vår portfölj för att fortsätta erbjuda den bästa laddningsupplevelsen för alla elbilsförare världen över”, säger företaget.

Som ett resultat av Teslas allianser med Ford och GM har flera ledande laddningsföretag hoppat på NACS-bandvagnen. Många företag, inklusive Tritium och ChargePoint, har gjort offentliga uttalanden som understryker deras avsikt att använda NACS-kontakten. Laddningsleverantörernas samordnade agerande understryker branschens erkännande av NACS som en lovande standard för laddningsinfrastruktur för elbilar.

Vägen mot en enhetlig laddningsframtid

Möjligheten att NACS blir den nationella standarden för laddning av elbilar stärks av laddningsföretagens ökande acceptans av systemet. Många branschaktörers önskan att anta NACS vittnar om en gemensam tro på dess fördelar, inklusive bättre tillgång till Teslas enorma Supercharger-nätverk och större laddningskompatibilitet. Det momentum som dessa företag har skapat är en fortsättning på branschens utveckling och samarbete inom elbilsladdning.

Fördelar och möjligheter för elbilsförare

Den nordamerikanska laddningsstandarden (NACS) blir allt populärare och främjar framtiden för standardiserad laddning av elbilar. Branschen gör framsteg mot en enhetlig och sömlös laddningsupplevelse, tack vare Teslas allianser med viktiga tillverkare, laddningsföretagens engagemang och det växande förtroendet för NACS som en potentiell nationell standard. NACS hjälper elbilsägare att leva bekvämare liv samtidigt som det driver på interoperabilitet, prisvärdhet och utbyggnaden av laddinfrastruktur för elbilar. Drömmen om ett tillgängligt och effektivt laddningsnätverk för alla elbilsförare närmar sig verklighet i takt med att fler och fler parter stöder NACS. Tillsammans banar dessa aktiviteter väg för en framtid med elektriska och gröna transporter.

Branschobservatörer spekulerar i vilka biltillverkare som kan bli nästa att använda NACS-kontakten, eftersom NACS får allt större stöd bland laddningsföretagen. På grund av sin starka närvaro på elfordonsmarknaden och branschens växande tendens mot standardisering och samarbete nämns Rivian och Volkswagen ofta som potentiella kandidater.


Lämna ett svar