Social Media
Light
Dark

Samsung befäster sin roll som stor leverantör till Tesla

Samsung Solidifies Role as Major Supplier to Tesla

Samsung Electronics Co Ltd. har befäst sin position som en av Teslas viktigaste leverantörer. Den koreanska teknikjätten, som ursprungligen tilldelades ett kontrakt för att leverera chip till Teslas elfordon, har nu tecknat ett avtal om att leverera kameramoduler, vilket ytterligare fördjupar deras samarbete inom framtida fordonsteknik.

Samsung levererar kameramoduler till hela Teslas produktlinje

Kameramoduler kommer att tillhandahållas av Samsung Electro-Mechanics, en division inom Samsung Electronics, för ett antal Tesla-modeller, inklusive Model S, Model 3, Model X, Model Y och den efterlängtade Cybertruck. Dessa kameramoduler har en upplösning på mer än 5 miljoner pixlar, vilket gör dem kapabla till ultrahög upplösning.

Kameramodulernas funktion i Teslas autonoma körning

En kameramodul på fordonet är en viktig del av Teslas teknik för autonom körning. Den registrerar viktiga detaljer som trafikljus, vägskyltar och hinder. Dessa data överförs sedan till chipet för autonom körning, som ofta betraktas som elbilens hjärna. Chipet bearbetar informationen och gör det möjligt för fordonet att “fatta beslut” om hur det ska agera i olika körsituationer. Dessa kameramoduler är i princip Teslas självkörande bilars ögon, vilket gör att de kan navigera säkert på vägen.

Samsungs mål att förbättra prestandan

Samsung Electro-Mechanics valdes som en viktig leverantör av Tesla på grund av sin förmåga att avsevärt förbättra prestandan hos de EV-kameramoduler som kommer att finnas i framtida Tesla-fordon. Detta förhållande understryker vikten av högpresterande kameramoduler i utvecklingen av Teslas teknik för autonom körning. Detaljerna kring avtalets belopp och finansiella parametrar har dock inte offentliggjorts.

Det bredare partnerskapet mellan Samsung och Tesla

Samarbetet mellan Samsung och Tesla sträcker sig längre än till kameramoduler. Samsung Electronics foundry-division är redo att producera mer än hälften av Teslas nästa generations HW5.0 offline-chip. Det är en kritisk komponent i Teslas autonoma kör system. Även om detaljerna i detta kontrakt fortfarande är okända, förväntas alliansen öka Teslas pågående tekniska utveckling avsevärt.

Kameror med ultrahög upplösning

De kameramoduler som Samsung Electro-Mechanics levererar förväntas ha ultrahög upplösningskapacitet med upplösningar på mer än 5 miljoner pixlar. Denna detaljnivå är avgörande för Teslas synbaserade autonoma körning och ger fordonen en heltäckande bild av sin omgivning. Tesla hoppas kunna öka kundernas säkerhet och förbättra deras körupplevelse med den här tekniken.

Samsungs pågående ansträngningar för att säkra sin position

Samsung är fast beslutna att vara en av Teslas viktigaste leverantörer. Enligt rapporter från förra året kommer Samsung Electro-Mechanics att ta över LG Innoteks roll som Teslas ledande leverantör av kameramoduler. Vid den tidpunkten stod Samsung för 30% av Teslas kameramoduler, medan LG stod för 70%. Denna förändring visar Samsungs engagemang för att stärka sin position i Teslas leveranskedja.

Avtalet om kameramoduler är Samsung Electro-Mechanics andra anmärkningsvärda prestation under året. Enligt källor fick Samsung i juli ett avtal om att leverera chip till Teslas kommande Hardware 5.0-dator. Även om Hardware 5.0 förväntas revolutionera Teslas förmåga till autonom körning, är det fortfarande några år kvar till lanseringen. Tesla introducerar Hardware 4.0 i sin fordonsflotta, vilket illustrerar den snabba utvecklingen av företagets teknik.

I takt med att dessa partnerskap utvecklas kan konsumenterna förvänta sig ännu mer avancerade och säkrare elfordon.


Lämna ett svar