Social Media
Light
Dark

Samsung vahvistaa rooliaan Teslan päätoimittajana

Samsung Solidifies Role as Major Supplier to Tesla

Samsung Electronics Co Ltd. on vahvistanut asemaansa yhtenä Teslan tärkeimmistä toimittajista. Korealainen teknologiajätti sai alun perin sopimuksen sirujen toimittamisesta Teslan sähköajoneuvoihin, ja nyt se on allekirjoittanut sopimuksen kameramoduulien toimittamisesta, mikä syventää entisestään yhteistyötä tulevaisuuden autoteknologian alalla.

Samsungin kameramoduulien toimittaminen koko Tesla-mallistoon

Samsung Electro-Mechanics, joka on Samsung Electronicsin osasto, toimittaa kameramoduulit useisiin Teslan malleihin, kuten Model S:ään, Model 3:een, Model X:ään, Model Y:hen ja odotettuun Cybertruckiin. Näiden kameramoduulien resoluutio on yli 5 miljoonaa pikseliä, mikä tekee niistä ultrakorkean teräväpiirtokyvyn omaavia.

Kameramoduulien tehtävä Teslan autonomisessa ajamisessa

Ajoneuvossa oleva kameramoduuli on olennainen osa Teslan autonomisen ajamisen teknologiaa. Se tallentaa tärkeitä yksityiskohtia, kuten liikennevalot, liikennemerkit ja esteet. Nämä tiedot välitetään sitten autonomisen ajamisen sirulle, jota pidetään usein sähköauton aivoina. Siru käsittelee nämä tiedot, minkä ansiosta ajoneuvo voi tehdä päätöksiä erilaisiin ajotilanteisiin vastaamisesta. Nämä kameramoduulit ovat käytännössä Teslan itseajavien autojen silmät, joiden avulla ne voivat navigoida tiellä turvallisesti.

Samsungin tavoite parantaa suorituskykyä

Tesla valitsi Samsung Electro-Mechanicsin keskeiseksi toimittajaksi, koska se pystyy parantamaan merkittävästi tuleviin Teslan ajoneuvoihin tulevien EV-kameramoduulien suorituskykyä. Tämä suhde korostaa suorituskykyisten kameramoduulien merkitystä Teslan autonomisen ajoteknologian kehittämisessä. Järjestelyn määrää ja taloudellisia parametreja koskevia yksityiskohtia ei kuitenkaan ole julkistettu.

Laajempi Samsungin ja Teslan kumppanuus

Samsungin ja Teslan yhteistyö ulottuu kameramoduuleja laajemmalle. Samsung Electronicsin valimo-osasto on valmis tuottamaan yli puolet Teslan seuraavan sukupolven HW5.0 offline-sirusta. Se on kriittinen osa Teslan autonomisia ajojärjestelmiä. Vaikka sopimuksen yksityiskohdat eivät ole vielä tiedossa, liittouman odotetaan vauhdittavan Teslan meneillään olevaa teknologista kehitystä huomattavasti.

Erittäin teräväpiirtoiset kamerat

Samsung Electro-Mechanicsin toimittamissa kameramoduuleissa odotetaan olevan ultrakorkean resoluution ominaisuuksia, joiden tarkkuus on yli 5 miljoonaa pikseliä. Tällainen yksityiskohtaisuus on olennaisen tärkeää Teslan visuaaliseen näkemykseen perustuvassa autonomisessa ajossa, sillä se antaa ajoneuvoille kattavan kuvan ympäristöstä. Tesla toivoo voivansa lisätä asiakkaiden turvallisuutta ja parantaa heidän ajokokemustaan tämän teknologian avulla.

Samsungin jatkuvat pyrkimykset asemansa turvaamiseksi

Samsung on sitoutunut olemaan yksi Teslan tärkeimmistä toimittajista. Edellisvuoden raporttien mukaan Samsung Electro-Mechanics ottaa LG Innotekin roolin Teslan johtavana kameramoduulien toimittajana. Tuolloin Samsungin osuus Teslan kameramoduuleista oli 30 prosenttia ja LG:n 70 prosenttia. Tämä muutos osoittaa Samsungin sitoutumista asemansa vahvistamiseen Teslan toimitusketjussa.

Sopimus kameramoduulien toimittamisesta on Samsung Electro-Mechanicsin toinen merkittävä saavutus tänä vuonna. Lähteiden mukaan Samsung sai heinäkuussa sopimuksen sirujen toimittamisesta Teslan tulevaan Hardware 5.0 -tietokoneeseen. Vaikka Hardware 5.0:n odotetaan mullistavan Teslan autonomisen ajamisen ominaisuudet, sen käyttöönotto on vielä muutaman vuoden päässä. Tesla on ottamassa käyttöön Hardware 4.0:n ajoneuvokannassaan, mikä kuvastaa yhtiön teknologian nopeaa kehitystä.

Näiden kumppanuuksien kehittyessä kuluttajat voivat odottaa entistä kehittyneempiä ja turvallisempia sähköajoneuvoja.


Vastaa