Social Media
Light
Dark

Samsung verstevigt rol als belangrijke leverancier van Tesla

Samsung Solidifies Role as Major Supplier to Tesla

Samsung Electronics Co Ltd. heeft zijn positie als een van Tesla’s belangrijkste leveranciers verstevigd. De Koreaanse techgigant kreeg aanvankelijk een contract voor het leveren van chips voor de elektrische voertuigen van Tesla, maar heeft nu ook een overeenkomst getekend voor het leveren van cameramodules, waarmee hun samenwerking op het gebied van toekomstige autotechnologie verder wordt verdiept.

Samsung-cameramodules voor de hele Tesla-lijn

De cameramodules worden geleverd door Samsung Electro-Mechanics, een divisie van Samsung Electronics, voor een aantal Tesla-modellen, waaronder de Model S, Model 3, Model X, Model Y en de langverwachte Cybertruck. Deze cameramodules hebben resoluties van meer dan 5 miljoen pixels, waardoor ze geschikt zijn voor ultra-high definition.

De functie van cameramodules in het autonoom rijden van Tesla

Een cameramodule op het voertuig is een essentieel onderdeel van de autonome rijtechnologie van Tesla. Deze registreert belangrijke details zoals verkeerslichten, verkeersborden en obstakels. Deze gegevens worden vervolgens doorgestuurd naar de chip voor autonoom rijden, die vaak wordt beschouwd als het brein van de elektrische auto. De chip verwerkt deze informatie, waardoor het voertuig “beslissingen” kan nemen om te reageren op verschillende rijsituaties. Deze cameramodules zijn in wezen de ogen van Tesla’s zelfrijdende auto’s, waardoor ze veilig over de weg kunnen navigeren.

Samsungs doel om de prestaties te verbeteren

Samsung Electro-Mechanics werd door Tesla gekozen als belangrijke leverancier vanwege zijn vermogen om de prestaties van de EV-cameramodules in toekomstige Tesla-auto’s aanzienlijk te verbeteren. Deze relatie onderstreept het belang van krachtige cameramodules bij de ontwikkeling van de autonome rijtechnologie van Tesla. Details over het bedrag en de financiële parameters van de overeenkomst zijn echter niet openbaar gemaakt.

Het bredere Samsung-Tesla partnerschap

De samenwerking tussen Samsung en Tesla gaat verder dan alleen cameramodules. De gieterijdivisie van Samsung Electronics is klaar om meer dan de helft van Tesla’s volgende generatie HW5.0 offline chip te produceren. Dit is een cruciaal onderdeel van de autonome rijsystemen van Tesla. Hoewel de details van dit contract nog onbekend zijn, wordt verwacht dat de alliantie een aanzienlijke impuls zal geven aan de technologische ontwikkelingen van Tesla.

Ultrahogedefinitiecamera’s

De door Samsung Electro-Mechanics geleverde cameramodules zullen naar verwachting ultra-high definition-capaciteiten hebben met resoluties van meer dan 5 miljoen pixels. Dit detailniveau is essentieel voor Tesla’s vision-based autonoom rijden, waarbij de voertuigen een volledig beeld van hun omgeving krijgen. Tesla hoopt met deze technologie de veiligheid van klanten te vergroten en hun rijervaring te verbeteren.

Samsung’s voortdurende inspanningen om zijn positie veilig te stellen

Samsung wil een van de belangrijkste leveranciers van Tesla zijn. Volgens berichten van vorig jaar zal Samsung Electro-Mechanics de rol van LG Innotek overnemen als Tesla’s belangrijkste leverancier van cameramodules. Op dat moment leverde Samsung 30% van de cameramodules van Tesla, terwijl LG 70% leverde. Deze verandering laat zien dat Samsung zijn positie in de toeleveringsketen van Tesla wil verstevigen.

De overeenkomst voor het leveren van cameramodules is de tweede opmerkelijke prestatie van Samsung Electro-Mechanics dit jaar. Volgens bronnen heeft Samsung in juli een deal gesloten om chips te leveren voor Tesla’s aankomende Hardware 5.0 computer. Hoewel verwacht wordt dat Hardware 5.0 een revolutie teweeg zal brengen in de autonome rijcapaciteiten van Tesla, is het nog enkele jaren verwijderd van implementatie. Tesla introduceert Hardware 4.0 in zijn wagenpark, wat de snelle ontwikkeling van de technologie van het bedrijf illustreert.

Naarmate deze samenwerkingsverbanden zich verder ontwikkelen, kunnen consumenten nog geavanceerdere en veiligere elektrische voertuigen verwachten.


Geef een reactie